PRINT PAGINA

Spitsbergen Exclusief

Wil je net iets extra's, kies dan voor deze exclusieve Spitsbergen reis

Dag 1

Dag 1 Welkom in de hoofdstad van het noorderlicht

Vanuit Amsterdam vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar de stad Tromsø in Noorwegen. Als je aan komt vliegen zie je direct dat de stad op een eiland ligt en verbonden is via bruggen met het vasteland. Tromsø is een bruisende stad met diverse restaurants en bars. Breng in de middag een bezoek aan het museum Polaria. In dit museum kun je alles zien over de ontdekkingsreizigers van Spitsbergen. Zo kom je al helemaal in de stemming voor de volgende dag. Overnachting in Tromsø.

Dag 2

Dag 2 Naar de rand van de noordpool

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gaat de expeditie naar Spitsbergen echt van start. In ca. 1,5 uur vlieg je naar de kleine luchthaven Longyearbyen op Spitsbergen. Met een transfer word je naar het hotel gebracht. Aan het eind van de middag is een korte sighseeing door Longyearbyen inbegrepen. Tijdens deze indrukwekkende rondrit hoor je alles over de mijnen, natuur en het leven op Spitsbergen. Vergeet bij deze excursie je camera niet, want onderweg worden stops gemaakt voor mooie foto’s. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 3

Dag 3 Arctische avonturen op Spitsbergen

Na een heerlijk rustige nacht, schuif je in de ochtend aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Hopelijk heb je trek, want er is genoeg keuze. De aankomende dag kun je je eigen programma samenstellen, want er zijn tal van mooie excursies waar je aan kunt deelnemen. Een aanrader is een excursie naar de ijsgrot. Je wordt hierbij eerst de berg opgereden, waarna een luik wordt opgemaakt en je de kleine trap naar beneden neemt. Onderaan de trap kijk je direct de ijsgrot in. Samen met een gids maak je de wandeling door de (smalle) grot en hoor je alles over dit prachtige natuurfenomeen. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 4

Dag 4 Per sneeuwscooter Spitsbergen ontdekken

Vandaag kun je zelf de dag naar wens invullen. Maak een mooie tocht met de sneeuwscooters door de omgeving naar bijvoorbeeld de Oostkust of Barentszberg. Bij de meeste sneeuwscootertochten leg je lange afstanden af, daarom is het aan te raden om zelf een sneeuwscooter te besturen en niet achterop plaats te nemen. Voordat je op de sneeuwscooter stapt krijg je uitgebreide instructies en wordt de route met je doorgenomen. Tijdens de sneeuwscootertochten heb je kans om rendieren tegen te komen die in het wild leven. Reis je in januari of begin februari, dan heb je tijdens de tochten zelfs kans om het noorderlicht aan de hemel te zien dansen. Overnachting in Longyearbyen.

Dag 5

Dag 5 Op pad met de husky’s

De laatste dag op het dak van de wereld is alweer aangebroken, een mooie gelegenheid om nog kennis te maken met de husky’s. Met een eigen huskyspan rijd je achter de gids aan door de indrukwekkende winterse omgeving. Na de tocht is er nog kans om te kijken of er nog puppies zijn, en wie weet is er nog een mogelijkheid om met deze puppies op de foto te gaan. Geniet de laatste avond op Spitsbergen van een heerlijk diner en hopelijk zie je nog het noorderlicht aan de hemel dansen. Je overnacht in Longyearbyen.

Dag 6

Dag 6 Terug naar de bewoonde wereld

Na vier actieve dagen op Spitsbergen vlieg je vandaag terug naar Tromsø. Je heeft hier al een korte kennismaking op het begin van de reis gehad, maar er is nog genoeg te ontdekken in de stad. Kies vanavond uit één van de restaurants in de stad voor een goed diner. Overnachting in Tromsø.

Dag 7

Dag 7 Trendy Noorwegen

De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Een leuke excursie om vandaag te ondernemen is een bezoek aan de Ice Dome. Tijdens de transfer rijd je door een prachtig gebied waar je direct veel van het Noorse landschap zult zien. De Ice Dome is binnenin gedecoreerd met diverse ijssculpturen. Je krijgt uitleg hoe de Ice Dome wordt gebouwd en je hebt genoeg tijd om foto's te maken. Overnachting in Tromsø.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt er aan elke reis een einde. Na het ontbijt word je met een transfer naar de luchthaven gebracht en vlieg je rechtstreeks terug naar Amsterdam. Vol enthousiaste verhalen en met een fototoestel vol met foto's kom je terug in Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur