PRINT PAGINA

Finland wildlife fly & drive

Combineer wildlife spotten met de overheerlijke smaken van het Finse merengebied

Dag 1

Dag 1 Rechtstreek naar Savonlinna

Rechtstreek naar Savonlinna

Vandaag vlieg je met Transavia direct naar het hart van het merengebied, Savonlinna. Hier staat je huurauto klaar en kun je koers zetten naar het charmante Savonlinna. Voordat je het stadje inrijdt, zie je het markante kasteel al opdoemen. Het hotel bevindt zich aan het marktplein midden in het centrum. Wandel dus alvast door de eeuwenoude straatjes en proef de sfeer. Deze avond ben je uitgenodigd voor een bijzonder welkomstdiner in het kasteel Olavinlinna. Hier krijg je gelijk de beste inside tips en informatie om jouw reis zo optimaal mogelijk in te vullen. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.
Rijafstand luchthaven Savonlinna – Savonlinna: ca. 14 km I ca. 15 minuten

Dag 2

Dag 2 Het Saimaameer

Het Saimaameer

Na een heerlijk ontbijt is het vandaag een mooi moment om het uitgestrekte Saimaameer te verkennen. Dit kun je helemaal op eigen wijze doen, bijvoorbeeld op de fiets via een mooie fietsroute langs de vele eilandjes en vergezichten. Of met een kano op zoek naar verborgen plekken die alleen via het water te bereiken zijn. Wie weet spot je zelfs wel de unieke Saimaa ringzeehond die alleen in hier voorkomt. Vergeet in ieder geval niet over het mooiste stukje weg, de Ridgeroad, te rijden. Hier vergaap je je aan beide zijden aan de mooiste vergezichten over het meer. Sluit de middag af met een ontspannen sightseeing cruise in Savonlinna. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Dag 3

Dag 3 Lappeenranta

Lappeenranta

Na een heerlijk ontbijt kun je vandaag een reis door de turbulente geschiedenis van de regio maken. In het nabijgelegen Lappeenranta loop je bij het oude fort letterlijk terug in de tijd. Midden op het terrein, in de voormalige officierswoning, vind je Café Majurska (de majoorsvrouw). Het café is nog volledig ingericht in de oude stijl. De perfecte plek om de indrukken te laten bezinken. Vergeet ook niet de overheerlijke huisgemaakte taarten te proeven. Op de terugweg rijd je via de Ridgeroad en Punkaharju. Maak hier een stop bij Hotel Punkaharju, het oudste hotel van de regio. Dit charmante hotel is ook het startpunt van mooie hiking trails. Ook ligt hier en het Lusto Forest museum dat zeker een bezoekje waard is. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.
Rijafstand Savonlinna – Lappeenranta: ca. 155 km I ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Nationaal Park Linnansaari

Nationaal Park Linnansaari

Wanneer je verblijft in de Saimaaregio kun je het Linnansaari National Park niet links laten liggen. Hat park ligt op een eiland en is alleen per boot te bereiken. Vanuit Oravi vaar je direct het natuurgebied in. Op het eiland Linnansaari zijn verschillende mooie hikes uitgezet, die duidelijk staan aangegeven. Voor vogelliefhebbers is dit een fantastische plek, want de indrukwekkende zeearend heeft hier zijn broedplaats. Ben je hier tussen april en juli dan is de kans het grootst om de Saimaa ringzeehond te spotten. Vanuit Oravi vertrekken ook Saimaa Seal spotting cruises. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.
Rijafstand Savonlinna – Oravi: ca. 42 km I ca. 37 minuten

Dag 5

Dag 5 Naar Koli

Naar Koli

Deze ochtend geniet je voor het laatst van het ontbijtbuffet in Savonlinna. Misschien nog één keer struinen over de markt of een bezoek aan het Olavinlinna kasteel wanneer je hier nog niet aan toe bent gekomen. Maar dan is het tijd om koers te zetten naar één van de mooiste nationale parken van Finland: Koli.Je verblijft hier letterlijk aan de voet van de mooie hikingtrails. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli.
Rijafstand Savonlinna – Koli: ca. 202 km I ca.2 uur en 45 minuten

Dag 6-7

Dag 6-7 Koli

Koli

Als er één plek in hun land is waar de Finnen trots op zijn, dan is dat wel Koli Nationaal Park. Neem je rugzak en wandelschoenen mee, want hier kun je urenlang rondstruinen. Beklim zeker de bergtop Ukko-Koli voor het mooiste uitzicht van het park. Ga even zitten op een rots en bekijk de oneindige bossen en het grote Pielinen-meer die zich voor je uitstrekken. Niet voor niets is Koli het decor geweest voor vele films. Naast wandelen kun je hier ook kajakken op het uitgestrekte meer, fietsen of paardrijden. Overnachtingen in Break Sokos Hotel Koli.

Dag 8

Dag 8 Naar Vuokatti

Naar Vuokatti

Na het ontbijt is het tijd voor een laatste blik op de prachtige omgeving. Dan zet je koers naar Vuokatti. Langs de oevers van het uitgestrekte Pielinenmeer trek je verder naar het noorden. Op naar nieuwe ontdekkingen in de bossen en op de meren. Ook hier verblijf je weer midden in de natuur. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli.
Rijafstand Koli - Vuokatti : ca. 156 km I ca. 2 uur

Dag 9 - 11

Dag 9 - 11 Natuur en wildlife in Vuokatti

Natuur en wildlife in Vuokatti

Deze ochtend word je wakker in het groene Vuokatti. In de omliggende bossen en meren kun je tal van activiteiten ondernemen. Trek je wandelschoenen aan of maak een kanotocht over de brede meren, gooi een hengel uit, of bedwing de heuvels op de fiets. Ook bijzonder is een bezoek aan de huskyfarm en het maken van een hike met deze enthousiaste honden. Wil je op zoek naar het grote wild, dan is er de mogelijkheid te gaan wildspotten inclusief overnachting in een wildernishut. Grote kans dat je wolven en beren van dichtbij gaat zien. Overnachtingen in Break Sokos Hotel Vuokatti.

Dag 12

Dag 12 Via het bierbrouwerijmuseum naar Mikkeli

Via het bierbrouwerijmuseum naar Mikkeli

Na een laatste ontbijt in Vuokatti is het tijd om weer zuidwaards te rijden. Tijdens je rit kom je langs Iisalmi waar het brouwerij museum staat. Een fijne lunchstop waar je alles leert over het belang van bier door de jaren heen en het brouwproces. Daarna door naar Mikkeli, waar het hart van deze levendige plaats je uitvalsbasis zal zijn voor de komende dagen. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Mikkeli.
Rijafstand Vuokatti - Mikkeli : ca. 355 km I ca. 4 uur en 15 minuten

Dag 13

Dag 13 Mikkeli

Mikkeli

Goedemorgen Mikkeli! Vandaag ontwaak je in het historische centrum van de stad. Vanuit hier zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Gluur door de ramen van de coupé van Mannerheim, de Finse legerheld, naast het station. Duik in de turbulente geschiedenis in het Päämajamuseo en bewonder de mooie gotische kathedraal. Naivisori met het ondergrondse communicatiecentrum Lokki en de bijbehorende oberservatietoren is ook zeker de moeite waard. Vanaf de toren heb je een prachtig zich over de stad. Kenmerkend zijn de mooie oude landhuizen. Vlakbij het centrum ligt de Pastorie Kenkäverode, een prachtig huis waarin je winkeltjes en tentoonstellingen en een restaurant met lokale streekgerechten vindt. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Mikkeli.

Dag 14

Dag 14 Van rotsschildering tot wijnboerderij

Van rotsschildering tot wijnboerderij

Na het ontbijt is het tijd de stad te verlaten en de mooie omgeving van Mikkeli te ontdekken. Maak een mooie wandeling door het bos bij de beroemde Astuvansalmi rotsschilderingen. Rijd een stuk over de prachtige Route 62 waarbij je letterlijk het meer doorkruist. Neem een kijkje bij, of lunch in, de haven van Anttola en breng een bezoek aan de Ollimäki wijnboerderij. In deze boerderij maken ze heerlijke wijnen van bessen. Hier leer je over het proces van wijnmaken en kun je uiteraard de wijnen proeven. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Mikkeli. Rijafstand Mikkeli - Astuvansalmi : ca. 42 km I ca. 42 minuten
Rijafstand Astuvansalmi – Anttola - Mikkeli : ca. 70 km I ca. 1 uur

Dag 15

Dag 15 Naar huis

Naar huis

Helaas zit je ontdekkingstocht door het indrukwekkende Saimaamerengebied er alweer op. Tijd om je herinneringen in te pakken en terug te rijden naar de luchthaven van Savonlinna voor de rechtstreekse vlucht terug naar Rotterdam.
Rijafstand Mikkeli - luchthaven Savonlinna: ca. 117 km I ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: