Jouw geboekte reis

coronavirus

Alles over jouw geboekte reis met Voigt Travel

Heb je een reis bij Voigt Travel geboekt? Dan kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. Op deze pagina vind je antwoord op de vragen over jouw zomer- en/of winterreis. We vertellen je ook hoe de coronavoucher in zijn werking gaat. Ten slotte laten we je weten waar je van verzekerd kunt zijn als je met Voigt Travel op reis bent.

Reis geboekt t/m 31 augustus 2020 (zomer)

Tot en met 31 augustus zijn helaas al onze zomerreizen geannuleerd. Deze reizigers hebben een coronavoucher ontvangen. Met deze coronavoucher kunnen reizigers binnen één jaar een andere reis boeken. Zie voor meer informatie over de coronavoucher onderstaande informatie.

 

Reis geboekt vanaf 1 september 2020 (nazomer en winter)

Het hangt van de actuele situatie en reisadviezen af of jouw reis door kan gaan.  Voor Noorwegen, IJsland en Finland geldt dat het reisadvies momenteel weer oranje is. Daarom hebben we helaas reizen met vertrek september hebben moeten annuleren. Ook Engeland heeft inmiddels het reisadvies code oranje gekregen, waardoor onze Schotland reizen in dit najaar helaas niet door kunnen gaan. Het reisadvies voor Zweden is geel, wat betekent dat naar Zweden weer gereisd kan worden!.
Voor alle bestemmingen geldt: alle winterreizen zullen volgens de huidige verwachtingen door gaan. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen. Zodra het coronavirus gevolgen heeft voor jouw reis zullen wij je hierover uiteraard persoonlijk informeren.

Flexibel je winterreis boeken

Een winterreis boeken bij Voigt Travel is nu nóg aantrekkelijker en flexibeler. Je kunt je winterreis namelijk tot twee maanden voor vertrek GRATIS annuleren. Daarnaast zijn alle boekingen die worden gemaakt voor het einde van 2020, gegarandeerd door middel van de corona voucher, waarbij je een alternatieve reis kunt uitzoeken. Klik hier voor meer informatie.

Coronavoucher als gegarandeerde zekerheid

Voor reeds geannuleerde reizen is door Voigt Travel gebruik gemaakt van de corona voucher uitgifte, die gegarandeerd wordt door de SGR tot en met 31 december 2020. De coronavoucher geeft de mogelijkheid een andere reis bij Voigt Travel te boeken binnen één jaar na uitgiftedatum van de voucher. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. De waarde van de voucher is gelijk aan de betaalde reissom. Wordt de totale reissom van de nieuwe vakantie hoger in prijs? Dan betaal je het verschil bij. Wordt de totale reissom van de nieuwe vakantie lager in prijs? Dan betaalt Voigt Travel het verschil terug met een maximum van 20% van de waarde van de voucher. De voucher is persoonsgebonden en kan niet worden overdragen.

 

Ik wil geen voucher. Wat zijn de mogelijkheden?

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor onze reizen. Kijk  hier  voor informatie vanuit de ANVR en SGR over de corona voucher. Als je uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van de voucher, dan zullen wij de volledige waarde terugbetalen, uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte, maar niet eerder dan na 6 maanden na de uitgifte van de voucher.

 

 

Reis annuleren

Wil je toch nu al je reis annuleren voor een vertrekdatum vanaf 1 oktober 2020, dan zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum je annuleert, des te hoger zijn deze kosten. Neem in dit geval contact op met onze reisspecialisten om de mogelijkheden te bespreken.   Kijk  hier voor de annuleringsvoorwaarden van Voigt Travel. Kijk  hier  voor de polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner Allianz Global Assistance.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel