Alles over Portugal

vakantie portugal

Vakantie in Noord-Portugal

In Noord-Portugal vindt u een enorme hoeveelheid aan verschillende landschappen, gezellige steden en prachtige dorpjes. Vanuit de bruisende stad Porto, rijdt u zo het binnenland in, veelzijdig en gastvrij.

De Minho streek

De Minho streek, gelegen in het noordwesten is intens groen. Hier valt in de winter veel water, waardoor bomen en landerijen in lente, zomer en herfst groen blijven. Hier vindt u dorpjes met granieten huizen en velden waar mais groeit. Als u het natuurpark Peneda-Gerês ingaat vindt u de “espigueiros”, typische granieten graanschuurtjes met een kruis  er boven op, ter bescherming van de oogst. In deze regio van Noord Portugal vindt u nog meer tradities en feesten met een religieus karakter. In Viana do Castelo worden op 15 augustus de straten gevuld met dansende meisjes in gekleurde rokken en de gouden sieraden die zo kenmerkend zijn voor de Minho.

Trás-os-Montes

Verder het binnenland in van Noord Portugal, in het noordoosten, vindt u de regio Trás-os-Montes, wat letterlijk achter-de-bergen betekent. Uitgestrekte landerijen met graan, olijf- en amandelbomen worden afgewisseld door leistenen dorpjes die stil lijken te staan in de tijd. ‘s morgen of ‘s avonds is de kans ook groot dat u een boer met z'n vee ziet lopen. In deze regio vindt u niet alleen een eigen ras koeien, maar ook heerlijke gerookte ham en schapenkaas.

De Douro-vallei

Als u afzakt kan het niet anders of u komt de Douro-vallei tegen met de Douro-rivier. De rivier die genoemd is naar de gouden omgeving waar het door stroomt. De Douro-streek is door de Unesco bekroond als werelderfgoed. En dat is niet voor niets. De leistenen oevers  zijn terrassen geworden waar wijnranken op spectaculaire wijze groeien en de druiven nog steeds met de hand geplukt worden!

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel