Alles over Portugal

vakantie portugal

Stedentrip Portugal

In de steden van Portugal ervaart u de ware mediterrane levensstijl. Start de dag met een kopje koffie en wat lekkers uit de vitrine met uitzicht op de winkelende mensen die voorbij komen lopen. Daarna gaat u zelf op ontdekking, langs de straatjes en pleinen van Porto of Lissabon. Bij Voigt Travel kunt u uw rondreis verlengen met een paar dagen in een stad.
 

Cultuur opsnuiven in Porto of Lissabon

Tijdens een stedentrip geniet u van de geschiedenis van deze steden, die al eeuwen bewoond worden en rijk zijn geworden van de ontdekkingsreizen en de handel overzees. Aan elk plein vindt u wel een kerk, soms versierd met typische blauw-witte tegels en van binnen vol pracht en praal die zo typisch is voor de mediterraanse landen.

Een korte stedentrip is dé perfecte manier om de lokale cultuur op te snuiven. Zowel Lissabon als Porto zijn gezellige steden, niet te groot en waar voldoende te beleven is. U kunt een bezoek brengen aan paleizen en stadsparken, aan de burchten en pakhuizen maar ook aan markten met allerlei verse producten. In beide steden vindt u ook moderne winkels en trendy cafés.
 

Kleinschalig verblijf aan de rand van het historisch centrum

Tijdens een fly drive door Portugal kunt u verschillende regio’s met elkaar combineren en zo de veelzijdigheid van het land écht ervaren! De snelwegen en provinciale wegen zijn er goed en lenen zich perfect voor een rondreis. Neemt u een binnendoor weg dan ziet u het ware karakter van het land, met bochtige wegen en is de kans groot dat u achter een vrachtwagen met druiven of meloenen aanrijdt.

In een paar uur vliegen bent u al in Porto of Lissabon, waar het openbaar vervoer naar de binnenstad perfect is geregeld. U verblijft aan de rand van het historisch centrum, in een kleinschalig en comfortabel verblijf. Uw gastheer of gastvrouw kennen de stad als geen ander en geven u graag tips voor lekkere restaurantjes waar u zo naar toe loopt.

Geniet van de zwoele avonden in deze bruisende steden, van de cafés en bars die tot laat open zijn en van al het lekkers die u overal te proeven krijgt!
 

Stedentrip Porto

Porto is een heerlijke stad voor een korte trip om cultuur op te snuiven, te proeven van nieuwe gerechten of om te onthaasten onder de mediterraanse zon. In nog geen 3 uur vliegt u van Amsterdam naar de luchthaven van Porto. Uw verblijf bereikt u gemakkelijk met het openbaar vervoer. Vanuit daar loopt u zo de binnenstad in, langs trappen en steegjes met balkons en gekleurde gevels. Of neem een authentieke tram, dé perfecte manier om de heuvels te trotseren en de benen rust te gunnen. Na een paar dagen vliegt u weer terug met een koffer vol nieuwe ontdekkingen!