PRINT PAGINA

Avontuurlijk Spitsbergen

Inclusief 2-daagse sneeuwscooterexpeditie

Dag 1

Dag 1 Naar de rand van de noordpool

Vanaf Amsterdam vlieg je met overstap in Oslo naar de kleine luchthaven Longyearbyen waar je ca. 18.30 aankomt. Met een transfer word je in 15 minuten naar het Basecamp Hotel gebracht in het centrum van de plaats. Longyearbyen is de grootste nederzetting op het eiland Spitsbergen met ca. 2.500 inwoners en bijna net zo veel sneeuwscooters. Voor zo'n kleine nederzetting is er een uitgebreide keuze aan restaurants maar natuurlijk kun je ook ervoor kiezen om in Basecamp Hotel te dineren. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 2

Dag 2 Begin van de sneeuwscooterexpeditie

Na een heerlijk ontbijt maak je je klaar voor een onvergetelijke sneeuwscooterexpeditie. Je krijgt een uitgebreide instructie, de route wordt met je doorgenomen en je wordt voorzien van een goede uitrusting namelijk een warme sneeuwscooteroverall, handschoenen, helm, balaclava en warme laarzen. Ready, set, go! Tijd om het machtige Spitsbergen te ontdekken per sneeuwscooter, hét vervoersmiddel op Spitsbergen. Onderweg stop je voor een expeditie lunch en hoor je de allesomvattende stilte van de Arctic. Eind van de middag kom je aan bij Isfjord Radio en zullen de gastheren je alles vertellen over het leven op zo'n afgelegen locatie. 's Avonds geniet je van een culinair 5-gangen diner voordat je moe maar zeer voldaan gaat slapen.

Dag 3

Dag 3 In de voetsporen van Willem Barentz

Na een stevig ontbijt is het tijd om de sneeuwscooter op te warmen voor een nieuwe dag vol avonturen. Zeg tot ziens tegen je nieuwe vrienden bij Isfjord Radio voordat je richting de Russische mijnstad Barentsburg rijdt. Als je hier aankomt is het net alsof je bent terug gereisd in de tijd. Je krijgt tijdens je bezoek een goede indruk van hoe het leven eruitziet in een afgelegen, arctische nederzetting en je bezoekt ook enkele van de historische, Russische gebouwen. Lunch wordt onderweg verzorgd. De verwachting is rond 16.00 uur terug te zijn in het Basecamp Hotel in Longyearbyen.

Dag 4

Dag 4 Op pad met de husky’s

Na een heerlijk rustige nacht, schuif je in de ochtend aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Hopelijk heb je trek, want er is genoeg keuze. Vandaag ga je een arctische husky safari maken door de Bolterdalen vallei. Met een eigen huskyspan rijd je achter de gids aan door de indrukwekkende winterse omgeving. Na de tocht is er nog kans om te kijken of er nog puppies zijn,en wie weet is er nog een mogelijkheid om met deze puppies op de foto te gaan. Vanavond bepaal je zelf waar je in Longyearbyen wilt gaan eten.

Dag 5

Dag 5 Terug naar de bewoonde wereld

Na vier actieve dagen op Spitsbergen vlieg je vandaag terug naar Nederland. Of misschien vind je het leuk om je reis te verlengen in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo? Kies dan voor de reisuitbreiding van 2 nachten in deze mooie stad.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur