PRINT PAGINA

Familiereis Finland fly & drive

Twee weken met het gezin genieten van alle hoogtepunten in Finland en Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague Airport vlieg je naar Rovaniemi, in het noorden van Finland. Hier staat je huurauto klaar en kunt je gelijk op pad gaan. Vandaag rijd je naar Loma-Vietonen, een knusse lodge midden in de natuur. De weg er naartoe is werkelijk adembenemend! 
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Meltosjärvi: ca. 72 km | ca. 1 uur

Dag 2

Dag 2 Wandeling naar het strand

Wandeling naar het strand

Na het heerlijke ontbijt is het tijd om de omgeving te verkennen. Op ongeveer 15 minuten rijden vanaf je verblijf vind je Orhinselkä, een mooi zandstrand aan de oever van het Miekojärvi meer, precies op de poolcirkel! Zandstranden zijn erg uniek in Lapland, omdat de regio voornamelijk uit bossen bestaat. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 2,5 km wandelen naar de locatie waar je in de stilte kunt ontspannen. Vergeet ook niet naar het topje van de berg Raakonvaara te wandelen, hier tref je een magnifiek uitzicht over het meer. Maak je deze dagtocht liever samen met een gids? Vraag dan naar de mogelijkheden bij Loma-Vietonen. Overnachting in Loma-Vietonen.

Dag 3

Dag 3 Richting het merengebied

Richting het merengebied

Vanochtend is het ontbijt voor je verzorgd. Na het ontbijt reis je door naar Vuokatti. Maak onderweg zeker een stop bij Ranua Wildlife Park. Een leuke dierentuin waar je zelfs ijsberen, elanden en veelvraten kunt zien. Overnachting Vuokatti.
Rijafstand Meltosjärvi - Vuokatti: ca. 408 km | ca. 5 uur

Dag 4

Dag 4 Op bezoek bij de huskyfarm

Op bezoek bij de huskyfarm

In de middag staat er een bezoek aan de huskyfarm gepland. De honden staan al enthousiast te blaffen als je aankomt. In de winter worden de honden gebruikt voor sledetochten en in de zomer krijgen ze rust en gaan ze in training voor de winter. De gids zal je alles vertellen over de honden. Ondanks het aantal honden, weet hij over elke hond iets te vertellen. Tijdens je bezoek is er ook tijd genoeg om vragen te stellen en wie weet zijn er wel husky’s om te knuffelen. Overnachting Vuokatti.

Dag 5

Dag 5 Bruine beren en wolven spotten

Bruine beren en wolven spotten

Op ongeveer een uur rijden vind je de regio Kuhmo. Deze regio staat bekend om de wilde dieren. Een leuke optionele safari is wilde dieren spotten vanuit een wildernishut. Aan het einde van de middag start de activiteit en word je naar de hut gebracht. In de avond komen hier vaak beren, wolven en veelvraten langs die je prachtig kunt fotograferen. Houd de camera en verrekijker gereed, want dit is een unieke ervaring! Deze excursie kun je vooraf via Voigt Travel optioneel reserveren. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 6

Dag 6 Verken de regio vanaf het water

Verken de regio vanaf het water

Vuokatti wordt omringd door meerdere meren. Huur bij de accommodatie een roeiboot of motorboot, maak een picknick klaar en verken de prachtige regio vanaf het water. Leg aan bij één van de kleine eilandjes. Is het vandaag iets minder weer, breng dan een bezoek aan het overdekte activiteitenpark Angry Birds, een grote overdekte speeltuin. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 7

Dag 7 Genieten in de spa

Genieten in de spa

Vandaag is alweer de laatste dag in Vuokatti. Breng deze dag ontspannen door met een bezoek aan de spa. De spa beschikt over een groot tropisch zwembad wat erg leuk is voor de kinderen en er zijn diverse sauna's. Maak in de middag nog een wandeling in de omliggende omgeving. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 8

Dag 8 Terug naar Lapland

Terug naar Lapland

Vandaag verlaat je Vuokatti en ga je noordwaarts richting Salla. Maak onderweg een stop in Hossa National Park voor een mooie wandeling. In dit nationale park zijn eeuwenoude rotstekeningen te vinden waar je naartoe kunt wandelen. Overnachting in een bungalow in Salla.
Rijafstand Vuokatti - Salla: ca. 360 km | ca. 4,5 uur

Dag 9

Dag 9 Rendieren voeren

Rendieren voeren

Na het ontbijt staat er weer een mooie activiteit op de planning. Vandaag ga je rendieren van heel dichtbij zien. Samen met de gids ga je het rendierpark van Salla in. De gids roept met een speciale lokroep de rendieren op, waarna de rendieren enthousiast van verre komen aanrennen. Je krijgt de kans om zelf de rendieren te voeren. Nadat de rendieren genoeg hebben gehad kun je genieten van een kop koffie bij het kampvuur. Overnachting in een bungalow in Salla.

Dag 10

Dag 10 Nationaal Park Oulanka

Nationaal Park Oulanka

Bezoek vandaag het Nationale Park Oulanka, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Een leuke route is de kleine berenroute. Dit is een wandeling van ongeveer 12 kilometer langs de rivier Kitkajoki en de Jyrävä waterval. Wil je liever een andere route lopen, stap dan binnen in het bezoekerscentrum van Oulanka National Park. Naast informatie over diverse routes is hier ook een expositie over de natuur van het park. Overnachting in Salla.

Dag 11

Dag 11 Kanotocht

Kanotocht

Ook in de omgeving van Salla is het mogelijk om het water op te gaan. Kies voor een kanotocht overdag door Oulanka National Park of geniet in de avond onder begeleiding van een gids van een kanotocht onder de middernachtzon. Overnachting in een bungalow in Salla.

Dag 12

Dag 12 Wandeling rondom Salla

Wandeling rondom Salla

Direct vanaf Salla zijn diverse wandelingen mogelijk, die allemaal ter plaatse worden aangegeven. Er zijn routes op verschillende niveaus. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Ämmin polku (Grandma’s Trail) van 2,3 kilometer, maar ook voor Salmijoen kuru (Salmijoki gully) van maar liefst 17,5 kilometer. Overnachting in Salla.

Dag 13

Dag 13 Bezoek het museum van Salla

Bezoek het museum van Salla

Salla heeft een klein museum wat het bezoeken waard is: Salla Museum of War & Reconstruction. Je kunt hier zien wat de oorlog met Salla heeft gedaan en hoe het leven was in Salla vanaf 1900. Buiten is een expositie over 'The Land of Gnomes' en in het bijgebouw is een expositie over de geschiedenis van skiën. Ook is er een klein café aanwezig met een aantal souvenirs. Ga daarna lekker wandelen door de wildernis van Salla. Overnachting in Salla.

Dag 14

Dag 14 Frisbeegolf

Frisbeegolf

Frisbeegolf (ook wel disc golf genoemd) is dé nationale sport van Finland en is een zeer gewaardeerde sport onder de Finnen. Op verschillende plekken in de natuur zijn frisbeegolf routes uitgezet. Routekaarten en frisbees zijn op diverse punten te huren. In zo'n min mogelijk pogingen probeer je de frisbee in het net te gooien, een leuke en competitieve activiteit voor het hele gezin! Doordat de routes uitgestrekt zijn maak je meteen een mooie wandeling door de natuur. Overnachting in Salla.
 

Dag 15

Dag 15 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas zit de reis er vandaag alweer op. Na het laatste ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Rovaniemi. Je levert de auto in bij de luchthaven en vliegt terug naar Rotterdam The Hague Airport. 
Rijafstand Salla - luchthaven Rovaniemi: ca. 150 km | ca. 2 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: