Agriturismo

"Eigen auto reizen langs agriturismo's op Sicilië"

sicilie-eigen-auto-agriturismo-header
thijmen-v-ware-zuiden

Thijmen Voogt

"Verblijf in een typisch Siciliaanse sfeer bij de locals"

"Een zorgeloze autovakantie naar het zonnige Sicilië waar u verblijft in typisch Siciliaanse sfeer, bij de locals. Pak uw koffers in en laat de vakantie al bij de voordeur beginnen! Natuurlijk komt u voor de indrukwekkende baroksteden, de Griekse Tempels, de imposante Etna en de vele mooie stranden. Maar als u toch helemaal naar het zuiden van Italië reist, dan wilt u zich ook helemaal onderdompelen in het Siciliaanse leven. Op een Agriturismo rondreis reist u van de ene pittoreske plek naar de andere en verblijft u op kleinschalige locaties, landelijk gelegen tussen de wijn- en olijfgaarden. Altijd schittert ergens in de verte wel de azuurblauwe zee. De meeste agriturismo’s worden gerund door een Siciliaanse familie. Er wordt groente of fruit geteeld en olijfolie of wijn gemaakt. Het is een bewuste keuze om ook gasten te ontvangen en dat maakt het contact heel persoonlijk. Voor even maakt u onderdeel uit van een Siciliaanse levensstijl en dat is echt een bijzondere ervaring!

Hoe rustiek ook, het zal u aan niets ontbreken. Uw kamer is van alle gemakken voorzien en het is heerlijk rustig aan het zwembad, want deze accommodaties liggen niet op de toeristische route. Juist hier is er tijd om een praatje te maken met de eigenaar want hij schenkt zelf de drankjes in. Het brood voor het ontbijt wordt vaak nog zelf gebakken en u mag gerust een handje helpen op het land of een kijkje nemen bij de druivenpluk. Op een aantal agriturismo’s kunt u leren om olijfolie te persen, zelf pasta te maken of ricottataart te maken. Juist bij dit soort activiteiten leert u uw gastheren nog beter kennen en maakt u vrienden voor het leven."

Wat de agriturismo reizen van Voigt Travel verder speciaal maakt is dat een excursie naar de kratertoppen van de Etna al inbegrepen is bij uw reis; dit hoogtepunt mag u niet missen! De kabelbaan en een 4WD voertuig brengen u comfortabel naar bijna 3000 m hoogte.

2 mooie Sicilië reizen gevonden
die aan uw zoekopdracht voldoen

 • Authentiek en landelijk
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 945 p.p.

  Sicilia Naturale

  sicilia-naturale-aigen-auto-thumb
 • Inclusief excursies
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.045 p.p.

  Sicilia Rurale

  sicilia-rurale-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Inclusief overtocht Verblijf in een comfortabele hut en auto gratis mee aan boord
overtocht-italie
Stopover hotel Inclusief stopover hotel op heen- en terugweg
stopover-hotel-italie