SummerEvent Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland

Deelnemers Voigt Travel SummerEvent 2020

Het Voigt Travel SummerEvent is dé mogelijkheid om in contact te komen met mensen die alles weten over Finland, Zweeds Lapland, Noorwegen of IJsland en deze prachtige landen een warm hart toedragen. Omdat ze er graag naar toe reizen, omdat ze specifieke kennis hebben van een bepaald gebied of omdat ze er wonen en graag Nederlandse gasten verwelkomen. Hieronder zie je wie je allemaal kunt ontmoeten. Er zijn doorlopend presentaties en je kunt samen met ons IJslandse woorden leren of een kijkje nemen in een 4 x 4 Landrover waar je ook in kunt slapen.

De lijst met deelnemers aan het evenement wordt wekelijks verder aangevuld. Houd deze website dus in de gaten voor het actuele programma. 
 

Voigt Travel reisspecialisten
Uiteraard zijn alle Noord-Europa reisspecialisten van Voigt Travel aanwezig om je van informatie te voorzien. Wil je weten welke reis het beste bij je past en welke plekken in Noord-Europa je echt niet mag overslaan? Dan ben je op het SummerEvent aan het juiste adres.
 

Ruska- en noorderlichtexpert
Dacht je dat je 0% kans maakt om het noorderlicht in de zomer te zien? Dan heb je het goed mis! Vanaf eind augustus lengen de dagen en wordt de kans om het noorderlicht te zien weer ontzettend groot. Het noorderlicht spotten in de nazomer heeft veel voordelen: het is 's avonds minder koud, de natuur kleurt in deze periode mooi oranje en rood én er zijn een stuk minder reizigers in het noorden. Tijdens het Voigt Travel SummerEvent vertelt onze noorderlichtexpert Wietse Dijkstra je alles over het noorderlicht zien in de zomer en de kleurrijke ruskaperiode. Hij legt je uit hoe dit kan, waar je moet zijn en als kers op de taart geeft hij je zijn inside tips.
 

Shop Zweedse accessoires en items bij Moose and More
Ben jij ook zo gek op alles waar elanden en rendieren op staan? Word je enthousiast van de minimalistische stijl en de outdoor mentaliteit van de Zweden? Dan zijn de accessoires, interieuritems en hebbedingen van Moose and More op jouw lijf geschreven. Met veel passie vertelt Brenda, eigenaresse van Moose and More, je over de afkomst van deze handgemaakte items en over haar liefde voor Zweden.
 

Schaf de juiste (outdoor)kleding aan bij De Zwerfkei
De Zwerfkei brengt haar outdoor winkelbeleving van Woerden naar Naarden. Loop tussen outdoorbroeken, waterdichte jassen en stevige schoenen over typisch Scandinavische houten vlonders en laat je informeren over het beste kledingadvies. De medewerkers van De Zwerfkei zullen je pas op reis laten gaan als je de juiste kleding voor jouw bestemming hebt!
 

Zweeds Lapland

Björkliden Fjällby
Björkliden ligt pal naast het Abisko National Park in Zweeds Lapland en vanuit je bungalow heb je een geweldig uitzicht over het Torneträsk meer. Een uniek verblijf op een prachtige locatie. Björkliden is al decennia lang geliefd onder toeristen en dit zie je op een prettige wijze terug. Anton Niemi van Björkliden Fjällby vertelt je met veel passie over deze prachtige bestemming. 
 

Fins Lapland

Ruka & omgeving
Ruka ligt in het ruige oosten van Fins Lapland, niet ver van de Russische grens. Dit is 'the place to be' voor mooie avonturen in de natuur. Wat dacht je van een off road rit in een buggy of een spannende rafttocht over de Oulanka Rivier? Even buiten Ruka is de uitgestrekte wildernis waar je in een observatiehut wilde beren in hun natuurlijke leefomgeving kan bewonderen. Tijdens het SummerEvent kun je bij Ruka Safaris terecht voor al je vragen over deze adrenalineverhogende excursies.

Salla – In the middle of nowhere
In Salla vind je adembenemende natuur, vriendelijke en gastvrije mensen en alle vrijheid om te genieten van de wildernis. Hier heeft niemand haast en geniet je van een warm en persoonlijk welkom. Tuija Kääriäinen en Hannu “Upi” Virkkula van het Rendierpark kunnen je alles vertellen over het leven van een rendier en de rendierhouder. Tarja Virkkula en Jussi Seppänen weten waar je het beste kunt slapen en welke leuke activiteiten je kan doen in en rondom Salla. 
 

Noord-Noorwegen

Huset på Yttersiden
Wil je een ultieme noorderlichtervaring deze zomer, dan raden wij je Huset på Yttersiden aan. Dit guesthouse ligt heel idyllisch aan een mooie baai op de Vesterålen en wordt gerund door Ian en Ann Karina. Ian kan je alles vertellen over zijn Huset på Yttersiden, zijn noorderlichtervaringen en de beste tips en trucs om het te fotograferen. 
 

Noord-IJsland

Mývatn & omgeving
De Noord-IJslander Anton Birgisson van travel agency Geo Travel staat op het Voigt Travel SummerEvent voor je klaar om al je vragen over dit 'onbekende' stukje IJsland te beantwoorden. Wat kan je doen in en rondom Mývatn? Wanneer kun je het beste de Askja vulkaan beklimmen? Waar vind je de ruigste kustlijnen? Vraag het deze enthousiaste local! 

Akureyri & omgeving
Voigt Travel vliegt rechtstreeks naar het Noord-IJslandse Akureyri. Wie weet er beter wat te doen bij aankomst in dit vulkanische land dan een local uit Akureyri? Hjalti Páll Þórarinsson van Visit North Iceland weet alle ins en outs van Noord-IJsland: van ontmoetingen met het verborgen volk tot ontdekkingstochten naar walvissen op zee.

Ytra Lon Farm Lodge
Het IJslandse boerenleven ervaren én het gevoel hebben dat je aan het einde van de wereld slaapt? Ga naar Ytra Lon Farm Lodge op Langanes. De Nederlandse eigenaar Mirjam Blekkenhorst runt hier samen met haar man een traditionele schapenboerderij. Ondertussen verwendt ze haar gasten met lokale lekkernijen, indrukwekkende landrover tours over het schiereiland en een kleurrijke studio om in te verblijven. Op het Voigt Travel SummerEvent kan zij jou alles vertellen over haar leven als Nederlander in IJsland. En ze kan natuurlijk al jouw vragen over een verblijf in het onontdekte en ongerepte Noord-IJsland beantwoorden!

Olli Adventures
Onder begeleiding van de Nederlandse Siem reis je met een Landrover Defender 110, in IJsland ook wel Super Jeep genoemd, door het binnenland. Je doorkruist ruige landschappen en maakt kennis met de meest unieke en onontdekte kanten van IJsland. Siem bestuurt de Landrover, zodat jij kunt genieten van de diverse landschappen. Vergeet de geasfalteerde wegen en bereid je voor op de ongebaande paden. Siem en Martine Meijne nemen hun Landrover mee naar het SummerEvent.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel