PRINT PAGINA

Lyngen Alpen Exclusief

Gastvrij, kleinschalig en adembenemend

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noors-Lapland

Welkom in Noors-Lapland

Vanaf Schiphol vlieg je naar Tromsø in Noord-Noorwegen. Bij de luchthaven staat je transfer klaar die je via een hele mooie route naar de Lyngen Experience Lodge brengt. Onderweg ga je zelfs een stukje met de ferry, ook dat hoort namelijk bij het reizen in Noorwegen. Optioneel kun je ook kiezen voor een helikoptertransfer van Tromsø naar de Lyngen Experiece Lodge. Bekijk het prachtige fjordenlandschap en de betoverende gletsjerwereld vanuit de lucht! 's Avonds geniet je van een overheerlijk diner.
 

Dag 2

Dag 2 Bestuur je eigen husky slede

Bestuur je eigen husky slede

God Morgen! Hopelijk heb je heerlijk geslapen en heb je zin in een stevig Noors ontbijt met mooie lokale producten. Hierna is het tijd om een echte arctische husky safari te gaan doen. Een ervaren gids legt je alles uit, je maakt kennis met de Alaskan huskies en als je wilt kun je als een echte 'musher' de honden in hun uitrusting helpen. Een betere kennismaking met de husky honden is er niet. Dan is het tijd om de enthousiaste, blaffende honden aan het werk te zetten en ga je op je eigen husky slede genieten van een indrukwekkende tocht door het mooie, ruige landschap van de Lyngen Alpen. Onderweg wordt er gestopt voor een lekker warm drankje en een kleine snack. Als je vol adrenaline weer terugkeert in de lodge staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Geniet vanmiddag na van je unieke ochtend, hopelijk heb je prachtige foto's gemaakt. Misschien heb je zin om de sauna in te gaan of te gaan bubbelen in de buitenjacuzzi?

Dag 3

Dag 3 Spectaculaire sneeuwscootersafari

Spectaculaire sneeuwscootersafari

Vandaag ga je, na wederom een heerlijk ontbijt, een sneeuwscootersafari maken. Eerst een uitgebreide instructie en dan.... warme overal aan, helm op en klaar voor de tocht! Het is heel erg bijzonder om de machtige Lyngen Alpen te doorkruisen terwijl je toch ook zo dicht bij de zee bent. De tocht begint met eenvoudige, vlakke paden zodat je goed kunt wennen aan het besturen van een sneeuwscooter. Halverwege de tocht wissel je met de bijrijder. Uiteraard worden er diverse stops gemaakt om foto's te maken en te genieten van de vergezichten. Voor een warm drankje en een snack onderweg wordt ook gezorgd. 's Avonds geniet je weer van een heerlijk diner in de lodge.

Dag 4

Dag 4 Sneeuwwandeling en noorderlichtjagen

Sneeuwwandeling en noorderlichtjagen

Sov du godt oftewel, heb je lekker geslapen? Hopelijk heb je voldoende energie voor wederom een hele mooie dag. Je gaat vandaag de sneeuwschoenen onderbinden voor een wandeling door de witte omgeving. De Lyngen Alpen bieden adembenemend mooie sneeuwschoenwandel condities. Van besneeuwde bossen naar wandelingen langs de kustlijn van het fjord, sneeuwschoenwandelen onder leiding van een gids in dit gebied is een geweldige ervaring. Na de lunch kun je ervoor kiezen om een traditioneel Noorse kicklsee te huren of nogmaals met sneeuwschoenen de omgeving in te trekken? Vanavond gaan we na het diner onder leiding van een ervaren gids Noorderlichtjagen om er alles aan te doen dat je niet terugvliegt naar Nederland zonder deze magische ervaring. Je stapt in een busje en rijdt naar een plek waar je de grootste kans hebt het Noorderlicht kunt zien. Misschien hoef je er niet ver voor te rijden maar het kan ook zijn dat je zomaar 2,5 uur onderweg bent om steeds maar weer de beste locatie te zoeken. Dit is met recht 'jagen' op het Noorderlicht. Natuurlijk moeten de weersomstandigheden meewerken, dus er is geen garantie dat je het zult zien. Maar met de ervaren gids heb je wel een grote kans het te zien. Bovendien heeft de gids ook een statief mee en zal hij je uitleggen hoe je het Noorderlicht het beste kunt fotograferen. Hopelijk krijgt je laatste avond in Noorwegen die magische groene rand!

Dag 5

Dag 5 Afscheid van de Lyngen Alpen en Noorwegen

Afscheid van de Lyngen Alpen en Noorwegen

Vandaag is het helaas tijd voor de terugvlucht naar Amsterdam. Je rijdt een laatste keer door het magische landschap richting Tromsø voordat je aan boord stapt van het vliegtuig (met overstap) terug naar Nederland. Je camera staat ongetwijfeld vol met de meest prachtige beelden en je zult herinneringen hebben die je nooit meer vergeet!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: