PRINT PAGINA

Sardegna Tranquilla fly & drive

Een rustige rondreis langs sfeervolle dorpjes, lege vlaktes en tropische stranden

Dag 1

Dag 1 Benvenuti alla Sardegna

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Olbia, waar je na aankomst meteen de huurauto voor de Sardinië rondreis kunt ophalen. Je stapt in en bent meteen helemaal in vakantiestemming! Vanaf de luchthaven rijd je op je gemak naar Calassetta, in het uiterste zuiden van Sardinië. Het eiland Sant’Antioco is met Sardinië verbonden door een verhoogde weg vanwaar de restanten van een Romeinse brug zichtbaar zijn. Overnachting in Hotel Luci del Faro.
Rijafstand Olbia - Calasetta: ca. 340 km | ca. 4 uur

 

Dag 2, 3 en 4

Dag 2, 3 en 4 Al je zintuigen op scherp

De zuid- en westkust van Sardinië is een gebied met hoog oprijzende duinen. De duinen bij Piscinas bereiken een hoogte tot wel 50 meter. Langs de kust tot aan de Capo Spartivento, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt, liggen een aantal prachtige baaien die te voet te bereiken zijn. Langs de rand van Cagliari tref je een netwerk van moerassen en meren aan met o.a. broedende flamingo’s. Het zuiden is ook de vruchtbaarste streek van Sardinië. Aan tafel passeert alles van de lokale keuken de revue: met worst en vlees, heerlijk brood en geurige kruiden uit de maquis, zoals rozemarijn en thijm. Je overnacht in Hotel Luci del Faro.

Dag 5

Dag 5 Langs de zuidkust

Na een overheerlijk ontbijt staat er een mooie tocht op het programma. Het voormalige vissersdorpje Villasimius bevindt zich op een van de mooiste plekjes van de hele Middellandse Zee. Gelegen op een driehoekige landtong aan de zuidoostkust van Sardinië wordt het dorp aan alle kanten omringd door de zee. Ten noorden wordt Villasimius begrensd door dichte bossen en hoge bergtoppen, waar in de winter zelfs sneeuw kan vallen. Het dorp hoort bij het beschermde natuurgebied Area Marina Protetta. Bewonder hier de lange zandstranden, verborgen kreekjes, rotskliffen en kleine eilandjes. Hotel Cala Catarina ligt te midden van wuivende palmbomen pal aan het (privé) strand, waar het heerlijk toeven is onder de parasols en bij het schitterend aangelegde zwembad. Overnachting in Hotel Cala Caterina.
Rijafstand Calasetta  - Villasimius: ca. 150 km | ca. 2,5 uur

Dag 6, 7, 8 en 9

Dag 6, 7, 8 en 9 Het zeldzaam mooie zuiden

Het zuiden van het eiland is de plek waar flamingo’s, aalscholvers en ontelbare reigers ongestoord kunnen broeden. Deze kant van het eiland is ongelooflijk veelzijdig. Je kunt er heerlijk wandelen langs eindeloze tarwevelden of genieten van de witte stranden aan de Costa Rei, niet voor niets de “Koningskust”. Wie genoeg heeft van de natuur trekt het hooggebergte in waar de ruïnes liggen van het nuraghische fort Su Nuraxi dat dateert uit de midden-bronstijd. Ook de hoofdstad van Sardinië, de eeuwenoude stad Cagliari, biedt cultuur en vertier. Via de wijk Stampace loop je omlaag via smalle steegjes naar de wijk Marina. Een levendige havenwijk met smalle straatjes en trattoria's. Je overnacht in Hotel Cala Caterina.

Dag 10

Dag 10 Arrivederci zuiden, benvenuto noorden

Je neemt afscheid van de weelderige zuidkust en rijdt in één dag helemaal naar de noordkant van het eiland, wat geen straf is want de omgeving is schitterend. Hotel Airone ligt aan de schitterende en mondaine Costa Smeralda. Hier vind je een bergachtige kustlijn, mooie baaien, een diepblauwe zee en witte zandstranden. Niet voor niets is het de favoriete stek van de Europese jetset! Ook zijn er talloze sporen van prehistorische nederzettingen te zien, zoals Albucciu Nuraghe en de Li Murinecorpolis. Overnachting in Hotel Airone.
Rijafstand Villasimius - Arzachena: ca. 300 km | ca. 4 uur

Dag 11, 12, 13 en 14

Dag 11, 12, 13 en 14 Genieten van Gucci, graniet en gastronomie

Omringd door granieten rotsen en rustig gelegen verblijf je in dit aangename hotel, niet ver van de schitterende en mondaine Costa Smeralda met een rotsachtige kustlijn, mooie baaien, een diepblauwe zee en witte zandstranden. Voor liefhebbers van watersporten is deze Costa dé streek van Sardinië! Ook zijn er talloze sporen van prehistorische nederzettingen te zien, zoals Albucciu Nuraghe en de Li Murinecorpolis. In het oude stadje Arzachena zijn veel vervormde granietrotsen te zien. De stad vond zijn oorsprong al in de 3e eeuw voor Christus en heeft een bijzonder aantrekkelijk en levendig centraal plein. Maar er is nog meer te zien in het noorden, bijvoorbeeld de pittoreske havenstadjes, de mondaine badplaatsen en de zeven eilanden in de Maddalena archipel. En heb je al de beroemde Sardische ‘beer’ gezien? Bezoek de Capo d'Orso en laat het ons weten! Je overnacht in Hotel Airone. 

Dag 15

Dag 15 Arrivederci Sardegna

De vakantie in Italië zit er helaas op. Vandaag vlieg je weer terug naar Amsterdam. Met een koffer vol lekkernijen, belevenissen en mooie herinneringen.
Rijafstand Arzachena - Olbia: ca. 35 km | ca. 30 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur