SummerEvent

Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland

voigt travel summerevent

Deelnemers Voigt Travel SummerEvent 2020

Het Voigt Travel SummerEvent is dé mogelijkheid om in contact te komen met mensen die alles weten over Finland, Zweeds Lapland, Noorwegen of IJsland en deze prachtige landen een warm hart toedragen. Omdat ze er graag naar toe reizen, omdat ze specifieke kennis hebben van een bepaald gebied of omdat ze er wonen en graag Nederlandse gasten verwelkomen. Hieronder zie je wie je allemaal kunt ontmoeten. Er zijn doorlopend presentaties en je kunt samen met ons IJslandse woorden leren, in een tent slapen en Finse worsten grillen.

De lijst met deelnemers aan het evenement wordt wekelijks verder aangevuld. Houd deze website dus in de gaten voor het actuele programma. 
 

Voigt Travel reisspecialisten
Uiteraard zijn alle Noord-Europa reisspecialisten van Voigt Travel aanwezig om je van informatie te voorzien. Wil je weten welke reis het beste bij je past en welke plekken in Noord-Europa je echt niet mag overslaan? Dan ben je op het SummerEvent aan het juiste adres.
 

Ruska- en noorderlichtexpert
Dacht je dat je 0% kans maakt om het noorderlicht in de zomer te zien? Dan heb je het goed mis! Vanaf eind augustus lengen de dagen en wordt de kans om het noorderlicht te zien weer ontzettend groot. Het noorderlicht spotten in de nazomer heeft veel voordelen: het is 's avonds minder koud, de natuur kleurt in deze periode mooi oranje en rood én er zijn een stuk minder reizigers in het noorden. Tijdens het Voigt Travel SummerEvent vertelt onze noorderlichtexpert Wietse Dijkstra je alles over het noorderlicht zien in de zomer en de kleurrijke ruskaperiode. Hij legt je uit hoe dit kan, waar je moet zijn en als kers op de taart geeft hij je zijn inside tips.
 

Shop Zweedse accessoires en items bij Moose and More
Ben jij ook zo gek op alles waar elanden en rendieren op staan? Word je enthousiast van de minimalistische stijl en de outdoor mentaliteit van de Zweden? Dan zijn de accessoires, interieuritems en hebbedingen van Moose and More op jouw lijf geschreven. Met veel passie vertelt Brenda, eigenaresse van Moose and More, je over de afkomst van deze handgemaakte items en over haar liefde voor Zweden.
 

Schaf de juiste (outdoor)kleding aan bij De Zwerfkei
De Zwerfkei brengt haar outdoor winkelbeleving van Woerden naar Naarden. Loop tussen outdoorbroeken, waterdichte jassen en stevige schoenen over typisch Scandinavische houten vlonders en laat je informeren over het beste kledingadvies. De medewerkers van De Zwerfkei zullen je pas op reis laten gaan als je de juiste kleding voor jouw bestemming hebt!
 

Zweeds Lapland

Fins Lapland

Ruka & omgeving
Ruka ligt in het ruige oosten van Fins Lapland, niet ver van de Russische grens. Dit is 'the place to be' voor mooie avonturen in de natuur. Wat dacht je van een off road rit in een buggy of een spannende rafttocht over de Oulanka Rivier? Even buiten Ruka is de uitgestrekte wildernis waar je in een observatiehut wilde beren in hun natuurlijke leefomgeving kan bewonderen. Tijdens het SummerEvent kun je bij Ruka Safaris terecht voor al je vragen over deze adrenalineverhogende excursies.
 

Noord-IJsland

Mývatn & omgeving
De Noord-IJslander Anton Birgisson van travel agency Geo Travel staat op het Voigt Travel SummerEvent voor je klaar om al je vragen over dit 'onbekende' stukje IJsland te beantwoorden. Wat kan je doen in en rondom Mývatn? Wanneer kun je het beste de Askja vulkaan beklimmen? Waar vind je de ruigste kustlijnen? Vraag het deze enthousiaste local!
 

Akureyri & omgeving
Voigt Travel vliegt rechtstreeks naar het Noord-IJslandse Akureyri. Wie weet er beter wat te doen bij aankomst in dit vulkanische land dan een local uit Akureyri? Hjalti Páll Þórarinsson van Hotel Nordurland in Akureyri weet alle ins en outs van Noord-IJsland: van ontmoetingen met het verborgen volk tot ontdekkingstochten naar walvissen op zee.

Ytra Lon Farm Lodge
Het IJslandse boerenleven ervaren én het gevoel hebben dat je aan het einde van de wereld slaapt? Ga naar Ytra Lon Farm Lodge op Langanes. De Nederlandse eigenaar Mirjam Blekkenhorst runt hier samen met haar man een traditionele schapenboerderij. Ondertussen verwendt ze haar gasten met lokale lekkernijen, indrukwekkende landrover tours over het schiereiland en een kleurrijke studio om in te verblijven. Op het Voigt Travel SummerEvent kan zij jou alles vertellen over haar leven als Nederlander in IJsland. En ze kan natuurlijk al jouw vragen over een verblijf in het onontdekte en ongerepte Noord-IJsland beantwoorden!

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel