Alles over Sicilië

waarom sicilie

Waarom een Sicilië rondreis boeken?

Als je niet op één plek wil verblijven tijdens je vakantie, maar graag een rondreis maakt in een mooie omgeving en zelf bepaalt wat je gaat bezoeken, breng dan eens een bezoek aan Sicilië. Dit prachtige eiland in de Middellandse Zee is half zo groot als Nederland en beschikt over ontelbare mooie plekken om te ontdekken.
 

Kies je eigen rondreis

Eén van de rondreizen die je op Sicilië kunt maken is de reis Sicilia Panoramica. Tijdens die reis zie je alle regio’s van het eiland: van de witte stranden met de vele oude tempels in het zuiden, via de indrukwekkende vulkaan de Etna in het oosten naar een bijzondere streek met een Arabisch tintje in het westen. Of maak de rondreis Relais di Sicilia, waarbij je Sicilië op een unieke manier beleeft en proeft. Verblijf in kleine landhuizen met veel comfort op bijzondere locaties en geniet van de prachtige overblijfselen uit de klassieke Oudheid. Net als bij de andere rondreizen die mogelijk zijn, bepaal je overdag zelf hoe uw programma er uit ziet en staat er ’s avonds een comfortabele kamer voor je klaar in één van de heerlijke hotels op het eiland.
 

De wegen op Sicilië

Sicilië leent zich uitstekend voor rondreizen met de eigen auto. Verspreid over het eiland zijn een aantal prima geasfalteerde autowegen aangelegd die je gemakkelijk van A naar B brengen. Vaak heb je op deze brede wegen langs de kust het rijk voor je alleen, of ben je slechts in het gezelschap van een aantal andere weggebruikers. 
 

Een agriturismo of een hotel?

Bij de reizen naar Sicilië kun je kiezen uit prachtige hotels waar je in wilt overnachten, maar ook als je de voorkeur geeft aan een kleinschalige accommodatie, is er voldoende keus. Dompel je onder in het Siciliaanse leven in een echte agriturismo, of laat je verwennen op een luxe landgoed tussen de zonovergoten wijnvelden. Sicilië heeft elke reiziger wat moois te bieden. Breng een bezoek aan één van de vele schatten uit de Oudheid die het eiland te bieden heeft, maak een mooie wandeling op de kraters van de indrukwekkende vulkaan de Etna, of verbreed je wijnkennis in het westen van het eiland, waar de beroemde Marsala-wijn vandaan komt.
 

Laat je verleiden door Sicilië

Welke Sicilië rondreis je ook kiest, je zult er geen spijt van hebben. Er is genoeg te ontdekken en de Middellandse Zee ligt op bijna elke plek binnen handbereik. Laat je verleiden door Sicilië: proef haar heerlijke zoetigheden, ervaar het mooie temperament van haar bewoners, bewonder de mooiste uitkijkpunten en geniet van de prachtige natuur. Ook als je al vele reizen hebt gemaakt naar verschillende hoeken van de wereld, dan zul je je verbazen wat voor moois Sicilië te bieden heeft. Voor jong en oud is dit een waar paradijs.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel