Alles over ons rendier Wij hebben een rendier geadopteerd!

alles over ons rendier

Wie is ons rendier?

"Kleine pootjes, kleine teentjes,
zo lief en ontzettend zacht.
Ons kleine harige wonder,
waar wij een tijdje op hebben gewacht."

Op 10 mei 2018 kwam ons harige wondertje ter wereld. Geboren op rendierboerderij Kujala Farm in Ruka - Kuusamo. Meteen een ontzettend nieuwsgierig ventje, volgens de boer. Met deze kleine man gaan we grote avonturen beleven in Fins Lapland.

baby rendier lapland 

Kujala Reindeer Farm

Ons adoptie-rendier blijft gelukkig bij zijn moeder in Lapland. Hier heeft hij alle ruimte om te genieten van zijn vrijheid. Terwijl hij rondrent, en de wildernis van Lapland ontdekt, kunnen wij hem volgen. Rendieren in Lapland dragen nameljik een GPS-band. De boeren kunnen op deze manier hun kuddes in de gaten houden en ingrijpen als het mis gaat. Ons rendier heeft dus ook een GPS-band om. Zo kunnen wij al zijn tochten en avonturen in het wild met u delen.

Spelend met leeftijdsgenootje 

De wildernis van Lapland in

Vanaf begin juni t/m eind oktober gaat ons rendier met de hele kudde de wildernis van Lapland in. Hun leefgebied wordt uitgebreid van oost-Finland tot aan de grens in Zweeds-Lapland met Noorwegen. Door de GPS-band om hun nek weet de boer waar zijn rendieren te vinden zijn. 's Zomers kunt u daarom samen met de boer zijn rendieren spotten. Met een verrekijker in de hand brengt de boer u dichtbij zijn rendieren. Ook bij ons rendier! U er ook voor kiezen om een dag lang te helpen op de rendierboerderij. Op deze manier ervaart u het echte rendierboer-leven. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Drinken bij moeder 

Winteractiviteiten met ons rendier

Een ding waar u niet bang voor hoeft te zijn, is dat hij geslacht wordt voor zijn vlees of vacht. Eind oktober drijft de rendierboer al zijn rendieren bij elkaar. Van november staan zij vervolgens t/m mei op de Kujala Reindeer Farm in Ruka - Kuusamo. In dit seizoen gaan de rendieren de helft van de tijd aan het werk. Het is tijd om weer sledes te trekken voor de dag- en noorderlichttochten in Ruka-Kuusamo! Ook ons rendier mag aan de bak. Maar de eerste jaren van zijn leven wordt hij getraind zodat hij sterk genoeg wordt. U kunt dan evengoed ons rendier ontmoeten, want Kujala Farm biedt excursies aan waarbij u de rendieren van dichtbij kunt bekijken én zelfs mag voeren."

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel