Agriturismo

"Eigen auto reizen langs agriturismo's op Sicilië"

sicilie-eigen-auto-agriturismo-header
lisanne-n-ware-zuiden

Lisanne van Nie

"Verblijf in een typisch Siciliaanse sfeer bij de locals"

"Een zorgeloze autovakantie naar het zonnige Sicilië waar je verblijft in typisch Siciliaanse sfeer, bij de locals. Pak je koffers in en laat de vakantie al bij de voordeur beginnen! Natuurlijk kom je voor de indrukwekkende baroksteden, de Griekse Tempels, de imposante Etna en de vele mooie stranden. Maar als je toch helemaal naar het zuiden van Italië reist, dan wil je je ook helemaal onderdompelen in het Siciliaanse leven. Op een Agriturismo rondreis reis je van de ene pittoreske plek naar de andere en verblijf je op kleinschalige locaties, landelijk gelegen tussen de wijn- en olijfgaarden. Altijd schittert ergens in de verte wel de azuurblauwe zee. De meeste agriturismo’s worden gerund door een Siciliaanse familie. Er wordt groente of fruit geteeld en olijfolie of wijn gemaakt. Het is een bewuste keuze om ook gasten te ontvangen en dat maakt het contact heel persoonlijk. Voor even maak je onderdeel uit van een Siciliaanse levensstijl en dat is echt een bijzondere ervaring!

Hoe rustiek ook, het zal je aan niets ontbreken. De kamer is van alle gemakken voorzien en het is heerlijk rustig aan het zwembad, want deze accommodaties liggen niet op de toeristische route. Juist hier is er tijd om een praatje te maken met de eigenaar want hij schenkt zelf de drankjes in. Het brood voor het ontbijt wordt vaak nog zelf gebakken en je mag gerust een handje helpen op het land of een kijkje nemen bij de druivenpluk. Op een aantal agriturismo’s kun je leren om olijfolie te persen, zelf pasta te maken of ricottataart te maken. Juist bij dit soort activiteiten leer je jouw gastheren nog beter kennen en maak je vrienden voor het leven.
 

Wat de agriturismo reizen van Voigt Travel verder speciaal maakt is dat een excursie naar de kratertoppen van de Etna al inbegrepen is bij jouw reis; dit hoogtepunt mag je niet missen! De kabelbaan en een 4WD voertuig brengen je comfortabel naar bijna 3000 meter hoogte."

2 mooie Sicilië reizen gevonden

 • Authentiek en landelijk
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 985 p.p.

  Sicilia Naturale

  sicilia-naturale-aigen-auto-thumb
 • Inclusief excursies
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.195 p.p.

  Sicilia Rurale

  sicilia-rurale-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Inclusief overtocht Verblijf in een comfortabele hut en auto gratis mee aan boord
overtocht-italie
Stopover hotel Inclusief stopover hotel op heen- en terugweg
stopover-hotel-italie