Alles over Sicilië

taormina sicilie

Taormina op Sicilië bezoeken

Taormina ligt aan de oostkust van Sicilië, aan de rand van de Etna vulkaan. Het is een klein dorp dat op een berg is gebouwd, maar het is al jaren dé toeristische trekpleister van het eiland.
 

Rondslenteren in Taormina

Eigenlijk is een bezoek aan Sicilië niet compleet zonder een dagje te hebben rondgeslenterd in de gezellige straatjes van Taormina. Treed de stad binnen via de mooie Middeleeuwse poort en wandel naar het dorpsplein bij de Duomo (kathedraal), alwaar in de zomer prachtige paarse bloesem het plein versiert. Loop vervolgens naar een van de vele kleine winkelstraatjes waar het aanbod aan souvenirs enorm is.

sicilie taormina 

Teatro Greco

Natuurlijk mag een bezoek aan dé attractie van Taormina niet ontbreken: het Teatro Greco. Dit Grieks-Romeinse amfitheater stamt uit de derde eeuw voor Christus en is gedeeltelijk nog heel goed in tact gebleven. Strijk neer op één van de verwarmde stenen en neem het indrukwekkende panorama dat voor je ligt in je op: een lange kustlijn met als kers op de taart de Etna die boven het theater uit lijkt te steken. In het hoogseizoen worden vaak bijzondere toneelstukken opgevoerd in het theater en mede door het prachtige, originele decor, waan je je even in historische tijden. Naast de overblijfselen uit de oudheid, staat Taormina ook bekend als mooie badplaats. Niet alleen de toeristen, maar ook veel Italianen zelf strijken er neer om van de zon te genieten. En dat is niet zo gek, want het strandje bij Isola Bella, net onder Taormina, ligt er met zijn prachtige blauwe zee elke dag schitterend bij.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel