Alles over Portugal

vakantie portugal

Beste reistijd Portugal

Wanneer is de beste periode om een rondreis in Portugal te maken? Een vakantie in Portugal kunt u het beste doorbrengen in de lente en de herfst. Wij leggen graag uit waarom.
 

Lente

Groen landschap en comfortabele temperaturen
In het voorjaar, van april tot eind juni, is het landschap groen en staat alles in bloei. De maximale temperaturen overdag liggen tussen de 21 en 25 graden. Heerlijk om in uw vakantie een bezoek te brengen aan een historisch stadje of te wandelen in natuurparken. In het noorden kan het ‘s avonds zo nu en dan een beetje afkoelen. Dan wordt een open haard voor u aangestoken en kunt u genieten van een glas wijn met smakelijke kaasjes.
 

Zomer

In een hangmat onder een boom
De zomers zijn typisch mediterraans, warm en droog. In het binnenland is een gemiddelde temperatuur van 35 graden meer dan normaal. Het is dan heerlijk vertoeven in een hangmat onder een boom en te luisteren naar het geluid van de krekels. Of de verkoeling te zoeken op de prachtige stranden aan de kust, waar u de lekkerste vis proeft.
 

Herfst

Het seizoen van de druivenoogst
De maanden september en oktober zijn ook perfecte maanden om op vakantie in Portugal te gaan. De dagen hebben een gemiddelde temperatuur van 25 graden, zijn heerlijk lang en u kunt volop genieten van al het lekkers dat het land te bieden heeft. De herfst in Portugal staat helemaal in het teken van de druivenoogst, een vrolijke traditie die van uw vakantie een unieke belevenis maakt!
 

In welk jaargetijde u dan ook van plan bent om met vakantie naar Portugal te gaan, u zult een kleurrijk en wisselend landschap ontdekken!
 

Bekijk hier alle reizen naar Portugal