PRINT PAGINA

Roadtrip Faeröer Eilanden fly & drive

Roadtrip buiten de gebaande paden

Dag 1

Dag 1 Op naar de Faeröer Eilanden

Op naar de Faeröer Eilanden

Vandaag is het eindelijk zo ver! Je gaat op avontuur naar de Faeröer Eilanden. Je land op het eiland Vágar en haalt hier gelijk jouw huurauto op. Terwijl je richting Tórshavn rijdt zul je versteld staan van de uitzichten, dat is nog eens een goed begin! Je overnacht in Hilton Garden Inn Faroe Islands. De perfecte uitvalsbasis voor komende dagen. Rijafstand Vágar Airport – Hilton Garden Inn Faroe Islands: ca. 45 km | ca. 45 minuten

Dag 2

Dag 2 De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken

De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken

Na een fijne nachtrust word je wakker in de hoofdstad Tórshavn. Tórshavn is gelegen in het zuiden van het eiland Streymoy. Het is een sfeervol stadje met een oud stadsdeel. Je komt hier huisjes tegen met zwarte gevels en gras op het dak, typisch voor de Faeröer eilanden. De huisjes staan dicht op elkaar, de steegjes zijn smal en er rijden weinig auto’s. Een super authentiek stukje van de eilanden, het lijkt net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Maar het leuke is dat er nog steeds mensen wonen! Beklim voor een mooi uitzicht over de haven en het centrum van Tórshavn het historische Skansin Fort. Je herkent het fort aan de rood-witte vuurtoren, gelegen op een heuvel naast de haven. Het fort is gebouwd in 1580 en beschermde toen de stad tegen de vele piratenaanvallen. Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.

Dag 3

Dag 3 Het eiland Streymoy

Het eiland Streymoy

Je verblijft op het grootste eiland van de Faeröer Eilanden. Neem vandaag de tijd om het eiland verder te leren kennen. Breng een bezoek aan de afgelegen dorpjes Saskun en Tjørnuvík. Saksun staat bekend om zijn unieke locatie boven een adembenemende lagune. Je hebt er panoramisch uitzicht over de steile bergen en watervallen. Tjørnuvík ligt in een diepe vallei zonder andere dorpen in zicht. Er staan slechts 55 huizen. Je kunt de bergen in trekken en wandelen tussen Tjørnuvík en Saksun. Het pad is openbaar, de tocht duurt drie uur en kan het hele jaar door gratis worden gedaan. Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.

Dag 4

Dag 4 Eilandhoppen

Eilandhoppen

Er staat vandaag een mooie route op de planning. Je rijdt van Tórshavn naar het eiland Eysturoy. Onderweg is er veel te zien en ontdekken. De route gaat langs hoge bergen, fjorden en schilderachtige dorpjes, een fantastisch gezicht! Uiteindelijk kom je aan in een van de meest gefotografeerde plaatsjes van de eilanden, Gjógv. Zodra je hier aankomt voel je de rust en natuur direct over je heen vallen. Je verblijft hier 3 nachten. Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.
Rijafstand Tórshavn– Gjógv: ca. 47,1 km | ca. 1 uur.

Dag 5

Dag 5 Trek eropuit!

Trek eropuit!

Goedemorgen op Eysturoy! Het eiland met vele goede wandelroutes. Sommige over oude gerestaureerde wandelpaden. Je komt onderweg veel historische pandjes tegen, zoals de kerk, het gemeenschapshuis en kleurrijke traditionele huisjes die kenmerkend zijn voor dit plaatsje. Rondom Gjógv vind je een aantal hogen bergen. De Slættaratindur is er één van en heeft een hoogte van 882 meter. De naam betekent letterlijk “platte top”, aangezien de bergtop niet helemaal in een punt loopt. Je kan de berg beklimmen in ongeveer 4 uur. Hoewel de wandelroutes vrij steil zijn, hoef je niet over bijzondere klimvaardigheden te beschikken om de bergtop te kunnen bereiken, wél over een goed paar wandelschoenen. Als je de berg bij helder weer beklimt, heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de hele archipel van de Faeröer. Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.

Dag 6

Dag 6 Leven in de brouwerij

Leven in de brouwerij

Breng vandaag een bezoek aan de noordelijke eilanden. Je rijdt door het fascinerende landschap richting Klaksvík, gelegen op het eiland Bordoy. Klaksvík is erg levendig en prachtig gelegen, het wordt namelijk omringd door andere eilanden wat een prachtig uitzicht biedt. Je rijdt op de noordelijke eilanden door veel oude tunnels, waar je te maken krijgt met éénrichtingsverkeer, best spannend voor de 1e keer! Maar je zal er al snel aan wennen. Overweeg ook om vandaag de ferry naar Kalsoy pakken en met een lokale gids een wandeling maken naar de bekende vuurtoren, je wordt gegarandeerd betoverd door de uitzichten. Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.

Dag 7

Dag 7 Op naar het volgende eiland

Op naar het volgende eiland

Vandaag verlaat je het eiland Esturoy en keer je terug naar Tórshavn voor de laatste overnachting. Heb je de Vestmanna Bird cliffs al bezocht? Met een boottour vanuit Vestmanna vaar langs de indrukwekkend hoge en steile rotsklippen. Terwijl je door de inhammen van deze kliffen vaart zul je de vele papegaaiduikers en andere vogelsoorten voorbij zien vliegen. Een fantastische ervaring! Overnachting In Hilton Garden Inn Faroe Islands.

Dag 8

Dag 8 Aan al het moois komt een eind

Aan al het moois komt een eind

Vandaag vlieg je weer terug naar Nederland. Maar treur niet, want we hebben het mooist voor het laatst bewaard. Sta vandaag op tijd op met je koffer alvast in de kofferbak om richting de Gásadalur te rijden. Een klein uurtje verder kom je aan in dit lieflijke dorpje. Je zult het niet gelijk verwachten, maar hier kun je een fantastische waterval vinden, bekend onder menig fotograaf, de Múlafossur waterval. Met een korte wandeling sta je al recht voor dit natuurwonder. Hoe gaaf is dit! Met een voldaan gevoel kun jij nu op het vliegtuig stappen. Wat een reis was dit!
Rijafstand Tórshavn – Vágar Airport (via Gásadalur): ca. 67 km | ca. 1 uur en 15 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: