PRINT PAGINA

Sicilia Vulcano fly & drive

Reis langs de hoogste vulkanen op de eilanden Sicilië en Vulcano

Dag 1

Dag 1 Benvenuti alla Sicilia!

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Catania waar je na aankomst meteen de huurauto kan ophalen. Vanaf de luchthaven vertrek je in zuidwestelijke richting. Via het mooie Siciliaanse binnenland rij je naar het historische dorpje Favara waar het hotel zich in het centrumpje bevindtt. Overnachting in Alba Palace.
Rijafstand luchthaven Catania - Favara ca. 157 km | ca. 2 uur

Dag 2

Dag 2 Het historische Favara

Je verblijft in een heerlijk hotel wat vroeger als paleis werd gebruikt.Je kunt ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan (optioneel bij te boeken) en de stad beter te leren kennen. Favara ligt ook vlakbij de vallei van de tempels, een absolute aanrader om te bezoeken! Je overnacht weer in Alba Palace.

Dag 3

Dag 3 Tijd voor de volgende etappe

Het is tijd om het leuke Favara achter je te laten en door te rijden naar het volgende hotel. Je rijdt door het binnenland naar de noordkust. Eenmaal tegen de kust aangereden rij je via het bekende badplaatsje Cefalú naar het oosten naar het knusse en gezellige hotel Alimunera. 
Rijafstand Favara - Naso: ca. 230 km | ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Ontdek de schoonheid van Parco dei Nebrodi

Ben je ooit wel eens in zo'n oorverdovende stilte wakker geworden? Het zal niet vaak gebeurd zijn dat het zo stil is om je heen! Nadat je heerlijk ontbeten hebt en helemaal wakker bent wordt het tijd om actie te ondernemen. Vanuit het hotel kan je het natuurschoon van Parco dei Nebrodi al in de verte zien liggen en dat is een bezoekje meer dan waard. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker bij het hotel te blijven en te genieten van de uitzichten en te relaxen bij het zwembad. Meer zin in het strand? Rij dan naar de mooie stranden van Capo d'Orlando. Je overnacht in het Alimunera hotel. 

Dag 5

Dag 5 Oversteek naar de Eolische eilanden

Vol nieuwe energie rij je over de noordelijke kustweg naar de haven van Milazzo waar je de auto achterlaat op een parkeerplaats. Met een bagagebus wordt je naar de haven gebracht. Een snelle draagvleugelboot brengt je in ca. 45 minuten over de kristalheldere Tyrreense Zee naar het eiland Vulcano, op zo’n 18 kilometer van Milazzo. Het eiland heeft een actieve vulkaan en dat is meteen te ruiken: de zwavellucht waait je tegemoet. Het doet geen enkele afbreuk aan de schoonheid van het landschap want het is ongelooflijk ruig en ongerept hier. Overnachting in Hotel Garden.
Rijafstand Naso - Milazzo: ca. 70 km | ca. 1 uur

Dag 6

Dag 6 Lipari ontdekken

Na het ontbijt loop je op het gemak naar de pier waar je opnieuw de boot neemt, dit keer naar Lipari, het grootste eiland van deze archipel: Lipari. Een oase van rust, omgeven door een kobaltblauwe zee en afgelegen baaien. Het stadje zelf kent gezellige winkelstraatjes en je kunt er heerlijk eten. De natuur is ruig met maar liefst 12 vulkaantoppen en prachtige vergezichten en leent zich perfect om te voet of met een cabrio te verkennen. Geef je over aan het eilandleven niet van de ontspannen sfeer en geef je over aan het eilandleven en al het moois wat dit Eolische eiland te bieden heeft. Aan het einde van de middag ga je weer terug naar Vulcano voor een overnachting in Hotel Garden.

Dag 7

Dag 7 Nog meer rokende kraters en vulkanen

Ook op Vulcano is heel veel te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de drie oude kraters opzoeken. De eerste is gelegen tussen Monte Aria en Monte Saraceno en al eeuwen geleden gedoofd. De andere twee kraters, Gran Cratere en Vulcanello zijn nog actief. Je bereikt de top van de Gran Cratere te voet binnen een uur. Als je daar eenmaal bent, loont het de moeite om af te dalen naar Piano delle Fumarole: je kunt daar namelijk het hele jaar door modderbaden nemen in de kuurorden bij Porto Levante. Echte vulkaanliefhebbers nemen nog een keer de boot naar de Stromboli vulkaan. Op het eiland wonen slechts een paar honderd mensen en eigenlijk is de vulkaan het hele eiland. Er zijn hier regelmatig erupties dus het is een aanrader om hier een excursie naar toe te maken. Je overnacht in Hotel Garden.

Dag 8

Dag 8 De Etna in het vizier

Je hebt de Etna natuurlijk al van een afstand gezien, maar vanaf vandaag kom je steeds dichterbij! Rij vanuit  Milazzo naar Messina en neem daar de mooie route langs de kust richting het zuiden. Nu ontkom je niet meer aan het zien van deze imposante berg. Als je tijd over hebt kun je onderweg nog stoppen in het leuke, maar wel toeristische plaatsje Taormina. Je wordt hartelijk verwelkomd in Country Resort Il Borgo, te midden van meer dan honderd hectare aan olijfbomen, wijn- en citrusgaarden, die zich uitstrekken tot aan de zee. Overnachting in Country Resort Il Borgo.
Rijafstand Milazzo - Castiglione di Sicilia: ca. 100  km | ca. 1,5 uur

Dag 9

Dag 9 Cultuur- en natuurgeweld

In de omgeving van Il Borgo is heel veel te ontdekken! De oude badplaats Taormina aan de oostkust bijvoorbeeld. Het uitzicht op de Etna over de ruïnes van het Grieks-Romeinse theater is een van de meest gefotografeerde panorama’s ter wereld. Dichterbij ligt het middeleeuwse stadje Randazzo met een prachtig historisch centrum dat -wonder boven wonder- nog nooit door een uitbarsting van de Etna is getroffen. Bezoek in elk geval Castiglione di Sicilia, bekend van de heerlijke vulkaanwijn Etna DOC. Het ligt op een rots boven de Alcantarakloof en het is een van de mooiste dorpjes van Sicilië. Je hebt gratis toegang tot het Parco dell'Alcantara, waar de gelijknamige rivier een diepe kloof van wel 20 meter in het basalt heeft geslepen. Geniet van dit avontuur en het magnifieke natuurspektakel als je afdaalt in deze kloof. Je overnacht in Country Resort Il Borgo.

Dag 10

Dag 10 Beklimming van de Etna

Sta vroeg op voor de beklimming van de vulkaan: juist in de ochtend is er nog geen bewolking en heb je helder uitzicht. Nicolosi is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan en aan het Parco dell'Etna. Je rijdt eerst een indrukwekkende route door de lavavelden naar de Rifugio Sapienza op een hoogte van 1923 meter waar al twee kleinere kraters te bezoeken zijn. Hier vertrekt de kabelbaan naar een hoogte van 2500 meter naar een andere krater, Montagnola. Met speciale off road voertuigen gaat het dan nóg hoger, naar 2942 meter hoogte, richting de allergrootste kraters. Het uitzicht vanaf deze hoogte is adembenemend en het gevoel om hier over de top van de Etna te lopen, op het warme lavazand tussen de rokende kraters is onbeschrijflijk. Overnachting in Country Resort Il Borgo.

Dag 11

Dag 11 Arrivederci Sicilia

Vandaag vlieg je weer terug naar Amsterdam. Je laat de huurauto achter op de luchthaven van Catania en met een koffer vol lekkernijen, belevenissen en mooie herinneringen keer je huiswaarts.
Rijafstand Castiglione di Sicilia - Catania: ca. 60 km | ca. 1 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur