Corona maatregelen op reis

coronavirus

Corona maatregelen tijdens de vlucht

Met een veilig gevoel op reis met Voigt Travel

Wat fijn dat we straks weer op reis kunnen! We zullen hierbij moeten wennen aan het “nieuwe normaal”, ook op reis. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om je gezond en met een veilig gevoel op reis te laten gaan. Als leuke extra ontvang jij voorafgaand aan je reis van ons voor jou en je medereizigers een veilig-op-reis pakket, bestaande uit een gezichtsmasker, hygiënische gel en voor de winterreizen onderhandschoenen. Zo kan jouw reis met een comfortabel en veilig gevoel beginnen.  

veilig-op-reis-pakket

Hoe zorgen wij en onze partners dat je met een veilig gevoel kunt reizen in het vliegtuig?

Hieronder leggen we uit welke maatregelen er in de vliegtuigen waarmee onze reizen worden uitgevoerd zijn genomen. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je met een gerust gevoel vliegen.
De genoemde maatregelen zullen wellicht in der loop der tijd verder worden aangepast. Daarom is het verstandig om onze website nogmaals te checken voordat je op reis gaat voor de meest recente informatie. Ook zullen we binnenkort meer informatie toevoegen over hoe de maatregelen er op je vakantiebestemming uit zien. Heb je vragen of zorgen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Met gezichtsmasker in het vliegtuig

Het is misschien even wennen dat het dragen van een niet-medisch gezichsmasker of mondkapje verplicht is tijdens het in- en uitstappen en aan boord van het vliegtuig. Maar het is wel nodig. Op die plekken is het namelijk niet altijd haalbaar om voldoende afstand (1,5 meter) te houden. Met een gezichtsmasker wordt het risico beperkt op verspreiding van het virus. Alle passagiers nemen zelf gezichtsmasker mee. Je kunt het gezichtsmasker uit het veilig-op-reis pakket hiervoor gebruiken. Kinderen tot en met 12 jaar zijn niet verplicht om een gezichtsmasker te dragen. Voor oudere kinderen en volwassenen is dit wel een verplichting.

Zoveel mogelijk afstand houden tijdens de vliegreis

Er wordt op gelet dat medewerkers en passagiers afstand kunnen houden van elkaar, zowel op de luchthaven als aan boord. Als het mogelijk is zal het vliegtuig zo worden ingedeeld dat passagiers uit één boeking bij elkaar zitten met vrije ruimte om zich heen. Ook het boardingproces wordt zo veilig mogelijk ingericht. Op veel luchthavens werken de luchtvaartmaatschappijen met zone boarding. Dit betekent dat je per 'zone' in- en uitstapt. De reizigers van zone 1 mogen bijvoorbeeld als eerste het vliegtuig in, gevolgd door de reizigers van zone 2. Ook mag je de boardingpas zelf scannen als je gaat boarden. Uiteraard ontvang je hierover op de luchthaven de nodige instructies, zodat dit zich vanzelf zal wijzen.

HEPA filters voor goede luchtkwaliteit

Aan boord van het vliegtuig wordt gewerkt met moderne luchtfilters (HEPA-filters). Deze filters zorgen er voor dat de lucht vrij wordt gemaakt van ziekteverwerkkers. Ook wordt de lucht aan boord van het vliegtuig voortdurend ververst. Door goede ventilatie, de HEPA filters en droge lucht, is het risico op verspreiding van het virus zeer beperkt.

Extra hygiënemaatregelen aan boord

Er wordt extra aandacht besteed aan de hygiëne in de vliegtuigen. Na iedere vlucht wordt het vliegtuig extra grondig schoongemaakt en er worden extra hygiënemaatregelen aan boord genomen.

Onnodig contact beperken

Wij vinden het belangrijk dat er alleen contact is tussen passagiers en medewerkers van de luchtvaartmaatschappij of Voigt Travel als dit nodig is. Zo adviseren wij je om vooraf online in te checken, en zal je worden verzocht om, eenmaal aan boord, zo veel mogelijk op je stoel te blijven zitten. Uiteraard zal er service aan boord zijn maar wel met een kleiner assortiment aan eten en drinken. Verder werken de luchtvaartmaatschappijen alleen met contactloze betaling aan boord. Mogelijk moet je ook extra formulieren invullen aan boord. Stop daarom voor vertrek alvast een pen in je handbagage.

Maatregelen op je bestemming

Om met een veilig gevoel te kunnen reizen, zullen we ook passende maatregelen treffen op de vakantiebestemming. Denk aan het voldoende afstand houden tijdens transfers, in hotels en in restaurants. We maken hierover afspraken met onze partners ter plaatse. We zullen binnenkort deze maatregelen aan deze informatiepagina toevoegen en onze reizigers hierover informeren.

Nog vragen rondom het coronavirus?

Bel ons (035 - 699 0322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel