PRINT PAGINA

Spitsbergen Avontuur

3 nachten in Tromsø en 4 nachten op Spitsbergen

Dag 1

Dag 1 Welkom in de hoofdstad van het noorderlicht!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tromsø, de grootste stad boven de poolcirkel, gebouwd op een eiland. Je bent in een multicultureel gebied waar Noren wonen, maar ook Sami, Finnen en Russen. Check-in bij Scandic Grand Hotel Tromsø, informatiebijeenkomst door Tromsø Safari over de (optionele) safari’s die je kunt ondernemen aan het eind van deze week. Vanuit Tromsø zijn er veel mogelijkheden om ’s avonds op noorderlichtexcursie te gaan, maar je kunt ook later in de week op de vrijdag een sneeuwscootersafari, rendiersafari of cruise door de fjorden boeken. Wie weet zie je meteen de eerste avond al het noorderlicht? Overnachting in Tromsø.

Dag 2

Dag 2 Naar de rand van de Noordpool

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet bereid je je voor op uw poolexpeditie naar Spitsbergen, net als Amundsen en Nansen, de legendarische Noorse poolreizigers. Zij begonnen ook aan hun expeditie vanuit de stad Tromsø. Jij doet het een stuk efficiënter, want na een vlucht van ca. 1,5 uur land je in Longyearbyen, de ‘hoofdstad’ van Spitsbergen. Op de kleine luchthaven van Longyearbyen word je opgewacht door een chauffeur, die je afzet bij het hotel. Aan het einde van de middag heb je een korte introductie en sightseeing in Longyearbyen. De komende dagen heb je het Radisson Blu Polar Hotel als uitvalsbasis. Vergeet niet bij binnenkomst in het hotel je schoeisel uit te trekken; dit is een serieuze traditie op Spitsbergen! Overnachting in Longyearbyen.

Dag 3

Dag 3 Arctische avonturen op Spitsbergen

Wakker worden op het dak van de wereld is magisch! Geniet eerst van een stevig Scandinavisch ontbijtbuffet en daarna kun je de dag zo inrichten als je zelf wenst! Misschien heb je vooraf een husky of sneeuwscootersafari geboekt? Ook een bezoekje aan het Svalbard Museum is een aanrader, met diverse attributen van eerste ontdekkingsreizigers zoals Willem Barentsz! Je overnacht in Longyearbyen.

Dag 4

Dag 4 Nog een vrije dag

Ook deze dag kun je zelf naar wens invullen. Maak per sneeuwscooter een tocht door de valleien en – afhankelijk van je reisdatum – misschien zelfs naar de Oostkust op Barentszburg. In Barentszburg waan je je voor even in Rusland. Deze mijnplaats is vernoemd naar Willem Barentsz, de Nederlander die in 1596 Spitsbergen ontdekte. Tegenwoordig wordt de op één-na grootste plaats op Spitsbergen door de Russen beheerd. De gids, uitgerust met een geweer en satelliettelefoon, stippelt de route uit mede op basis van de actuele weersomstandigheden. Je overnacht in Longyearbyen.

Dag 5

Dag 5 Op pad met de husky's?

Je laatste dag op het dak van de wereld is aangebroken. Wellicht heb je vooraf een excursie gereserveerd die je vandaag gaat beleven. Zoals een spannende tocht met een span husky’s over de gletsjers? Een ervaring om nooit meer te vergeten! Juist op de sneeuwscooter of de huskyslee ontdek je hoe fascinerend en ontzagwekkend mooi het landschap hier is. Je overnacht in Longyearbyen.

Dag 6

Dag 6 Terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijtbuffet in Radisson Blu Polar Hotel is het tijd om afscheid te nemen van deze speciale plek, want rond het middaguur vlieg je terug naar de 70e breedtegraad, hopelijk het noorderlicht tegemoet! Je keert weer terug naar het Scandic Grand Hotel in het centrum van Tromsø met het heerlijke vooruitzicht nog een paar dagen tussen de fjorden te verblijven en extra kans de maken op het zien van het noorderlicht. Je overnacht in Tromsø.

Dag 7

Dag 7 Trendy Tromsø

Het noorderlicht is niet het enige dat Tromsø te bieden heeft. Overdag heb je de tijd om de stad te verkennen. Het aanbod van cafés, restaurants en winkels is uitgebreid en er zijn diverse interessante musea. In het Polaria, centrum voor het poolgebied, vind je een schat aan achtergrondinformatie over het leven in dit noordelijk deel van de wereld en er is een prachtige film over Spitsbergen. Ook het Polar museum is een absolute aanrader. De moderne Ishavskatedralen ligt op het vaste land gedeelte van Tromsø, waar je ook de Fjellheisen kabelbaan kunt nemen naar Storsteinen. Daar geniet je van het uitzicht op Tromsø en de besneeuwde omgeving. Uiteraard kun je ook met een excursie mee naar de Lyngen Alpen of het water op. Je overnacht in Tromsø.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Na opnieuw een heerlijk uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet rijd je met de bus richting het vliegveld van Tromsø en vlieg je rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur