PRINT PAGINA

Winteravontuur Tromsø en Lyngen Alpen

Het beste van Noord-Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noors-Lapland

Vanaf Schiphol vlieg je naar Tromsø in Noors-Lapland. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel, gelegen op een eiland. Deze kleine, moderne stad bruist en biedt naast vertier in de stad ook vele mooie activiteiten in de omgeving. Per transfer word je in ca. 15 minuten naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Onderweg vertelt de gids alles wat je moet weten over deze bijzondere stad. Na aankomst vindt er een informatiebijeenkomst van Tromsø Safaris plaats; hier heb je de mogelijkheid om eventueel een excursie bij te boeken of vragen te stellen over een geboekte excursie. 's Avonds heb je de keuze uit de vele restaurants in het centrum van de stad, met een keuze van traditioneel Noors tot internationale keukens.

Dag 2

Dag 2 Tromsø

Vandaag is het aan jou wat je wil gaan doen. Misschien heb je vooraf al een excursie geboekt, zoals een rit met een rendierslee of een prachtige fjordcruise? Als het helder weer is, is het echt de moeite waard om met de Fjellheisen kabelbaan naar de 421 meter hoge top van de Storsteinen berg gaan. Het uitzicht is onvergetelijk. Op de heen- of terugweg kun je even binnen gaan kijken in de bijzondere Arctische kathedraal, gebouwd in een driehoeksvorm en dankzij de bijzondere raampartijen heeft het binnen een schitterende lichtinval.

Dag 3

Dag 3 Naar Arctic Panorama Lodge

Vandaag word je in de middag opgehaald bij je hotel en rijd je een schitterende rit naar het noordwesten, naar de Arctic Panorama Lodge. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden maar waarschijnlijk nemen jullie onderweg 1 of 2 ferry's om op de plek van bestemming aan te komen. Tijdens deze rit kun je het natuurschoon van de Lyngenfjord en achterliggende Lyngen Alpen direct al bewonderen. Arctic Panorama Lodge ligt aan het fjord en hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de ruige bergen. Na een heerlijk diner in de avond ontmoet je ook de lokale gids en zal hij je alles vertellen over het programma en de activiteiten de komende dagen. Sommige onderdelen in het programma kunnen op andere dagen plaatsvinden dan beschreven, in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Dag 4

Dag 4 Husky Safari Lyngen Alpen

Na een heerlijk ontbijt ga je vandaag een unieke husky safari maken. Met je eigen team husky's ga je een schitterende tocht maken door de Arctische wildernis. Als een echte Arctische ontdekkingsreiziger uit het verleden bestuur je je eigen hondenslee en ervaar je de uitdagingen van deze spectaculaire activiteit. Je gaat buiten de gebaande paden en maakt kennis met één van Europa's laatste grote stukken ongerepte wildernis. Vol adrenaline keer je erna weer terug naar de lodge en kun je vervolgens ontspannen in de sauna of jacuzzi voordat je 's avonds weer heerlijk gaat dineren. Spot jij vanavond het Noorderlicht?

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandeling en kennismaking Sami

Vandaag ga je op sneeuwschoenen, een soort tennisrackets die je onder je schoenen bindt, een mooie wandeling maken door de imposante natuur. In het begin is het even onwennig maar binnen een mum van tijd heb je niet eens meer door dat je ze hebt ondergebonden. Het leuke van het wandelen op sneeuwschoenen is dat je op plekken in de natuur komt waar je zonder sneeuwschoenen niet zomaar zou kunnen komen. 's Avonds heb je een cultureel avontuur in een traditionele lavvo, de tent die door het Sami-volk wordt gebruikt. Een lokale gids geeft je hier een exclusief inkijkje in de rijke cultuur van de Noord-Noorse regio en uiteraard over de inheemse Sami.

Dag 6

Dag 6 De Noorse stepsleede en optioneel elektrisch sneeuwscooteren?

Na een lekker Noors ontbijt krijg je uitleg over de tradioneel Noorse stepsleede. Hierbij zijn de wielen vervangen door glijders. Met de stepsleede kan men zich over sneeuw en ijs voortbewegen. Het is een veelgebruikt vervoersmiddel in Noord-Scandinavië en erg leuk om zelf uit te proberen. Als je wil kan je ook nog optioneel een sneeuwscootertocht maken op een elektrische sneeuwscooter. Cross door de schitterende omgeving met niets dan stilte om je heen. Erg bijzonder!

Dag 7

Dag 7 Terug naar Tromsø

Vandaag word je teruggebracht naar je hotel in Tromsø waar je nog een laatste middag kunt genieten van deze bijzondere stad. Je zult merken dat het contrast tussen de drukte van deze kleine stad heel groot is in vergelijking met waar je net vandaan kwam. Maar dat maakt deze reis juist zo mooi! Misschien dat je nog een leuk aandenken wilt kopen voordat je lekker gaat slapen in je comfortabele hotel in de haven. Sov godt!

Dag 8

Dag 8 Afscheid van Noorwegen

Vandaag is het helaas tijd voor de terugvlucht naar Amsterdam. Je camera staat ongetwijfeld vol met de meest prachtige beelden en je zult herinneringen hebben die je nooit meer vergeet. De kans is heel groot dat je Noorwegen voor altijd in je hart hebt gesloten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur