PRINT PAGINA

Middernachtzonreis Spitsbergen en Lapland

Avontuurlijke reis langs alle arctische landschappen

Dag 1

Dag 1 Welkom op Spitsbergen!

Aan het begin van de avond vertrek je vanuit Schiphol met Scandinavian Airlines naar Spitsbergen. Na een korte overstap op Oslo, vlieg je door naar Longyearbyen waar je net na middernacht aankomt. Je hebt echter het gevoel dat het nog middag is; de zon staat namelijk hoog aan de hemel! Na een korte transfer kom je met reisleider Ruben Weytjens en de medereizigers aan bij Funken Lodge, aan de rand van het kleine plaatsje Longyearbyen. In deze nederzetting wonen slechts ca. 2500 mensen. Je checkt in en neemt intrek in jouw comfortabele en zeer nette kamer in het pas gerenoveerde hotel. Overnachting in Funken Lodge, Longyearbyen.

Dag 2

Dag 2 Arctische wildlife

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Na het uitgebreide ontbijtbuffet ga je de arctische wateren op. Het doel is op een acceptabele afstand te komen van de duizenden broedende zeevogels op de ‘Fuglefjella’, de vogelklif. Gekleed in een ‘droog pak’ en per RIB boat vaar je met een ervaren gids het Isfjord in. Naast de Fuglefjella beleef je de verlaten Russische nederzetting Grumand en de historische mijngebieden van Advent City en Hiorthamn, waar je een warm drankje aangeboden krijgt.  

In de avond ga je per bus naar Camp Barentsz, ca. 10 km buiten Longyearbyen. Tijdens deze avond in een replica van ’t Behouden Huys geniet je van een presentatie en een arctisch diner. Wanneer je na het diner even met de gewapende gids (er kan altijd een ijsbeer in de buurt zijn) naar buiten gaat om te luisteren naar de intense stilte, besef dat je je waarschijnlijk begeeft in de meest noordelijke groep mensen ter wereld.

Duur RIB boat safari: ca. 3 uur
(excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit of rugproblemen en zwangere vrouwen.)

Duur Camp Barentsz diner: ca. 3 uur
Overnachting in Funken Lodge, Spitsbergen
 

Dag 3

Dag 3 Walrus safari, ATV safari, kajakken of bezoek aan mijn?

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een optionele safari te ondernemen. Ga je mee op een kajaktocht in Adventfjorden, één van de meest historische fjorden van Spitsergen, omringd door bergen tot 1000 meter? Je komt dichter bij de natuur tijdens het beoefenen van dit traditionele arctische vervoersmiddel. Of wil je een bezoek brengen aan “Coal Mine number 3”, waar tot 20 jaar geleden de mijnwerkers nog zochten naar het zwarte goud? Een andere optie is om met een “All Terrain Vehicle” (quad) naar de steenkolen groeves 5 en 7 te rijden. Terwijl je onderweg de Spitsbergen rendieren en poolvossen kunt zien. Of ga per boot naar een walruskolonie. Genoeg mogelijkheden dus, waarbij het aan te raden is deze excursie direct bij boeking van de reis te reserveren. ’s Avonds geniet je van een verrukkelijk 3-gangen diner in Restaurant Nansen, vernoemd naar de legendarische poolreiziger Fridtjof Nansen. Overnachting in Funken Lodge, Spitsbergen.

Dag 4

Dag 4 Boottocht naar Nordenskiöld Gletsjer en Pyramiden

Misschien is deze dag wel het hoogtepunt van je reis. Je zet vandaag een noordelijke koers richting Billefjorden per boot. Een warme lunch wordt aan boord geserveerd voordat je van boord gaat om het Russische mijnstadje Pyramiden te bezoeken, dat in 1998 werd gesloten. In Pyramiden word je rondgeleid door het verlaten stadje; een bizarre beleving. Tijdens de boottocht passeer je ook de Nordenskiöld Gletsjer, Brucebyen, Skansebukta, Svenskehuset bij Kapp Thordsen en de vogelberg bij Diabas. De conditie van het ijs bepaalt of er in Pyramiden een stop kan worden gemaakt, maar normaal gesproken is dit mogelijk vanaf begin juni. Na een lange maar prachtige dag ga je genieten van een 3-gangen diner in Funktionærmessen, in Funken Lodge. Overnachting in Funken Lodge, Spitsbergen.
Duur programma: ca. 11 uur

Dag 5

Dag 5 Van Spitsbergen naar het Noorse vasteland en Finland

Maak in de ochtend nog een laatste wandeling of bezoek het interessante Svalbard Museum. Na het middaguur vlieg je van Longyearbyen naar Tromsø. Je ontmoet op de luchthaven de Finse chauffeur. Na een rondtour door Tromsø rij je langs de fjorden naar het desolate maar prachtige Kilpisjärvi. Wederom een walhalla voor fotografen, maar zeker ook om gewoon met eigen ogen te genieten! De avond is al aangebroken, en je zet de klok een uur vooruit. Snel dineren dus in het restaurantje van Arctic Polar. Je overnacht in een ruime privé appartement. Uiteraard met een Finse sauna. Ook vannacht blijft de zon boven de horizon, dus bij mooi weer maak je eventueel een wandeling naar de waterval en ruige wildernis. Overnachting in Santa’s Hotels Rakka Chalets, Kilpisjärvi.

Dag 6

Dag 6 Van taiga naar toendra

Na het ontbijtbuffet in Arctic Polar vertrek je met Juha, Ruben en medereizigers voor een schitterende busrit langs de grens met Zweden. Tijdens deze tocht, waarbij je tussendoor een tussenstop maakt in Zweden en bij Sonka Muotka, zie je langzaam aan het landschap veranderen; de struiken worden groter, totdat je zowaar grote naaldbomen ziet. Welkom in het arctische taigawoud, dat zich uitstrekt tot diep in Siberië. Aan het einde van de middag arriveer je in Luosto, midden in Fins Lapland. Hier, aan de rand van het Pyhä-Luosto nationaal park, slaap je 2 nachten in een Silver Pine cabin. Een bungalow opgetrokken uit hele boomstammen, met privé sauna en open haard. De perfecte locatie om tot rust te komen. Je geniet van een dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Silver Pine Cabins, Luosto.

Dag 7

Dag 7 Dag in de taiga wildernis

De laatste volle dag is aangebroken. Na het uitgebreide ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi begin je aan een dagtocht naar de magische Lampivaara heuvel met de amethistmijn en de fotogenieke Iso Kuru kloof. Op de Lampivaara heuvel – met een prachtig uitzicht over de Lapse taiga – zoek je naar je paarse amethist gelukssteen en krijg je een smakelijke lunch aangeboden. Na het middaguur reis je per bus verder naar het indrukwekkende Iso Kuru, de diepste kloof van Finland. Je hebt het gevoel op een geheime en verscholen plek te zijn beland. Per bus keer je weer terug naar Luosto. Geniet van het laatste dinerbuffet in Hotel Luostotunturi en de overnachting in jouw privé bungalow. Overnachting in Silver Pine Cabins, Luosto.
Duur programma: ca. 7-8 uur (afhankelijk van weercondities)

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wordt je wakker boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna volgt de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor de vlucht met Finnair, via Helsinki, terug naar Amsterdam. Wat overblijft is de geweldige herinnering aan een mooie reis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur