PRINT PAGINA

Walvis- en noorderlicht avontuur

Exclusieve walvisreis met expeditieleider op het Noorderlichtschip

Dag 1

Dag 1 Welkom in Tromsø!

Het avontuur kan beginnen! Per lijndienstvlucht vertrek je richting het Noorden waar je begin van de middag landt op luchthaven Tromsø, de grootste Europese stad boven de poolcirkel. Tromsø is van oudsher de stad waar legendarische poolreizigers als Fridtjof Nansen en Roald Amundsen vertrokken voor hun reis naar de arctische regio’s. Je kunt op je gemak Tromsø verkennen. Breng een bezoek aan het Polar museum, Polaria of neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog om van het uitzicht te genieten. Tussen 17:00 en 23:00 uur kun je aan boord van sv Noorderlicht. Zorg dus dat je warme kleding bij de hand hebt bij aankomst in Tromsø. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2

Dag 2 Naar de walvissen!

Vroeg in de ochtend word je wakker met de geur van versgebakken broodjes. Eerst goed ontbijten en dan wordt het sein voor vertrek gegeven. Het Noorderlichtschip vaart richting het grote eiland Senja. De route en dagelijkse vaaruren zijn volledig afhankelijk van de natuur en de weersomstandigheden. Maar de kans is erg groot dat je op de eerste vaardag al wildlife zult spotten! Je hebt vast een mooie camera meegenomen om het prachtige landschap en de flora en fauna vast te leggen. De bemanning heeft ook veel ervaring met fotografie en kunnen je zeker wat tips en tricks bijbrengen, ook om het noorderlicht te fotograferen. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 3

Dag 3 Zeilen langs de fjorden?

De kapitein heeft de route bepaald langs de indrukwekkende kustlijn van Senja. Waar mogelijk worden de zeilen gehesen en je mag de bemanning daarbij helpen. Het heisen van de zeilen hangt altijd af van de weersomstandigheden en afstanden die gevaren moeten worden. Het geeft zowel de bemanning als de passagiers een geweldig gevoel; de mooie schoener zeilend langs de fjorden! De expeditieleider en kapitein weten de mooiste locaties om een landactiviteit te doen. Het schip kan aanleggen in de kleinste haventjes. De gids neemt je mee voor een mooie wandeling, eventueel op sneeuwschoenen, en kan je alles vertellen over de imposante historie en flora en fauna. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 4

Dag 4 Zeearenden

Naast de walvissen is dit ook de habitat van de zeearend. Af en toe zie je de ‘white-tailed eagles’ of ‘Vliegende Deuren’ vanaf de rotsen naar beneden storten richting het water. Ze zijn hier talrijk aanwezig en voeden zich met de visrijke wateren. Houd je camera gereed, want ze zijn alweer vertrokken voordat je het doorhebt. In de avond wordt een plek voor de nacht gezocht in één van de pittoreske vissersdorpjes waar we, wanneer het donker wordt, korte wandelingen kunnen maken en hopen op een open hemel met dansend noorderlicht. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 5

Dag 5 Indrukwekkende fjorden

Grote kans dat je wakker bent geworden in de haven van Hamn, een mooi plaatsje aan de westkust van Senja en dé favoriete plaats van Koningin Sonja. We varen weer noordwaarts richting Noord-Senja en zien onderweg indrukwekkende fjorden, dit uitzicht gaat nooit vervelen. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 6

Dag 6 Sommarøy

Je bezoekt vandaag de wateren rondom de Sommarøy eilanden. Een prachtig gebied met parelwitte stranden en turquoise water. Op Sommarøy zijn veel mogelijkheden om een mooie hike te maken, zoals een klim naar de top van de 211 meter hoge Hillesøya. Overnacht in de kleine vissershaven van Sommarøy. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7

Dag 7 Richting Tromsø

Na het ontbijt kun je je reis afsluiten met een mooie ochtendwandeling langs de witte stranden van Sommarøy. Daarna is het alweer tijd om richting Tromsø terug te keren. Heb je het geluk om de laatste avond nog het noorderlicht te bewonderen? Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Een week lang heb je met gelijkgestemde reizigers en de vriendelijke bemanning een onvergetelijke reis beleefd. Er zijn vriendschappen gesloten en foto’s worden gedeeld. Het afscheid zal daarom moeilijk zijn, maar met een koffer vol ervaringen kijk je voor altijd met veel plezier terug op de dagen in de arctische wateren. Per shuttlebus vertrek je naar luchthaven Tromsø en vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur