Wie is ons rendier?
Alles over ons rendier Wij hebben een rendier geadopteerd!

Wie is ons rendier?

"Kleine pootjes, kleine teentjes,
zo lief en ontzettend zacht.
Ons kleine harige wonder,
waar wij een tijdje op hebben gewacht."

Op 10 mei 2018 kwam ons harige wondertje Boaz ter wereld. Geboren op rendierboerderij Kujala Farm in Ruka - Kuusamo. Meteen een ontzettend nieuwsgierig ventje, volgens de boer. Met deze man gaan we grote avonturen beleven in Fins Lapland.

baby rendier lapland 

Kujala Reindeer Farm

Boaz blijft gelukkig bij zijn moeder in Lapland. Hier heeft hij alle ruimte om te genieten van zijn vrijheid. Terwijl hij rondrent, en de wildernis van Lapland ontdekt, kunnen wij hem volgen. Rendieren in Lapland dragen nameljik een GPS-band. De boeren kunnen op deze manier hun kuddes in de gaten houden en ingrijpen als het mis gaat. Ons rendier heeft dus ook een GPS-band om. Zo kunnen wij al zijn tochten en avonturen in het wild met je delen.

Boaz en Juha  

De wildernis van Lapland in

Vanaf begin juni t/m eind oktober gaat Boaz met de hele kudde de wildernis van Lapland in. Hun leefgebied wordt uitgebreid van oost-Finland tot aan de grens in Zweeds-Lapland met Noorwegen. Maar meestal blijven ze dichtbij hun boerderij. Door de GPS-band om hun nek weet de boer waar zijn rendieren te vinden zijn. Je kunt ons rendier ook volgen. 's Zomers kun je daarom samen met de boer zijn rendieren spotten. Met een verrekijker in de hand brengt de boer je dichtbij zijn rendieren. Ook bij ons rendier! Je er ook voor kiezen om een dag lang te helpen op de rendierboerderij. Op deze manier ervaar je het echte rendierboer-leven. Wil je meer weten? Lees alles over zomeractiviteiten met rendieren.

Boaz eten 

Wat doet ons rendier in de winter?

Een ding waar je niet bang voor hoeft te zijn, is dat hij geslacht wordt voor zijn vlees of vacht. Eind oktober drijft de rendierboer al zijn rendieren bij elkaar. Van november staan zij vervolgens t/m mei op de Kujala Reindeer Farm in Ruka - Kuusamo. In dit seizoen gaan de rendieren de helft van de tijd aan het werk. Het is tijd om weer sledes te trekken voor de dag- en noorderlichttochten in Ruka-Kuusamo! Ook ons rendier mag aan de bak. Maar de eerste jaren van zijn leven wordt hij getraind zodat hij sterk genoeg wordt. Lees hier alles over wat je kunt doen met rendieren in de winter.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel