PRINT PAGINA

Duizend meren en Lapland fly & drive

Complete rondreis langs alle hoogtepunten van Finland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport kom je aan in Rovaniemi, Finland. De huurauto staat bij aankomst voor je klaar en je kunt direct op pad. Je rijdt vandaag richting het Oosten van Lapland. Midden in de bossen staat je bungalow. De aankomende dagen kun je heerlijk genieten en elke dag afsluiten in je eigen sauna. Overnachting PAN Village Oulanka.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Salla: ca. 160 km | ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Rendieren voeren

Rendieren voeren

Heerlijk wakker worden in je eigen bungalow. In de ochtend ga je op bezoek bij het naastgelegen Wilderness Park. Dit is niet alleen de toegang tot het Nationaal Park van Salla, maar tevens een rendierpark met een oppervlakte van circa 200 hectare. Samen met je gids zul je de rendieren gaan voeren. Door de roep van de gids weten de rendieren dat er eten is en van heinde en verre komen de rendieren aangelopen. Na het voeren wordt het kampvuur aangestoken voor een kop koffie of thee. De middag heb je vrij te besteden. Kies deze middag voor de optionele excursie Salmijoki of ga zelf op pad in de omgeving. Overnachting PAN Village Oulanka.

Dag 3

Dag 3 Bezoek aan Oulanka National Park

Bezoek aan Oulanka National Park

Op een uur rijden ligt Oulanka National Park. Loop hier de Kleine Berenroute. De wandeling is ongeveer 12 kilometer en brengt je langs prachtige plekken zoals de rivier de Kitkajokki en de Jarävä-waterval. Overnachting PAN Village Oulanka.

Dag 4

Dag 4 Naar het berengebied

Naar het berengebied

Na 3 nachten in PAN Village is het helaas alweer tijd om deze plek te verlaten. Een mooie route in zuidelijke richting door bosrijk gebied staat op de planning. Maak onderweg een stop in Hossa National Park voor een heerlijke wandeling. Je verblijft op een klein vakantiepark met uitzicht op het meer Nuasjärvi. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
Rijafstand Salla - Vuokatti: ca. 380 km | ca. 5 uur

Dag 5

Dag 5 Bezoek aan de huskyfarm

Bezoek aan de huskyfarm

Huur in de ochtend een fiets om de omgeving van Vuokatti te verkennen. Er is genoeg moois te zien. In de middag staat een bezoek aan de huskyfarm gepland. Bij aankomst op de farm hoor je de honden al enthousiast blaffen. In de winter worden de honden gebruikt voor sledetochten en in de zomer worden ze getraind. De gids kent elke hond en weet alle eigenschappen. Tijdens je bezoek kun je al je vragen stellen over het leven op een huskyfarm. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 6

Dag 6 Bruine beren spotten?

Bruine beren spotten?

Een onvergetelijke excursie is bruine beren spotten vanuit een wildernishut. In de regio Kuhmo, dat bekend staat om onder andere beren, wolven, veelvraten en arenden, kunnen wij een overnachting regelen in een schuilhut. Vanuit deze locatie heb je kans om de dieren te zien. Houd je camera en verrekijker gereed. Een unieke ervaring! Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 7

Dag 7 Verken Koli

Verken Koli

Je reist vandaag door naar je volgende verblijfsplaats. Het is maar een klein stukje rijden. Maak dus eerst nog een wandeling in de omgeving, voordat je doorreist. Je verblijft de aankomende drie nachten in hotel Break Sokos Koli met een fantastisch ligging middenin het natuurgebied. Vanaf de voordeur starten hier letterlijk de hikingtrails. Aan het einde van de dag is er de mogelijkheid om (tegen betaling) te ontspannen in de Koli Relax Spa met diverse baden en sauna's. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli.
Rijafstand Vuokatti - Koli: ca. 160 km | ca. 2 uur

Dag 8

Dag 8 Actief in Koli

Actief in Koli

Na het uitgebreide ontbijt kun je vandaag heerlijk genieten in het nationale park Koli. Vanuit het bezoekerscentrum zijn diverse wandelingen mogelijk in verschillende lengtes. Neem in ieder geval de drie beroemde toppen Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli op in je route. Naast wandelen is deze regio uitermate geschikt voor prachtige kano- en mountainbiketochten. Overnachting in Koli.

Dag 9

Dag 9 Met de veerboot naar Lieksa

Met de veerboot naar Lieksa

Maak vandaag een mooie rondtocht door de omgeving. Ga in de kleine haven van Koli met de veerboot over het Pielinenmeer naar Lieksa. In Lieksa is het één na grootste openluchtmuseum van Finland met prachtige Karelische gebouwen. Vanuit Lieksa kun je verder doorrijden naar Ruunaa wildernisgebied met de snelstromende rivier Lieksanjoki en het afgelegen nationaal park Patvisuo. Het natuurpark bestaat voornamelijk uit veengebied en heeft een rijke vogelwereld. Loop het plankenpad van 3,5 km naar de vogelobservatietoren Teretinniemi. Overnachting in Koli.

Dag 10

Dag 10 De duizend meren van Finland

De duizend meren van Finland

Helaas verlaat je Koli alweer en ga je zuidwaarts door het duizend meren gebied naar Harjun Portti, gelegen aan het meer Pihlajavesi. Maak onderweg een stop in de universiteitsstad Joensuu. Drink in het centrum van de stad een kopje koffie aan het levendige marktplein Kauppatori en probeer Karelische specialiteit piirakka, met rijst gevulde pasteitjes. Overnachting in Harjun Portti.
Rijafstand Koli - Punkaharju: ca. 195 km | ca. 2,5 uur

Dag 11

Dag 11 Fietsen door de omgeving

Fietsen door de omgeving

Harjun Portti ligt tussen kraakheldere meren en prachtige bossen. Het mooie aan deze regio is dat je hier de natuur in kunt trekken met de fiets. Dus neem een picknickmand mee en huur een fiets bij de receptie en je bent klaar om te gaan. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Lusto museum, waar  je alles te weten komt over de bosrijke omgeving. Overnachting in Harjun Portti.

Dag 12

Dag 12 Het water op!

Het water op!

De omgeving van Harjun Portti is omringd met meren. De beste manier om alle eilanden te ontdekken is per boot. Huur vandaag een kajak of een motorboot en trek erop uit. Er zijn diverse routes in verschillende lengtes die starten vanaf Harjun Portti. Overnachting in Harjun Portti.

Dag 13

Dag 13 Middagbezoek aan Helsinki

Middagbezoek aan Helsinki

Via de oostgrens rij je zuidwaarts naar de hoofdstad van Finland, Helsinki. Pas in de avond stap je op de trein richting het noorden, dus je hebt de middag de tijd om de stad te verkennen. Breng zeker een bezoek aan het marktplein en senaatsplein met de domkerk. Aan het begin van de avond rij je je auto op de autoslaaptrein. Terwijl je overnacht in je eigen couchette leg je bijna 1000 kilometer af.
Rijafstand Punkaharju - Helsinki: ca. 360 km | ca. 4,5 uur

Dag 14

Dag 14 Naar de Kerstman

Naar de Kerstman

In de ochtend kom je met de autoslaaptrein aan in Lapland. Rij naar Rovaniemi voor een bezoek het Arktikum museum met een indrukwekkende expositie over het leven in Lapland. Reis in de middag door naar de Kerstman, precies op de poolcirkel. Zelfs in de zomer kun je Santa Claus Village bezoeken en alvast je kerstkaarten versturen met officiële stempel. Je overnacht in Santa Claus Holiday Village.
Rijafstand treinstation Rovaniemi - Santa Claus Holiday Village: ca. 10 km | ca. 15 min
Rijafstand treinstation Oulu - Rovaniemi; ca.205 km
ca. 2,5 uur

Dag 15

Dag 15 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas zit na het ontbijt je reis er alweer op. Je levert de auto in bij de luchthaven en vliegt terug naar Rotterdam The Hague Airport. 
Rijafstand Santa Claus Holiday Village - luchthaven Rovaniemi: ca. 3 km | ca. 5 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: