Agriturismo reizen Sicilië

Reizen langs agriturismo's op Sicilië

Alles over Sicilie

Agriturismo op Sicilie
 

Voor een verblijf op Sicilië zijn er tal van mogelijkheden. Kies je voor een hotel, geef je de voorkeur aan een kleinschalige accommodatie of heb je het liefst een hele villa voor jezelf? Het zijn stuk voor stuk fijne overnachtingsmogelijkheden, maar als je het échte Sicilië wil ervaren, boek je een verblijf in een agriturismo: een boerenbedrijf met enkele kamers voor gasten.
 

Schitterende locaties

De meeste agriturismo’s bevinden zich op schitterende locaties, bijvoorbeeld vlak aan zee of in het vruchtbare binnenland van Sicilië, ver van de grote en drukke hotels. Een agriturismo wordt vaak door een Siciliaanse familie gerund die zo gastvrij is, dat je al gauw wordt gezien als één van hen. Laat je meevoeren in hun Siciliaanse levensstijl en slaap in een knusse, maar comfortabele kamer. Neem ’s middags een duik in het kleine maar prachtig aangelegde zwembad en schuif ’s avonds aan voor een heerlijk diner.
 

Dineren bij la mamma

Eet onder de sterrenhemel in het gezelschap van de andere gasten, met een goede fles wijn op tafel uit de streek. Een menukaart ontbreekt, want de pot schaft elke dag iets anders. La mamma staat achter het fornuis en bereidt voor haar gasten typische Siciliaanse gerechten, waaronder vaak goed bewaarde familierecepten. In deze ongedwongen sfeer ervaar je het echte leven van de bewoners van Sicilië en kom je al gauw meer over het eiland te weten dan je in menig reisboekje kunt vinden. Als je op zoek bent naar rust en het échte Sicilië wilt beleven, ben je bij een agriturismo aan het juiste adres.

Kies je agriturismo reis Sicilië

  • Fly & drive fly & drive agriturismo
  • Eigen auto eigen auto agriturismo
  • Reis zelf samenstellen zelf samenstellen agriturismo

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel