PRINT PAGINA

Il Suono del Mare Sardegna fly & drive

Relaxte reis langs de tropische stranden van Zuid-Sardinië

Dag 1

Dag 1 Benvenuti alla Sardegna!

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Cagliari, waar je na aankomst meteen de huurauto voor de Sardinië rondreis kunt ophalen. Je stapt in en bent meteen helemaal in vakantiestemming! Vanaf de luchthaven rijd je op je gemak naar Calassetta, in het zuidwesten van Sardinië. Het eiland Sant’Antioco is met Sardinië verbonden door een verhoogde weg vanwaar de restanten van een Romeinse brug zichtbaar zijn. Overnachting in Hotel Luci del Faro.
Rijafstand Cagliari - Calasetta: ca. 100 km | ca. 1,5 uur
 

Dag 2, 3 en 4

Dag 2, 3 en 4 Al je zintuigen op scherp

Langs de zuidkust tot aan de Capo Spartivento, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt, liggen een aantal prachtige baaien die te voet te bereiken zijn. Langs de rand van Cagliari tref je een netwerk van moerassen en meren aan met o.a. broedende flamingo’s. Het zuiden is ook de vruchtbaarste streek van Sardinië. Vergeet zeker niet Cagliari te bezoeken, de levendige hoofdstad van het eiland en in de 8e eeuw voor Christus door de Feniciërs gesticht. Hoog boven de haven gelegen vind je de oude stad vanwaar je een fantastisch uitzicht over de stad en de baai heeft. Wandel naar en door de smalle steegjes in de wijk Castello en je waant je terug in de middeleeuwen. Bezoek zeker het amfitheater, de kathedraal en de botanische tuin. Daarna slenter je heerlijk downtown langs de haven en boulevard. Boek een terrasje voor een heerlijke maaltijd; aan tafel passeert alles van de lokale keuken de revue: met worst en vlees, heerlijk brood en geurige kruiden uit de maquis, zoals rozemarijn en thijm. Je overnacht in Hotel Luci del Faro.

Dag 5

Dag 5 Langs de hoogste duinen

Na het ontbijt staat je een mooie reis te wachten naar Muravera. Neem vandaag rustig een omweg; rijd de kustroute naar Masua, hier volg je een prachtige woeste kustlijn. Het strand van Masua wordt beheerst door zuilen van geërodeerd kalksteen. Net voor de kust ligt een opvallende steile rost van ruim 130 meter hoogte en draagt de mooi naam ‘Pan di Zucchero’, wat letterlijk suikerbrood betekent. Vervolg de route noordwaarts en ga de imposante Piscinasduinen bekijken, ze hebben een hoogte tot wel 50 meter. Vervolgens rij je naar het oosten, dwars over Sardinië via Guspini, Sanluri en Senorbi. Volg vanaf hier de prachtige route via de SS387 naar Muravera. Op 30 minuten rijden van de populaire badplaatsen aan de Costa Rei, bevindt zich het kleinschalige Hotel Residenza Rio Molas. De landelijke ligging op glooiende heuvels en het prachtige uitzicht over het kristalheldere water van de zee, maken van deze accommodatie een oase van rust. De mooie stranden van San Giovanni en Torre Salinas liggen op een paar kilometer afstand. Overnachting in Hotel Residenza Rio Molas.
Rijafstand Calasetta  - Muravera: ca. 210 km | ca. 4 uur (volgens bovengenoemde route)
 

Dag 6 en 7

Dag 6 en 7 Onontdekt stukje paradijs

Het zuidoosten van Sardinië is een perfecte bestemming voor een zon- en strandvakantie. Je waant je hier in de Caribbean! Grote kans dat je kiest voor een dagje bij het zwembad of aan het strand. De Middellandse Zee neemt hier op elk moment van de dag een andere kleur aan in alle denkbare schakeringen groen en blauw. In dit onontdekte stukje paradijs is geen massatoerisme en je kan dus in alle rust genieten. Ook voor duikers is deze regio een waar paradijs en vanuit het hotel kan je ook mooie wandelingen of een fietstocht maken. Je overnacht in Hotel Residenza Rio Molas.

Dag 8

Dag 8 Arrivederci Sardegna

De vakantie in Italië zit er helaas op. Vandaag vlieg je weer terug naar Amsterdam. Met een koffer vol lekkernijen, belevenissen en mooie herinneringen.
Rijafstand Muravera - Cagliari: ca. 75 km | ca. 1 uur en 5 minuten
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur