Alles over Sicilië

mooiste plaatsen sicilie

De mooiste plaatsen op Sicilië

Ga je vooral voor de stranden naar Sicilië op vakantie? Toegegeven, ze zijn prachtig. Maar het is zonde als je de rest van het eiland links laat liggen. Er is namelijk zoveel moois te ontdekken. Tijdens de Sicilië rondreizen van Voigt Travel kom je op de mooiste plaatsen en in de leukste stadjes en steden. Volgens onze reisspecialisten zijn dit de 10 mooiste plaatsen op Sicilië.
 


 

1. Taormina

De ligging van het kunstzinnige Taormina is er eentje om van te watertanden. Met de Middellandse Zee aan de ene kant en de rokende kraters van de Etna aan de andere kant is een prachtig uitzicht vanuit deze stad gegarandeerd. Maar ook deze op een rots gelegen stad zelf heeft bezoekers veel te bieden. Hoogtepunten zijn het Griekse theater en de romantische straatjes. Maar neem ook een kijkje in de boetiekjes en sta stil voor de straatartiesten. Lees verder.

taormina sicilie 

2. Cefalù

In de lijst met mooiste plaatsen Sicilië mag Cefalù natuurlijk niet ontbreken. Dit schilderachtige stadje in het noorden van Sicilië komt terug op vrijwel iedere ansichtkaart. De woningen lijken in Cefalù zo uit zee op te rijzen. Het helderblauwe zeewater en de onmisbare grote rots aan de rand van het stadje geven Cefalù haar karakteristieke uiterlijk. Bezoek de kathedraal in het centrum en eet een vers gevangen vis in één van de talloze restaurants.

taormina sicilie 

3. Palermo

Als je met eigen auto naar Sicilië reist met Voigt Travel, dan is Palermo de eerste stad die je op Sicilië ziet. Maar ook tijdens een fly & drive rondreis mag de hoofdstad van Sicilië niet worden overgeslagen. Deze barokstad kent verschillende bouwstijlen. Vooral rond het Piazza della Vittoria zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Zoals onder andere het Palazzo dei Normanni. Maar ook in de rest van de stad kun je je ogen uitkijken.

taormina sicilie 

4. Erice

Ben je fan van waanzinnige uitzichtpunten? Dan mag een bezoek aan Erice niet worden overgeslagen. Dit stadje ligt hoog op een heuvel op enkele kilometers afstand van de stad Trapani. Het meest in het oog springende bouwwerk is het Castello di Venere en de bijbehorende tuinen Giardini del Balio. Vanaf deze plek kun je mijlenver over Sicilië turen. Zo heeft u bijvoorbeeld een prachtig zicht op de zoutvelden van Trapani. Erice is zowel per auto als met de kabelbaan te bereiken.

taormina sicilie 

5. Enna

Aan uitzichtpunten op Sicilië geen gebrek. Ook de stad Enna ligt op grote hoogte. Met haar ligging op een rotsheuvel op 942 meter boven zeeniveau is het zelfs de hoogstgelegen provinciehoofdstad van Italië. Vanuit Enna kijk je uit op de Dittaino vallei. Slenter verder door de gezellige straatjes, drink een kop koffie en bezoek het kasteel van Lombardije, één van de oudste kastelen van Sicilië.

taormina sicilie 

6. Catania

Vlieg je naar Sicilië, dan land je in Catania, gelegen op enkele kilometers afstand van de Etna. Tijdens de fly & drive rondreizen rijd je vervolgens met de huurauto naar een prachtige accommodatie buiten Catania, maar vergeet er niet terug te keren. Na Palermo is het de grootste stad van Sicilië en in de stad zijn tientallen pleinen, prachtige kerken en statige paleizen te bezoeken. Vergeet daarnaast ook niet om over de gezellige markten te struinen.

taormina sicilie 

7. Siracusa

Siracusa, nog zo’n historische stad op Sicilië vol met monumenten. Dat is in 2005 ook opgemerkt door Unesco, die de stad toen op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. Het oudste deel van Siracusa ligt op het eiland Ortigia, dat middels twee bruggen is verbonden aan het vasteland. Het compacte centrum van de stad is uitstekend per voet te verkennen. Het mooiste plein van de stad is Piazza Duomo, waar naast terrassen onder meer de kathedraal is te vinden.

taormina sicilie 

8. Noto

Liefhebbers van barok dienen op Sicilië minimaal een bezoek te hebben gebracht aan de stad Noto. Na de verwoestende aardbeving op Sicilië in de zeventiende eeuw zijn veel steden weer opnieuw in oude stijl herbouwd, maar nergens is dat zo zorgvuldig gedaan als in Noto. De stadspoorten, barokke kerken, schitterende pleinen en de minstens zo mooie paleizen zijn een lust voor het oog. Neem ook een kijkje in het oude theater en wandel door de Via Nicolaci.

taormina sicilie 

9. Ragusa

Het stadje Ragusa ligt in het zuidoosten van Sicilië en is net als Noto herkenbaar door haar barokke stijl. Ragusa bestaat uit twee delen, het nieuwe hooggelegen deel Ragosa Superiore en het oude deel Ragusa Ibla, dat lager gelegen is. Vooral het oude deel is de moeite waard, waarin met name de domkerk Duomo San Giorgio in het oog springt. Lekkere trek gekregen? Dan ben je in Ragusa aan het juiste adres, want deze stad huisvest een selectie van de beste restaurants op het eiland.

taormina sicilie 

10. Trapani

Last but not least in ons overzicht met mooiste plaatsen op Sicilië is Trapani. Deze stad ligt op het meest noordwestelijke puntje van het eiland en is de laatste jaren sterk in opkomst. Vooral de zoutvelden en de bijbehorende molens aan de rand de stad zijn een must-see. Het centrum van Trapani is compact en vrijwel alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Het Palazzo Cavarretta is het bekendste bouwwerk van de stad.

taormina sicilie 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel