PRINT PAGINA

Noorderlichtweek Vesterålen

Arctisch licht en wildlife, een exclusieve reis met Ian Robins

Dag 1

Dag 1 Welkom op de Vesterålen!

Met een lijndienstvlucht vanuit Amsterdam via Oslo kom je aan in Evenes. Op de luchthaven wacht Ian, de gastheer en tevens gids van deze week, je op en via een prachtige route rijd je naar het verblijf. Samen met zijn vrouw Ann Karina word je warm ontvangen in Huset på Yttersiden: een heerlijke locatie waar je even helemaal weg bent van de hectiek van alledag. Je kijkt uit op zee en bent omringd door hoge bergen, echt een klein paradijs! Bij aankomst staat het diner al voor je klaar. Na het diner vertelt Ian je alles over het noorderlicht en geeft hij instructies over hoe je dit bijzondere natuurverschijnsel met eigen camera kunt vastleggen. Overnachting in Huset på Yttersiden.

 

Dag 2

Dag 2 Erop uit met uw camera

Deze eerste dag in Noord-Noorwegen staat volledig in het teken van natuurfotografie. Na het ontbijt neemt gastheer Ian je te voet mee in de omliggende natuur en test je je vaardigheden in de praktijk. Fotografeer de prachtige natuur, wilde dieren en lichtverschijnselen. Ian begeleidt je en laat je met alle plezier en geduld zien wat de beste manier is om te fotograferen. Vandaag leg je de basis zodat je de komende dagen optimaal kunt profiteren van de opgedane kennis. Zowel theorie als praktijk komen uitgebreid aan bod. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.

Dag 3

Dag 3 Vrije dag

Vandaag heb je een dag om naar eigen wens in te vullen. Trek erop uit om van de omgeving te genieten en experimenteer met de camera. Bij Ian en Ann Karina kun je verschillende activiteiten bijboeken. Informeer ter plaatse naar de mogelijkheden. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.

Dag 4

Dag 4 RIB safari

Met een speciale Rigid Inflatable Boat trek je erop uit langs de spectaculaire fjorden, met sneeuw bedekte eilanden en witte zandstranden. Voor je vertrekt vertelt Ian alles over zeearenden, en laat hij zien hoe je de camera het beste kunt instellen. Terwijl de zeearenden dichtbij de boot komen, spot je misschien ook wel otters en zeehonden! In Stokmarknes stop je in een café om te lunchen. Hier kun je een bezoek brengen aan het Hurtigruten museum en in de middag zie je hier de imposante Hurtigruten aankomen in de haven. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.

Dag 5

Dag 5 Barbecueën in de wildernis

Overdag heb je de tijd om de dag naar eigen wens in te vullen. Je dineert vanavond op een wel heel bijzondere wijze, een heerlijke barbecue wordt geserveerd in een “Gapahuk” (een typisch Noorse berghut). Bij uitstek een perfecte locatie om het noorderlicht te zien! Overnachting in Huset på Yttersiden.

Dag 6

Dag 6 Beklim de bergtoppen

Vanaf de top van de bergen heb je werkelijk schitterend uitzicht! Wanneer er voldoende sneeuw ligt bind je vandaag de sneeuwschoenen onder en beklim je onder begeleiding van Ian de berg “Vetten”, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de Vesterålen. Onderweg stop je om te lunchen in een gezellige berghut. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.

Dag 7

Dag 7 Afscheid nemen

Alweer de laatste dag tussen de fjorden. Je geniet nog een laatste keer van het uitgebreide Scandinavische ontbijt en dan is het tijd om huiswaarts te keren. Per transfer ga je terug naar Evenes. Met mooie herinneringen en met een geheugen(kaart) vol prachtige foto's vlieg je terug naar Nederland: een geweldige ervaring rijker!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur