PRINT PAGINA

Sardegna Primavera fly & drive

Speciale 8-daagse voorjaarsreis naar Sardinië

Dag 1

Dag 1 Benvenuti alla Sardegna!

Je vliegt in nog geen drie vanaf Amsterdam naar Olbia, waar je na aankomst meteen de huurauto kunt ophalen. Je stapt in en bent meteen helemaal in vakantiestemming! Vervolgens rijd je op je gemak naar het eerste accommodatie in de gezelligste stad van het eiland; Alghero. Op het gezellige Piazza Civica vind je het gotische Palazzo d'Albis en je kan er heerlijk een cappucino of espresso drinken. Daar, op slechts 10 minuten rijden van deze schitterend gelegen stad, ligt de kleinschalige accommodatie. Je wordt allerhartelijkst ontvangen door de familie Bradi. Als je wilt kunnen zij een eenvoudige maaltijd voor je verzorgen als je vandaag liever niet meer op pad wilt voor een restaurant. Overnachting in Alghero Resort Country Hotel.
Rijafstand Olbia – Alghero: ca. 150 km | ca. 1,5 – 2 uur
 

Dag 2 en 3

Dag 2 en 3 Ruige kusten

De rijke geschiedenis, het mooie oude centrum vol betaalbare restaurantjes en de ligging aan de koraalkust met lange stranden maken Alghero een fijne plek om wat dagen door te brengen. Vooral in de baaien ten noorden van Alghero liggen meerdere fraaie stranden, zoals Spiaggia Mugoni, Porto Ferro, Maria Pia Beach en Spiaggia delle Bombarde. Het heeft een mooie boulevard en een historisch centrum omgeven door de oude stadswallen en verdedigingstorens. Smalle straatjes van kasseien en sfeervolle winkeltjes met lokale producten zijn ideaal om te flaneren. En vergeet niet om een bezoek te brengen aan de restaurants en bars die overheerlijke gerechten en drankjes serveren. Vanaf de vele terrasjes aan de boulevard heb je ‘s avonds een schitterend uitzicht op de baai en kun je genieten van de zonsondergang die de hele stad oranje kleurt. Breng zeker een bezoekje aan de Duomo, de authentieke nuraghe en sla ook de grot van Neptunus niet over! Oristano is een lieflijk dorp met smalle straten en een levendig centrum, omringd door langgerekte stranden. Je overnacht in Alghero Resort Country Hotel.

Dag 4

Dag 4 Adembenemende vergezichten en wijngaarden

Na het ontbijt stap je in de auto voor de ontspannende reis naar Azarchena met adembenemende vergezichten over het binnenland en de kust. Overnachting in Hotel Airone.
Rijafstand Alghero - Azarchena: ca. 150 km | ca. 2 uur
 

Dag 5, 6 en 7

Dag 5, 6 en 7 Parelwitte stranden en een azuurblauwe zee

De Costa Smeralda is de favoriete verblijfplaats van de Europese jetset en je vindt er dan ook mondaine badplaatsen als Porto Cervo en Porto Rondo met luxe jachthavens en sjieke winkelstraten. De witte zandstranden en het kristalheldere water doen niet onder voor de stranden op de Cariben en watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wie wat verder rijdt, ontdekt ook pittoreske vissersplaatsjes en verlaten baaien. Breng een bezoek aan de Maddalena archipel en ga een middagje snorkelen of duiken. Bij Arzachena vind je nog overblijfselen van het geheimzinnige, prehistorische “Nuraghe” volk dat op Sardinië heeft geleefd, zoals Nuraghe torens, tempels en reuzengraven. En heb je al de beroemde Sardijnse ‘beer’ gezien? Bezoek de Capo d'Orso en laat ‘t ons weten! Je overnacht in Hotel Airone.

Dag 8

Dag 8 Arrivederci Sardegna

De vakantie in Italië zit er helaas op. Vandaag vlieg je weer terug naar Amsterdam. Met een koffer vol lekkernijen, belevenissen en mooie herinneringen.
Rijafstand Azarchena  - Olbia: ca. 30 km | ca. 40 minuten
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur