Alles over Sicilië

veelgestelde vragen sicilie

Veelgestelde vragen Sicilië

Voigt Travel organiseert al vele jaren reizen naar Sicilië. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel je vraag via het contactformulier. Je kunt de vraag ook stellen op ons blog, waar je in principe antwoord krijgt van andere reizigers of Nederlanders op Sicilië. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 


 

Ik krijg een nieuwe auto, hoe moet ik dan reserveren?

Ga je straks met een andere/nieuwe auto de rondreis naar Sicilië maken: geef dan bij reservering alleen het juiste merk en type op. Het kenteken kunt u dan altijd in aan later stadium nog aan ons doorgeven. Bij boeking deze informatie vermelden in de rubriek "opmerkingen" bij de laatste stap in het reserveringsformulier.
 

Wat moet ik met het tolvignet voor Zwitserland?

Bij gebruik van de autowegen in Zwitserland is een tolvignet verplicht. Dit vignet krijg je enkele weken voor vertrek thuisgestuurd en dien je zichtbaar op je voorruit te plakken voor je Zwitserland binnenrijdt.
 

Waar ligt precies mijn stopover hotel onderweg?

Op de heenreis is dit Zwitserland tussen Basel en Luzern en op de terugreis vanuit Sicilië nabij Milaan. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal hotels in de verschillende regio’s die in een later stadium worden toegewezen aan de verschillende rondreizen. Zodoende vind je het voor jou gereserveerde hotel bij je reisbescheiden.
 

Ik wil geen stopover hotel / via een andere route rijden?

Geen probleem. Indien je direct bij boeking aangeeft geen gebruik te willen maken van de inbegrepen stop-over-hotel geldt er een korting. Wil je eventueel een ander hotel boeken dan dien je dit zelf te verzorgen.
 

Kan ik mijn eigen hut aan boord reserveren?

De toewijzing van de hutten geschiedt door de rederij op de dag van vertrek. In de haven ontvang je een boardingcard met jouw hutnummer. Bij boeking geef je alleen aan welke categorie hut je wenst tijdens de passage: binnen- of buitenhutten of eventueel suites.
 

Ik wil aan boord tóch een andere hut?

Indien beschikbaar kun je tegen betaling aan boord accommodatie in een hogere categorie omzetten.
 

Wat kost het eten aan boord?

Afhankelijk van het schip heb je vrijwel altijd de keuze uit verschillende eetgelegenheden: zelfbedienings- en a-la-carte restaurants, cafetaria’s en/of  bars. Het prijsniveau aan boord is ligt beduidend hoger dan het prijsniveau op het vaste land. Het is aan te raden een en ander mee te nemen aan boord.
 

Gaat mijn auto echt gratis mee aan boord?

Ja! Ongeacht het aantal inzittenden of seizoen. Dus op al onze arrangementen. Voorwaarde is wel dat uw auto binnen de gestelde afmetingen dient te vallen, hetgeen vrijwel altijd het geval is. Slechts een zeer klein aantal autotypen vallen buiten deze afmeting; voor deze (grote) voertuigen geldt een toeslag afhankelijk van het seizoen & traject en is op aanvraag verkrijgbaar.
 

Moet ik nog havenbelasting ter plaatse betalen?

Nee, alle veiligheidsvergoedingen en havenbelastingen (port tax) etc. zijn reeds in de reissom begrepen.
 

Kan ik tijdens mijn vakantie de terugreis wijzigen?

Ja, dat kan. Gezien echter onze zeer bijzondere afspraken met de rederijen betekent dat je wel (ter plaatse) een nieuw ticket dient te kopen en geen restitutie wordt gegeven op het originele, door ons uitgegeven, passageticket. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de nog niet afgenomen (stop-over) hotelnachten in het arrangement.
 

Hoe kan ik onderweg en in Italië betalen?

In Italië en Duitsland is de euro (€) een wettig betaalmiddel. Voor Zwitserland is de Zwitserse Frank het betaalmiddel. Je kunt hier meestal wel met euro’s betalen, maar krijgt dan het wisselgeld in Zwitserse Franks. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd. Geldautomaten (bancomat) zijn ook in alle grotere plaatsen aanwezig.
 

Zijn alle hotels goed te bereiken?

Je krijgt naast een goede wegenkaart van het eiland met ook een zeer uitgebreide routebeschrijving mee, zowel voor de havens als voor alle hotels. Elk hotel is prima per auto te bereiken met goede (veelal tot het hotel behorende) parkeergelegenheden. De auto kun je veilig altijd achterlaten. Overal kan uiteraard wat gebeuren echter reeds vele jaren gaan wekelijks tal van onze gasten naar de verschillende hotels zonder problemen.
 

Kan ik overal tanken?

Op Sicilië zijn de pompstations vaak niet aan de autoweg gelegen, waardoor je vrijwel altijd de autoweg dient te verlaten. Volg de borden met ‘rifornimento’. LPG is beperkt verkrijgbaar in Italië.
 

Hoe zit het met (tol)wegen op Sicilië?

Alle wegen op Sicilië, zowel langs de kust als in het binnenland, zijn geasfalteerd en prima te berijden. Sicilië heeft een aantal tolwegen, vooral bij Palermo, Catania en Enna. De afstanden tussen de accommodaties zijn zodanig dat je onderweg voldoende tijd heeft voor bezienswaardigheden alvorens je in het volgende verblijfshotel aankomt.
 

Hoe zit het met feestdagen en de siësta?

Voor je dagindeling is het verstandig rekening te houden met de siësta. Deze wordt in Italië doorgaans gehouden van ca. 13.00-16.30 uur. Op deze tijden zijn daardoor veel winkels én benzinestations gesloten. Het avondeten in de hotels wordt vanaf ca. 20.00 uur geserveerd.

Ook op nationale en religieuze feestdagen en op zondagen zijn veel winkels gesloten.
 

Kan ik het water uit de kraan drinken?

Zoetwater is een kostbaar goed. Zoals in vrijwel alle zuidelijke regio's is het aan te raden flessen (mineraal) water te gebruiken als drinkwater; overal voor weinig geld te verkrijgen.
 

Wat voor 'n weer is het op Sicilië?

Niets moeilijker te voorspellen dan het weer. Sicilië geniet van lange zomers waarbij de dagtemperatuur schommelt van rond 20 tot 25 in het voor- en najaar tot rond de 30 graden in hoogzomer. Met de volgende aantekeningen: op Sicilië kan deze temperatuur met name in het binnenland en bij zuidelijke (Sirocco-) winden zomers hoger oplopen. Voordeel is dat in de regio’s langs de kust vaak wind van zee komt waardoor echt hoge temperaturen worden getemperd. Het zeewater dient vanzelfsprekend eerst te zijn opgewarmd voordat dit een aangename temperatuur heeft om hierin te zwemmen. De hoogste watertemperatuur wordt zodoende in de Middellandse Zee bereikt in de periode eind september t/m eind oktober.
 

Hoe is het met het avondeten in de hotels?

Het diner op Sicilië vindt, zoals in geheel Italië, plaats vanaf ca. 19.30 uur. Tijdens uw verblijf is alleen het ontbijt inbegrepen, je hebt de keuze dus om in uw hotel of elders te dineren. Een aantal accommodaties bieden echter heerlijke (lokale) gerechten aan die zeer zeker het proberen waard zijn.
 

Is deze autoreis wel geschikt voor kinderen?

Jazeker. De meeste kinderen vinden een reis met een groot passagiersschip inclusief een overnachting op een kamer (hut) fantastisch. Bovendien biedt Sicilië ook voor kinderen leuke bezienswaardigheden: spectaculaire zeegrotten, kilometerslange stranden, enorme (actieve) vulkanen etc. en overal heerlijk ijs. Bovendien heeft vrijwel elke accommodatie een lekker zwembad! Houd er rekening mee dat je in het merendeel van de accommodaties op de eilanden verblijft op basis van tweepersoonskamers. Het is niet overal mogelijk om extra bed(den) op de kamer bij te plaatsen.
 

Mag ik mijn hond meenemen?

De mogelijkheid to het meenemen van huisdieren is per accommodatie verschillend. Wij bekijken graag voor je wat de mogelijkheden zijn. Aan boord zijn enkele hutten beschikbaar waar een hond in mag verblijven.
 

Kent Voigt Travel ook alle hotels?

Ja! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en directe omgeving van een hotel, parkeermogelijkheden het restaurant of zwembad: wij kunnen deze beantwoorden!. Heb je advies nodig bij je keuze; wij staan voor je klaar. Ook aangaande gedetailleerde informatie van de inschepingsprocedures of aan boord en/of stop-over accommodatie kun je ons benaderen. In de reisbescheiden echter wordt alles uitvoerig en volledig vermeld.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel