Wildlife avontuur Noord-Scandinavië fly & drive

Beren aan de Russische grens en walvissen in de Atlantische Oceaan

wildlife-avontuur-noord-scandinavie-header

Wildlife avontuur Noord-Scandinavië

De meest bijzondere reis die u deze zomer in Noord-Scandinavië kunt beleven. U begint de reis aan de Russische grens om de beren, maar met wat geluk ook de veelvraat, arenden en vele rendieren te spotten. Dankzij een comfortabele vlucht van ca. 1 uur verplaatst u zich van de Finse wildernis naar de Noorse fjorden. Hier gaat u bij de Vesterålen op zoek naar de walvissen en zeearenden. De unieke accommodaties gerund door trotse Finnen en Noren brengen deze reis naar een absoluut hoogtepunt!

Uw Finland en Noorwegen reis in het kort
In juni en juli 2017 vliegt u rechtstreeks met Voigt Travel naar de poolcirkel. Met een huurauto reist u naar Isokenkaisten Klubi, een lodge verscholen in de bossen nabij de Russische grens, waar u drie nachten verblijft. Een magisch begin van uw reis, helemaal dankzij de gastvrijheid van Katja en Sirpa. De volgende avond gaat u met een wildernisgids wildlife spotten vanuit een schuilhut. Hier ziet u tegen middernacht de grote bruine beer in zijn natuurlijke habitat. Na 3 nachten reist u verder naar Luosto, voor een heerlijke nacht in een traditionele ‘kelo’ bungalow, opgetrokken uit hele boomstammen. Met een privé sauna en open haard. Het is gelegen bij het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Grote kans dat de Siberische Gaai een bezoek aan u brengt! Met een vlucht van ca. 1 uur vliegt u van Rovaniemi naar Tromsø in Noord-Noorwegen. Ook hier staat een huurauto voor u klaar en bezoekt u de eerste avond een Sami familie met hun rendieren. Na één nacht in de stad reist u verder naar de wildlife walhalla Vesterålen. In Andenes spot u rond middernacht de walvissen en de vele papegaaiduikers en bij Huset på Yttersiden neemt Ian Robins u mee naar de zeearenden. U sluit de reis in stijl af in Malangen, in een sea-view cabin met uitzicht op de fjord. 

Verzorging
U verblijft:

 • 3 nachten in de Isokenkäisten Klubi lodge op basis van logies, ontbijt en een welkomst diner
 • 1 nacht in een bungalow in Luosto met privé sauna op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Andenes op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een appartement in Ringstad op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een bungalow in Malangen op basis van logies & ontbijt

Highlights

 • Walvis- en vogelsafari onder middernachtzon bij Andenes
 • Bezoek aan Sami familie met speciaal ‘bidos’ soep diner
 • Berenspotten vanuit schuilhut bij Russische grens
 • Zeearendsafari bij Ringstad
 • Verblijf in Isokenkäisten Klubi lodge
 • Verblijf in Huset på Yttersiden
 • Goede kans op zien van vele rendieren, elanden en overige wildlife
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 12 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - juli
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
desiree-p-finland

Désirée Peters

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Wildlife avontuur Noord-Scandinavië fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Vliegen naar het Pure Noorden

Met een rechtstreekse vlucht van ca. 3 uur arriveert u eind van de ochtend op de luchthaven van Rova...

Met een rechtstreekse vlucht van ca. 3 uur arriveert u eind van de ochtend op de luchthaven van Rovaniemi. Bij de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar en start u de reis richting Isokenkäisten Klubi, gelegen in het oosten van Lapland nabij de Russische grens. De prachtige houten lodge is gelegen aan de over van het Heikijärvi meer. Isokenkäisten Klubi betekent 'Grote Voetenclub', een verwijzing naar de welvarende en invloedrijke reizigers die hier nog steeds komen.
De eerste avond is het diner inbegrepen en maakt u gelijk kennis met de Finse gastronomie. De zussen Katja en Sirpa Kämäräinen werken met lokale producten van boeren en jagers uit de omgeving en schotelen u de heerlijkste gerechten voor, veelal van eigen (geheim) recept.   
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Isokenkäisten Klubi: ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Berenspotten

Huomenta – goedemorgen! Wakker worden in de Lapse wildernis, dat is echt heel anders dan thuis...

Huomenta – goedemorgen! Wakker worden in de Lapse wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! U merkt direct de oorverdovende stilte. Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijt heeft u tijd om de omgeving te verkennen. De omgeving leent zich uitstekend voor een wandeling. Een aanrader is de wandeling naar de top van Kuntivaara (460 m). De route voert u langs kleine bospaden en bruggen richting de top. Op de top heeft u een prachtig uitzicht over de Russische grens. De wandeling is in totaal 5 km, ongeveer 3 uur.
Vanavond staat er een bijzonder activiteit op het programma, beren spotten. Met een gids gaat u op pad naar een schuilhut. Vanaf hier kunt u de beren bewonderen, zonder de beren te storen tijdens het eten. In stilte kunt u genieten van de prachtige avondshow, onder de middernachtzon.
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Kookworkshop of rooksauna

Vandaag geniet u nog een dag in deze ongerepte wildernis. Optioneel kunt u deelnemen aan een kookwor...

Vandaag geniet u nog een dag in deze ongerepte wildernis. Optioneel kunt u deelnemen aan een kookworkshop in een kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierenhuiden werd gemaakt. Sirpa is een professionele kok en heeft zelfs een Fins kookboek op haar naam staan. U leert alles over de lokale gebruiken in de keuken en over het koken boven het vuur. Natuurlijk krijgt u de heerlijke recepten mee, zodat u het thuis nog eens kunt maken. Eind van de middag kunt u optioneel genieten van de rooksauna. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie. Het duurt bijna acht uur voordat de rooksauna op temperatuur is. Na de sauna kunt u een verkoelende duik nemen in het meer. Vraag de diverse mogelijkheden direct na aankomst op bij Sirpa en Katja. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Nationaal park Pyhä-Luosto

Na het ontbijt verlaat u Isokenkäisten Klubi. U zult vast nog eens met heimwee terugdenken aan ...

Na het ontbijt verlaat u Isokenkäisten Klubi. U zult vast nog eens met heimwee terugdenken aan deze bijzondere plaats. U reist vandaag in ongeveer 3,5 uur naar het kleine dorp Luosto, waar u een nacht in een traditionele houten cabin met eigen sauna verblijft. Let onderweg goed op de overstekende rendieren. Vanaf uw cabin bent u zo in het nationaal park Pyhä-Luosto. Een absolute aanrader is de wandeling naar de top van de Lampivaara. Op de top kunt u de enige in Europa operationele amethistmijn bezoeken en zelf op zoek gaan naar een mooie paarse geluksteen. 
Rijafstand Isokenkäisten Klubi - Luosto: ca. 222 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 70° noorderbreedte

U verlaat vandaag Finland en per vliegtuig gaat u door naar Noorwegen. Binnen een uur verplaatst u z...

U verlaat vandaag Finland en per vliegtuig gaat u door naar Noorwegen. Binnen een uur verplaatst u zich van de Finse wildernis naar de Noorse fjorden! U landt in Tromsø, gelegen op 70° noorderbreedte aan het einde van de ochtend. U heeft heel de middag en avond de tijd om Tromsø te verkennen. Er is in deze noordelijke stad genoeg te zien en te doen. Geniet van de gezellige barretjes en interessante musea, zoals het Polarmuseum of het Polaria. Net buiten de stad is de Fjellheisen kabelbaan. De kabelbaan brengt u naar ca. 420 meter hoogte, waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. Vanavond gaat u op bezoek, met uw eigen huurauto, bij een Sami familie met een rendierfarm. Een gids vertelt u alles over het leven van de Sami en het hoeden van de rendieren. 
U overnacht in een hotel in het centrum van Tromsø.
Rijafstand Luosto - luchthaven Rovaniemi: ca. 111 km | ca. 1,5 uur
Vluchtduur: luchthaven Rovaniemi - luchthaven Tromsø | ca. 1 uur
Rijafstand luchthaven Tromsø - hotel Tromsø: ca. 6 km | ca. 15 min
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van Tromsø naar de Vesterålen

Vandaag staat een mooie route op het programma, langs diverse fjorden. Bij de snelste route richting...

Vandaag staat een mooie route op het programma, langs diverse fjorden. Bij de snelste route richting Andenes maakt u gebruik van twee ferry’s. Bij de eerste ferry reist u van Brensholmen naar Botnhamn. Vanaf het water zien de fjorden er weer heel anders aan. Botnhamn ligt in het noorden van het eiland Senja, het één na grootste eiland van Noorwegen. Senja wordt ook wel ‘Klein Noorwegen’ genoemd, omdat het een mooie afspiegeling is van het hele land. Via de noordkant van Senja stapt u op de ferry bij Gryllefjord waar u na ca. 2 uur uitkomt bij Andenes. Deze avond heeft u een kennismakingswandeling door Andenes. De Nederlandse natuurfotograaf en wildlife-expert Marten Bril vertelt u alles over de geschiedenis van Andenes. U verblijft in een hotel in het centrum van Andenes.
Rijafstand Tromsø - Andenes: ca. 257 km | ca. 6,5 uur (inclusief ferry’s)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Wildlife spotten

Andenes staat bekend als het walhalla voor wildlife. Overdag heeft u de tijd om het toendra-landscha...

Andenes staat bekend als het walhalla voor wildlife. Overdag heeft u de tijd om het toendra-landschap van Andenes te ontdekken. Halverwege de avond staat er een speciale 4 uur durende walvis- en vogelsafari ingepland. De locatie van Andenes is perfect voor de walvissen en zeker 98% kans dat u de walvissen (potvissen, grienden of misschien zelfs orka’s) gaat zien. Voordat u de zee op gaat, krijgt u eerst een uitgebreide rondleiding en krijgt u kleding die u warm houdt gedurende de boottocht. Per RIB-boot gaat u de zee op, op zoek naar de walvissen. Als de walvis opduikt, probeert de boot zo dichtbij mogelijk te komen. Hou de camera in de aanslag want de staart van de walvis met op de achtergrond de middernachtzon is prachtig. Naast de walvissen vaart u ook langs het broedgebied van de beroemdste vogels van Noorwegen: de papegaaiduikers. Na een tocht vol mooie herinneringen komt u na middernacht terug in de haven van Andenes. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Parel van Vesterålen

Na het ontbijt verlaat u Andenes en reist u met uw auto richting het zuiden van de Vesterålen....

Na het ontbijt verlaat u Andenes en reist u met uw auto richting het zuiden van de Vesterålen. De omgeving onderweg is adembenemend, neem dus genoeg tijd om fotostops te maken. Het eindpunt is het kleine plaatsje Ringstad. Hier zullen Ian Robins en Ann Karina Jakobsen u hartelijk verwelkomen. U verblijft in Huset på Yttersiden, een locatie waar de doorsnee toerist niet komt! ’s Avonds kunt u genieten van de lokale gerechten die Ann Karina zelf bereid, probeer die zeker een avond uit. 
Rijafstand Andenes - Ringstad: ca. 157 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Vogel- en wildlifesafari met Ian Robins

De dag start met een ontbijt met uitzicht op het water. Dat brengt u direct goed in de stemming voor...

De dag start met een ontbijt met uitzicht op het water. Dat brengt u direct goed in de stemming voor de mooie boottocht die u vandaag met Ian gaat maken. Ian is natuurfotograaf en gids en zal u tijdens de boottocht alles vertellen over de zeearenden, otters en overige dieren die hier in de omgeving leven. Onderweg zal Ian proberen de zeearenden te voeren met een haring. Zorg dat u klaar zit met uw camera om dit unieke moment vast te leggen. Vanavond kunt u genieten van de huiselijke sfeer bij Huset met de middernachtzon op de achtergrond. Toon minder

Toon meer

Dag 10 Ontdek de Vesterålen

Op de Vesterålen zult u zich geen moment vervelen. Trek erop uit met de zeekayak door het mooi...

Op de Vesterålen zult u zich geen moment vervelen. Trek erop uit met de zeekayak door het mooie lichtblauwe water of wandelt u liever naar 600 meter hoogte om te genieten van het prachtige uitzicht op de kleine eilanden die de omgeving rijk is. Heeft u nog geen genoeg gehad van de rendieren, breng dan een bezoek aan Inga Sami Siida om alles te leren over de Sami cultuur. Informeer bij Ann Karina en Ian naar de mogelijkheden. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Afscheid van de Vesterålen

Vandaag is alweer een einde gekomen aan uw verblijf op de Vesterålen. U zult deze locatie en A...

Vandaag is alweer een einde gekomen aan uw verblijf op de Vesterålen. U zult deze locatie en Ann Karina en Ian niet snel vergeten. Vandaag maakt u een route over land richting Malangen, pas op de elanden die u onderweg kunt tegenkomen. Bij Malangen sluit u de reis in stijl af. U verblijft in een cabin met uitzicht op de zee en de fjorden. 
Rijafstand Ringstad - Malangen: ca. 369 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Terug naar huis

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Tromsø, hier levert u uw huurauto in. Met een r...

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Tromsø, hier levert u uw huurauto in. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u binnen 3 uur terug naar Amsterdam. Deze reis voor belevenissen zal nog lang in uw geheugen blijven hangen. 
Rijafstand Malangen - luchthaven Tromsø: ca. 66 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Vliegen naar het Pure Noorden
Dag 2 Berenspotten
Dag 3 Kookworkshop of rooksauna
Dag 4 Nationaal park Pyhä-Luosto
Dag 5 70° noorderbreedte
Dag 6 Van Tromsø naar de Vesterålen
Dag 7 Wildlife spotten
Dag 8 Parel van Vesterålen
Dag 9 Vogel- en wildlifesafari met Ian Robins
Dag 10 Ontdek de Vesterålen
Dag 11 Afscheid van de Vesterålen
Dag 12 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Scandic Hotel Tromsø

Verblijf in Andrikken Hotell

Verblijf in Huset på Yttersiden

Verblijf in Radisson Blu Hotel Espoo

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

huset-zomer-excursies

Excursies Vesterålen

De excursies op de Vesterålen eilanden zijn alleen ter plaatse te boeken.

huset-zomer-vogel-wildlife-safari

Vogel- en wildlife safari

Samen met Ian Robins, gids en natuurfotograaf, gaat u per RIB-boat op zoek naar de zeearenden, otters en andere dieren die de omgeving rijk is. Ian zal zelfs trachten de zeearenden te voeren met haring. Dé manier om de grote vogels op de foto vast te leggen!

 • Prijs: NOK 890 per persoon | NOK 690 per kind 10 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-kajaktrip

Kajaktrip rond Vesterålen

De Vesterålen ontdekken vanaf het water geeft u een geheel ander beeld. Voor u in de kajak stapt, krijgt u eerst een uitgebreide uitleg en daarna gaat u het water op. U peddelt langs kleine eilandjes bij Ringstad. Onderweg maakt u een stop bij een strandje voor een lunch.

 • Prijs: NOK 900 per persoon | NOK 700 per kind 8 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-bergwandeling

Bergwandeling rond Ringstad

Met een gids loopt u naar één van de toppen die Ringstad rijk is. U loopt naar 600 meter hoogte waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg kunt u aan de gids al uw vragen stellen over de omgeving.

 • Prijs: NOK 550 per persoon | NOK 200 per kind 10 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-vissen

Vissen bij een meer

Met een gids gaat u naar een meer in de buurt van Ringstad. Onder begeleiding van de gids gooit u de hengel uit en is het wachten tot de vis bijt. De gevangen vis wordt door de gids bereidt op de barbecue. Een prachtige avondexcursie.

 • Prijs: NOK 650 per persoon | NOK 200 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-middernachtzontocht

Middernachtzontocht rond Vesterålen

Samen met uw gids gaat u opzoek naar de mooiste plekjes waar de zon niet onder de horizon verdwijnt. Houd uw camera bij de hand om mooie beelden te maken. De tour start pas eind van de avond en u komt na middernacht terug.

 • Prijs: NOK 550 per persoon | NOK 300 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis Aanbieding
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Alle hoogtepunten
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Stoer en comfortabel
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.875 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzonreis Lapland fly & drive

  middernachtzonreis-lapland-thumb
 • Vakantiewoningen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb
 • Korte road trip
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Unieke locatie
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Het beste van Scandinavië fly & drive

  beste-scandinavie-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Scandinavië Compleet fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Finland compleet
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  duizend-meren-lapland-flydrive-thumb
 • Gezinsvakantie
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.148 p.p.

  Familiereis Finland fly & drive

  familiereis-finland-flydrive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo