Middernachtzonreis Spitsbergen en Lapland

Avontuurlijke reis langs alle arctische landschappen

middernachtzonreis-spitsbergen-lapland-header

Middernachtzonreis Spitsbergen en Lapland

Een exclusieve en avontuurlijke reis, waarbij je samen met de arctische expert Ruben Weytjens in de voetsporen treedt van de vroegere ontdekkingsreizigers. Je vliegt naar de meest noordelijk bewoonde plek ter wereld: Longyearbyen, op Spitsbergen. Vier dagen heb je het voorrecht om op deze bijzondere plek te verblijven. Met de middernachtzon die maar boven aan de hemel blijft, terwijl je onvergetelijke arctische excursies beleeft. De natuur is kwetsbaar, maar met de gepaste professionele begeleiding wordt getracht zo veel mogelijk te zien en te leren over de arctische wildlife, het toendralandschap en de gletsjers. Na 4 indrukwekkende dagen gaat het avontuur verder op het vaste land. Middels een lijndienstvlucht vlieg je op dag 5 naar het Noord-Noorse Tromsø, waarna je per bus tussen de adembenemende landschappen doorreist naar de Finse nederzetting Kilpisjärvi. De laatste twee nachten verblijf je in de taiga van Centraal Fins Lapland, in het kleine plaatsje Luosto.

De 8-daagse Middernachtzonreis in het kort
Bij de start van deze 8-daagse groepsreis vlieg je woensdag 12 juni 2019 samen met Ruben Weytjens en de medereizigers via Oslo naar Longyearbyen, op Spitsbergen. Je verblijft 4 nachten in de Funken Lodge, aan de rand van de kleine nederzetting Longyearbyen. Een tocht op een heuse RIB boat safari naar de vogelkliffen, arctisch dineren in Camp Barentz en een boottocht naar het verlaten Russische mijnstadje Pyramiden en Nordenskiöld gletsjer zijn al inbegrepen. Op de vrije dag kun je eventueel een optionele excursie boeken, zoals een walrus safari, kajakken op de Barentszzee of een bezoek aan een kolenmijn. Zondag vlieg je naar het vaste land van Noorwegen, en reis je door de fjorden naar Kilpisjärvi, in het Finse toendra lanschap. Eén nacht geniet je hier van het panoramisch uitzicht over het Kilpisjärvi meer, met vóór je de Zweedse en Noorse bergen en in de rug het oneindige Finse toendralandschap. Vervolgens reis je langs de grensrivier met Zweden naar het centraal gelegen Luosto, aan de rand van het Pyhä-Luosto National Park. Twee nachten verblijf je in een privé bungalow, opgetrokken uit hele boomstammen. Op de laatste dag maak je een excursie naar de amethistmijn en bezoek je de diepste kloof van Finland. Terwijl je boven op de Lampivaara heuvel uitkijkt over het Finse heuvellandschap besef je wat voor een onvergetelijke en diverse reis je hebt mogen beleven. Vanuit Rovaniemi vlieg je via Helsinki weer terug naar Amsterdam.

* In principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van eventuele persoonlijke omstandigheden.

Belangrijke informatie
Je bevindt je op Spitsbergen, aan de rand van de Noordpool, waar een ruig klimaat heerst. Alle activiteiten zijn volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Een flexibele ingesteldheid zou dan ook van pas kunnen komen.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 4 nachten in Funken Lodge in Longyearbyen op basis van halfpension
 • 1 nacht in Rakka Chalets in Kilpisjärvi op basis van halfpension
 • 2 nachten in Silver Pine Cabins in Luosto op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Longyearbyen – Funken Lodge v.v.: ca. 15 minuten
 • Luchthaven Tromsø – Kilpisjärvi.: ca. 2,5 uur
 • Kilpisjärvi – Luosto: ca. 6,5 uur (inclusief tussenstops)
 • Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Dagelijkse wandelingen met arctisch expert Ruben Weytjens
 • Middernachtzon op Spitsbergen en in Finland
 • RIB boat safari naar vogelkliffen (ca. 3 uur)
 • Dagexcursie per boot naar Nordenskiöld gletsjer en verlaten Russisch mijnstadje Pyramiden (ca. 11 uur, incl. warme lunch aan boord)
 • Arctische wildernisavond in “Camp Barentsz” (ca. 3 uur)
 • Verblijf in Kilpisjärvi vlakbij het drielandenpunt Zweden, Noorwegen en Finland
 • Busreis door “arm van Finland” van toendra naar taiga
 • Verblijf in Centraal Lapland aan de rand van het Nationaal Park Pyhä-Luosto
 • Dagexcursie nabij Luosto naar amethistmijn en Iso Kuru kloof (ca. 6 uur, incl. lunch)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Juni
 • Incl. vluchten en transfers
ruben-weytjens-noord-europa

Ruben Weytjens

Reisleider

Een ervaring om nooit te vergeten

Middernachtzonreis Spitsbergen en Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de weercondities.
 

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom op Spitsbergen!

Aan het begin van de avond vertrek je vanuit Schiphol met Scandinavian Airlines naar Spitsbergen. Na...

Aan het begin van de avond vertrek je vanuit Schiphol met Scandinavian Airlines naar Spitsbergen. Na een korte overstap op Oslo, vlieg je door naar Longyearbyen waar je net na middernacht aankomt. Je hebt echter het gevoel dat het nog middag is; de zon staat namelijk hoog aan de hemel! Na een korte transfer kom je met reisleider Ruben Weytjens en de medereizigers aan bij Funken Lodge, aan de rand van het kleine plaatsje Longyearbyen. In deze nederzetting wonen slechts ca. 2500 mensen. Je checkt in en neemt intrek in jouw comfortabele en zeer nette kamer in het pas gerenoveerde hotel. Overnachting in Funken Lodge, Longyearbyen. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Arctische wildlife

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Na het uitgebreide ontbijtbuffet ga je...

Wakker worden op Spitsbergen is al een belevenis op zichzelf! Na het uitgebreide ontbijtbuffet ga je de arctische wateren op. Het doel is op een acceptabele afstand te komen van de duizenden broedende zeevogels op de ‘Fuglefjella’, de vogelklif. Gekleed in een ‘droog pak’ en per RIB boat vaar je met een ervaren gids het Isfjord in. Naast de Fuglefjella beleef je de verlaten Russische nederzetting Grumand en de historische mijngebieden van Advent City en Hiorthamn, waar je een warm drankje aangeboden krijgt.  

In de avond ga je per bus naar Camp Barentsz, ca. 10 km buiten Longyearbyen. Tijdens deze avond in een replica van ’t Behouden Huys geniet je van een presentatie en een arctisch diner. Wanneer je na het diner even met de gewapende gids (er kan altijd een ijsbeer in de buurt zijn) naar buiten gaat om te luisteren naar de intense stilte, besef dat je je waarschijnlijk begeeft in de meest noordelijke groep mensen ter wereld.

Duur RIB boat safari: ca. 3 uur
(excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit of rugproblemen en zwangere vrouwen.)

Duur Camp Barentsz diner: ca. 3 uur
Overnachting in Funken Lodge, Spitsbergen
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Walrus safari, ATV safari, kajakken of bezoek aan mijn?

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een o...

Na wederom een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet in het hotel heb je vandaag alle tijd om een optionele safari te ondernemen. Ga je mee op een kajaktocht in Adventfjorden, één van de meest historische fjorden van Spitsergen, omringd door bergen tot 1000 meter? Je komt dichter bij de natuur tijdens het beoefenen van dit traditionele arctische vervoersmiddel. Of wil je een bezoek brengen aan “Coal Mine number 3”, waar tot 20 jaar geleden de mijnwerkers nog zochten naar het zwarte goud? Een andere optie is om met een “All Terrain Vehicle” (quad) naar de steenkolen groeves 5 en 7 te rijden. Terwijl je onderweg de Spitsbergen rendieren en poolvossen kunt zien. Of ga per boot naar een walruskolonie. Genoeg mogelijkheden dus, waarbij het aan te raden is deze excursie direct bij boeking van de reis te reserveren. ’s Avonds geniet je van een verrukkelijk 3-gangen diner in Restaurant Nansen, vernoemd naar de legendarische poolreiziger Fridtjof Nansen. Overnachting in Funken Lodge, Spitsbergen. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Boottocht naar Nordenskiöld Gletsjer en Pyramiden

Misschien is deze dag wel het hoogtepunt van je reis. Je zet vandaag een noordelijke koers richting ...

Misschien is deze dag wel het hoogtepunt van je reis. Je zet vandaag een noordelijke koers richting Billefjorden per boot. Een warme lunch wordt aan boord geserveerd voordat je van boord gaat om het Russische mijnstadje Pyramiden te bezoeken, dat in 1998 werd gesloten. In Pyramiden word je rondgeleid door het verlaten stadje; een bizarre beleving. Tijdens de boottocht passeer je ook de Nordenskiöld Gletsjer, Brucebyen, Skansebukta, Svenskehuset bij Kapp Thordsen en de vogelberg bij Diabas. De conditie van het ijs bepaalt of er in Pyramiden een stop kan worden gemaakt, maar normaal gesproken is dit mogelijk vanaf begin juni. Na een lange maar prachtige dag ga je genieten van een 3-gangen diner in Funktionærmessen, in Funken Lodge. Overnachting in Funken Lodge, Spitsbergen.
Duur programma: ca. 11 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Van Spitsbergen naar het Noorse vasteland en Finland

Maak in de ochtend nog een laatste wandeling of bezoek het interessante Svalbard Museum. Na het midd...

Maak in de ochtend nog een laatste wandeling of bezoek het interessante Svalbard Museum. Na het middaguur vlieg je van Longyearbyen naar Tromsø. Je ontmoet op de luchthaven de Finse chauffeur. Na een rondtour door Tromsø rij je langs de fjorden naar het desolate maar prachtige Kilpisjärvi. Wederom een walhalla voor fotografen, maar zeker ook om gewoon met eigen ogen te genieten! De avond is al aangebroken, en je zet de klok een uur vooruit. Snel dineren dus in het restaurantje van Arctic Polar. Je overnacht in een ruime privé appartement. Uiteraard met een Finse sauna. Ook vannacht blijft de zon boven de horizon, dus bij mooi weer maak je eventueel een wandeling naar de waterval en ruige wildernis. Overnachting in Santa’s Hotels Rakka Chalets, Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van taiga naar toendra

Na het ontbijtbuffet in Arctic Polar vertrek je met Juha, Ruben en medereizigers voor een schitteren...

Na het ontbijtbuffet in Arctic Polar vertrek je met Juha, Ruben en medereizigers voor een schitterende busrit langs de grens met Zweden. Tijdens deze tocht, waarbij je tussendoor een tussenstop maakt in Zweden en bij Sonka Muotka, zie je langzaam aan het landschap veranderen; de struiken worden groter, totdat je zowaar grote naaldbomen ziet. Welkom in het arctische taigawoud, dat zich uitstrekt tot diep in Siberië. Aan het einde van de middag arriveer je in Luosto, midden in Fins Lapland. Hier, aan de rand van het Pyhä-Luosto nationaal park, slaap je 2 nachten in een Silver Pine cabin. Een bungalow opgetrokken uit hele boomstammen, met privé sauna en open haard. De perfecte locatie om tot rust te komen. Je geniet van een dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Silver Pine Cabins, Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Dag in de taiga wildernis

De laatste volle dag is aangebroken. Na het uitgebreide ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi begin j...

De laatste volle dag is aangebroken. Na het uitgebreide ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi begin je aan een dagtocht naar de magische Lampivaara heuvel met de amethistmijn en de fotogenieke Iso Kuru kloof. Op de Lampivaara heuvel – met een prachtig uitzicht over de Lapse taiga – zoek je naar je paarse amethist gelukssteen en krijg je een smakelijke lunch aangeboden. Na het middaguur reis je per bus verder naar het indrukwekkende Iso Kuru, de diepste kloof van Finland. Je hebt het gevoel op een geheime en verscholen plek te zijn beland. Per bus keer je weer terug naar Luosto. Geniet van het laatste dinerbuffet in Hotel Luostotunturi en de overnachting in jouw privé bungalow. Overnachting in Silver Pine Cabins, Luosto.
Duur programma: ca. 7-8 uur (afhankelijk van weercondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Nog één keer wordt je wakker boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt...

Nog één keer wordt je wakker boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna volgt de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor de vlucht met Finnair, via Helsinki, terug naar Amsterdam. Wat overblijft is de geweldige herinnering aan een mooie reis. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom op Spitsbergen!
Dag 2 Arctische wildlife
Dag 3 Walrus safari, ATV safari, kajakken of bezoek aan mijn?
Dag 4 Boottocht naar Nordenskiöld Gletsjer en Pyramiden
Dag 5 Van Spitsbergen naar het Noorse vasteland en Finland
Dag 6 Van taiga naar toendra
Dag 7 Dag in de taiga wildernis
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Funken Lodge

Verblijf in Santa's Chalets Rakka

Verblijf in Silver Pine Cabins

Excursies

Naast de al inbegrepen activiteiten kun je in Longyearbyen op Spitsbergen op de vrije dag een aantal unieke activiteiten ondernemen. Deze dien je direct te reserveren bij het boeken van de reis. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Hurtigruten Svalbard. Houd je er rekening mee dat deze optionele excursies relatief lang en fysiek inspannend kunnen zijn?

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door de uitvoerder van de excursie. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning tijdens het verblijf op Spitsbergen. De doorgang is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

spitsbergen-excursies-zomer

Excursies Spitsbergen

spitsbergen-atv-safari

ATV safari

Wat de sneeuwscooters in de winter zijn, zijn de ATV’s in de zomer. Met een Can-Am Outlander ATV (quad) beleef je onder begeleiding van een professionele gids zomers Spitsbergen. Je rijdt door Endalen, langs Groeve 5. Vanaf hier zien we ook gedeelten van Groeve 2 aan de andere kant van het vallei. Boven op de top, bij Groeve 7, waar zich ook het Kjell Henriksen observatorium voor het noorderlicht bevindt, heb je een fantastisch uitzicht over Adventdalen. Op de weg naar beneden bezoek je Basecamp Trappers station in Bolterdalen, waar je koffie krijgt aangeboden en hopelijk de kans krijgt om de honden in de huskykennel te bezoeken.

Je krijgt een volledige uitrusting aangeboden, met warme thermo pak, laarzen, handschoenen, helm en balaclava. Een motor- of autorijbewijs is vereist. Je wordt aangeraden warme en winddichte kleding mee te nemen.

 • Prijs: € 129,71 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
spitsbergen-kayakken-adventfjorden

Dagtrip kajakken in Adventfjorden

Ga mee op een kajaktrip in Adventfjorden, één van Spitsbergen’s meest historische fjord omgeven door bergen tot 1000 meter hoogte. Je gaat tijdens de tocht aan wal om bijzondere en historische locaties te bekijken en om te genieten van een lunch met warme drankjes. Tijdens de tocht zul je dichter bij een arctische natuurbelevenis komen, en beleef je deze prachtige traditionele vorm van transport in het poolgebied. De tocht wordt begeleid door ervaren kajakgidsen, binnen de veiligheidsgrenzen. Uiteraard krijg je voorafgaand een uitgebreide instructie en veiligheidstraining. Eerdere kajak ervaring is niet noodzakelijk.

Tijdens de tocht krijg je speciale kajakkledij aangeboden, zoals een droogpak en veiligheidsvest.

 • Prijs: € 140,60 per persoon
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
spitsbergen-walrus-safari

Walrus safari

Ga mee naar een walrus kolonie. De walrus werd een beschermd diersoort ca. 50 jaar geleden. Op dat moment waren er nog maar een paar honderd dieren, na 350 jaar van intensieve jacht. De afgelopen jaren keerde de walrus weer terug naar de oude kolonies en je hebt de privilege om één van deze kolonies per boot te bezoeken. Per boot vaart u naar Prins Karls Fortland eiland, welke zicht bevindt tussen Isfjord en Kongsfjord. De boot heeft een panoramisch uitzicht, is warm en heeft comfortabele zitjes. Bij aankomst op de walrus locatie, geniet je van een lunch en warm drankje. Wanneer het weer het toelaat, ga je ook nog naar een gletsjer.

 • Prijs: € 234,35 per persoon
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Niet geschikt voor personen met rugproblemen of zwangere vrouwen

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Noorderlicht topper
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Ruska

  noorderlichtreis-ruska-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie