Fotograferen op reis Winterfotografie in het Pure Noorden

husky vakantie lapland

Op deze reizen speelt de camera de hoofdrol

Vakantiefoto's, wie maakt ze niet? Direct de mooiste belevenissen delen via social media. Foto's maken of filmen verhoogt het vakantieplezier. Het zorgt ervoor dat je veel bewuster naar alles kijkt en vaak is het dé manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Bovendien zijn mooie vakantiefoto's een aandenken, om later nog eens terug te kijken op de reis en te genieten van die bijzondere momenten.

Dat de winter in het Pure Noorden fotogeniek is hoeven we u niet meer te vertellen. Of u nu een serieuze hobbyfotograaf bent of juist alleen maar selfie's maakt, op deze reizen maakt uw camera overuren. Maar op welke reis maakt u nu de mooiste vakantiefoto's?
 

Fotografiereizen

Op deze reizen verbreedt u uw kennis van de arctische fotografie, gaat op zoek naar wild en schiet de mooiste platen van het noorderlicht. 
 
De Noorderlichtweek Vesterålen staat helemaal in het teken van noorderlicht en fotografie. Onder leiding van Ian Robins, gerenommeerd natuurfotograaf, ervaren berggids en tevens uw gastheer, leert u de juiste technieken om het overweldigende natuurschoon op deze eilandengroep vast te leggen. U verblijft in de authentieke guesthouse Huset på Yttersiden, gelegen aan de inham van een fjord aan de rand van de Atlantische Oceaan. Deze bijzondere locatie leent zich uitstekend voor natuurfotografie: u wordt omringd door de bergen en de zee, er zit veel wild en het arctische licht laat zich hier in alle kleurvariaties zien. Bovendien is de kans groot dat u hier het noorderlicht ziet en het is natuurlijk een uitdaging om ook dat vast te leggen. U komt gegarandeerd met de mooiste foto's thuis!
 
Op het Wildlife Avontuur Vesterålen schiet u, vergezeld van uw camera, de mooiste foto's van flora en fauna in Noord-Noorwegen. U verblijft op twee locaties op deze eilandenarchipel, in kleine guesthouses. De Vesterålen liggen op meer dan 200 km boven de poolcirkel in de Atlantische Oceaan en hebben de rijkste visgronden van Noorwegen. U kunt er zeehonden en zelfs walvissen spotten. De voedselrijke wateren bevatten genoeg voedsel voor een groot aantal zeevogels zoals papegaaiduikers, Jan van Genten en zeearenden. U maakt prachtige tochten in deze betoverende omgeving, zowel over land als water, dus houd u camera klaar!

vesteralen winter

 

Alle highlights fotograferen

Op een groepsrondreis reist u met een kleine groep gelijkgestemden naar de mooiste plekken in Fins Lapland en Noord-Noorwegen. Vanuit de bus ziet u het landschap voor uw ogen veranderen: van de besneeuwde heuvels en taigabossen in Fins Lapland tot aan de hoogplateaus en de fjorden in Noord-Noorwegen. Vanaf het water ziet het landschap er ineens weer heel anders uit! Qua sneeuw, lichtval, landschap en wildlife komt u ogen tekort. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleurrijke kleding van de Sami, de bijzondere activiteiten en het noorderlicht. 

rendier sami lapland

 

Bijna op de Noordpool

Op het majestueuze Spitsbergen maakt u dagtochten door een fascinerend landschap van sneeuw, ijs en gletsjers. Deze eilandengroep is zo adembenemend mooi, dat moet u gezien hebben! Met een beetje geluk ziet u tijdens de expeditie zelfs een ijsbeer!

Bent u op zoek naar een exclusieve noorderlichtreis, vlieg dan samen met noorderlichtexpert Ruben Weytjens en fotografie- en astronomie-expert Didier van Hellemont vanuit Tromsø naar Longyearbyen, op Spitsbergen. Vijf dagen heeft u het voorrecht om op deze bijzondere plek te verblijven om op noorderlicht te jagen en de terugkeer van de zon te vieren.

ijsbeer spitsbergen

 

Walvissen spotten

Het Noorderlichtschip vaart speciaal voor Voigt Travel in de arctische wateren van Noord-Noorwegen. Een avontuurlijke zeilreis met Nederlandse expeditieleider en bemanning om walvissen te spotten en op noorderlicht te jagen. Begin januari laat de zon zich weer aan de horizon zien, de lichtval is adembenemend en de kans is groot dat het noorderlicht aan de hemel verschijnt.  Alleen in deze tijd kunt u de orka's zien omdat ze dan in de fjorden zwemmen, op zoek naar haring.

walvissen noorwegen

 

Fotografieworkshop

Op reis naar de winter van het Pure Noorden en mooie foto's maken? Met de juiste voorbereiding kunt u nog meer uit uw reis en uw foto´s halen. Deze fotografie workshop van Joris van der Maarel is voor de beginnende fotografie liefhebber die meer wil maken dan gewone vakantiekiekjes. Neem uw camera mee, dan kunt u zelf het één en ander uitproberen. Joris beantwoordt al uw vragen en helpt u met de instellingen. Zo komt u straks terug van een prachtige reis met nog meer mooie en sfeervolle foto's.

Datum: donderdag 26 januari 2017
Tijdstip: van 19.00 t/m 21.00 uur
​Locatie: in de inspiratieruimte van Voigt Travel in Naarden

Meld u hier aan.

fotografie lapland

 

Noorderlichtfinale

Speciaal voor geïnteresseerden in noorderlicht, astronomie, fotografie en de natuur van Lapland organiseert Voigt Travel samen met noorderlichtexpert Ruben Weytjens een Noorderlicht en fotografie evenement. Tijdens deze reis bent u enkel met gelijkgestemde reizigers, allemaal geïnteresseerd in noorderlicht, ruimteweer, fotografie en de wonderlijke natuur van Lapland. Ruben en Joris nemen u mee naar de wereld van noorderlicht, astronomie en natuur in Lapland. 
Astronomie-expert en fervente natuurfotograaf Joris van der Maarel zal workshops en lezingen over fotografie en astronomie verzorgen.

groepsreis noorderlicht