Maatregelen op reis

coronavirus

Coronamaatregelen op reis en op bestemming

Om met een veilig gevoel te kunnen reizen, zullen we ook passende maatregelen treffen op reis en de vakantiebestemming. Denk aan het voldoende afstand houden tijdens transfers, in hotels en in restaurants. We maken hierover afspraken met onze partners ter plaatse. 

Voigt Travel heeft voor haar partners een aantal maatregelen opgesteld zodat onze reizigers op een veilige en prettige manier op reis kunnen. Per reisonderdeel zie je wat deze maatregelen zijn en waar je als reiziger op kunt rekenen.

Op de luchthaven en in het vliegtuig

Omdat onze vluchten worden uitgevoerd door Transavia, volgen we hierin het beleid dat Transavia heeft opgesteld om veilig en gezond te kunnen vliegen. Op onze informatiepagina aan boord leggen we je precies uit hoe de maatregelen er uit zien, zowel op de luchthaven als in het vliegtuig.

Tijdens de transfer

De chauffeurs en gidsen, die jou tijdens je vakantie naar je vakantieverblijf en je eventuele excursie brengen, zijn op de hoogte van de lokale Covid-19 maatregelen. Ze zullen je, voordat je instapt, informeren en instrueren over de maatregelen. Het is van belang dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt, zowel ieders huishouden als tot de chauffeur en de gids. Als dit niet mogelijk is, ben je als inzittende verplicht om een mondkapje te dragen. De chauffeur zorgt er voor dat de (mini-)bus geventileerd wordt met natuurlijke lucht. Er wordt daarom een raampje opengezet. 

In de accommodatie

Zowel reizigers als personeel van accommodaties moeten zich aan de lokale wet- en regelgeving rondom Covid-19 houden. Het personeel van de accommodaties is bekend met deze wet- en regelgeving en past deze op professionele wijze toe. De kamers, algemene ruimtes en eventuele restaurants worden tijdens de corona pandemie extra schoongemaakt en ontsmet. Wanneer je als reiziger ziek wordt of symptomen van Covid-19 vertoont, heeft de accommodatie een speciaal protocol welke zij gebruiken om adequaat te handelen.

Bij aankomst word je door het personeel geïnformeerd over de plaatselijke Covid-19 maatregelen. Tijdens het in- en uitchecken, en wanneer je in contact bent met iemand van het personeel, kun je gebruik maken van de desinfecterende handgel. Deze is in elke accommodatie bij de receptie aanwezig. Verder word je verzocht om 1,5 meter afstand te nemen. Op sommige plekken kan het zijn dat er 2 meter afstand vereist is. Het kan daarnaast ook voorkomen dat de lokale wetgeving het personeel er toe dwingt om de gezondheid of temperatuur van de gasten te controleren. Kleinschalige wellnessruimtes, zoals sauna's en stoombaden, en waar de social distancing niet mogelijk is, zijn alleen toegestaan voor privégebruik.

In het restaurant

Bij de ingang van het restaurant is desinfecterende handgel aanwezig. De machines, keuken en tafels worden extra schoongemaakt. Tafels worden meteen ontsmet na vertrek van de vorige gasten. Tafels staan verder uit elkaar zodat je tijdens het eten genoeg afstand hebt tot de gasten naast je. Als je gaat ontbijten, lunchen of dineren in buffetvorm, moet je tijdens het pakken van al het lekkers rekening houden met de social distancing. Mondkapjes zijn niet verplicht om te dragen. 

Activiteiten

Tijdens excursies en activiteiten is het ook van belang dat de lokale wet- en regelgeving gevolgd worden. De gidsen zijn op de hoogte van deze maatregelen en zullen je informeren en instrueren. Er word je gevraagd om tijdens activiteiten en excursies 1,5 meter afstand te houden. De groepen waarin je de excursie hebt, zijn kleiner dan normaal zodat je afstand kunt houden. Materialen, thermokleding en beschermingsmiddelen die gebruikt worden tijdens excursies en activieiten worden direct na gebruik gereinigd en ontsmet. Je ontvangt van ons je eigen onderhandschoenen die je gedurende je vakantie kunt gebruiken, in het veilig-op-reis pakket van Voigt Travel. Dit pakket bevat ook hygiënische gel en je eigen gezichtsmasker.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel