Sami & Noordkaap avontuur fly & drive

Rondreis via het land van de Sami in Lapland naar de Noordkaap

sami-noordkaap-avontuur-fly-drive-header

Sami & Noordkaap avontuur

Maak een 8-daagse nomadische rondreis door het uiterste noorden van Scandinavië! Deze vakantie in Finland en Noorwegen staat volledig in het teken van de Sami cultuur, een van oorsprong nomadisch volk en gezien als de autochtone bevolking van Lapland. Tegenwoordig is het bestaan van de Sami sterk gemoderniseerd, maar de cultuur is nog steeds voelbaar en zichtbaar! De Sami bezitten momenteel een eigen parlement in Noord-Noorwegen en Fins Lapland. Tijdens uw reis kunt u de rendierhouderij van een Sami familie van dichtbij beleven, overnachten in een oud Sami schoolgebouw in Finland en oud handelshuis voor Sami in Noorwegen én Sami musea en parlementsgebouwen bezoeken. Het letterlijke hoogtepunt van deze reis is uw bezoek en verblijf aan de Noordkaap!

Uw rondreis Finland en Noorwegen in het kort
U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, waar uw huurauto al klaarstaat. Na twee overnachtingen in Hotel Korpikartano nabij het Lemmenjoki Nationaal Park en Inari - de 'hoofdstad van de Finse Sami' - komt u aan op de Noordkaap. Via een geweldig verblijf in de bergen bij Alta - in een oorspronkelijke overnachtingsplek voor de Sami - reist u verder naar het drielandenpunt van Kilpisjärvi. Hier slaapt u onder het toeziendoog van de heilige berg voor de Sami, de Saana. Uw laatste avond beleeft u op een Sami rendierfarm nabij Tromsø en geniet u van een traditionele "Bidos" soep. De laatste nacht brengt u comfortabel door in het centrum van Tromsø. U levert de auto in bij luchthaven Tromsø en vliegt rechtstreeks terug naar Amsterdam!

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in een hotel in Menesjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een appartement in Kilpisjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt

Highlights

 • Verblijf in oud Sami schoolgebouw in Lemmenjoki Nationaal Park, met gebruik sauna, roeiboten en kayaks
 • Bezoek Sami musea en parlementsgebouwen
 • Bezoek en verblijf aan de Noordkaap
 • Wandelen onder de Middernachtzon bij Kilpisjärvi
 • Bezoek rendierfarm en Sami familie nabij Tromsø
 • Verblijf in Tromsø
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & Drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - juli
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
marloes-m-ware-zuiden

Marloes Meijer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Sami & Noordkaap avontuur fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon

Na een comfortabele vlucht vanaf Schiphol arriveert u in Rovaniemi. Daar staat uw huurauto al voor u...

Na een comfortabele vlucht vanaf Schiphol arriveert u in Rovaniemi. Daar staat uw huurauto al voor u klaar. U rijdt meteen op uw eerste vakantiedag naar uw eerste verblijf in Menesjärvi, bij het grootste en misschien wel mooiste Nationaal Park van Finland: Lemmenjoki. Ontmoet hier de ongerepte wildernis en pure stilte. De ideale plek om uw eerste wandelingen boven de poolcirkel te maken. De laatste kilometers voordat u bij Hotel Korpikartano bent ziet u gegarandeerd vele rendieren op de weg. Uw eerste avond hier boven de poolcirkel zal bijzonder zijn: de zon zakt niet onder de horizon! U overnacht in Menesjärvi. Tip: neem na de heerlijke sauna een duik in het Menesjärvi meer, maak mooie excursies in dit bijzondere gebied en geniet van de omgeving vanuit een roeiboot of kano! ‘s Avonds kan Anne een heerlijke maaltijd voor u klaarmaken. Belt u in de middag haar even op om aan te geven hoe laat ze u mag verwachten?
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Menesjärvi: ca. 315 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Heel even goudkoorts

Treed vandaag in de voetsporen van de goudzoekers en wandel de gouddelversroute van Lemmenjoki. De l...

Treed vandaag in de voetsporen van de goudzoekers en wandel de gouddelversroute van Lemmenjoki. De lange houten kerkboot* brengt u naar de “goudhaven” Kultahamina, waar vandaan u een prachtige wandeling maakt door goudzoekersgebied. Vergeet niet langs de Ravadasköngäs watervallen te wandelen. Lemmenjoki, een prachtig en met tradities vervuld dorpje, ligt aan de rand van het nationaal park Lemmenjoki. Met amper 100 inwoners vormt het dorp een oase van rust. De Sami trokken naar dit dorp rond 1800 om zich in de vallei te vestigen samen met hun rendieren; het begin van de traditionele rendierhouderij die tot op de dag van vandaag nog steeds beoefend wordt en de grootste bron van inkomen is. Het nationaal park is een droombestemming voor de wandelaar. Het is het grootste nationaal park van Finland en één van de meest ongerepte gebieden van Europa. Het ontleent zijn naam aan de rivier die dwars door het park stroomt en een diepe snede maakt in de hoogplateau’s. Moe maar voldaan kunt u weer heerlijk bij Anne aanschuiven na een verkwikkende sauna. U overnacht in Menesjärvi.
* Deze optionele excursie is vooraf bij te boeken, maar niet mogelijk tussen 26.6 - 15.7.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar de top van Europa!

Na het ontbijt staat er een dag vol hoogtepunten op het programma. Bezoek nabij Inari nog het Sami S...

Na het ontbijt staat er een dag vol hoogtepunten op het programma. Bezoek nabij Inari nog het Sami Siida museum en rij daarna door naar het uiterste noorden van Europa. Wat een genot om door deze 'outback' van Europa te rijden. Kijk nog een laatste keer naar de bossen, want hierna ziet u slechts het prachtige toendra landschap. Hopelijk ziet u het kleine plaatsje Honningsvåg oplichten in de middernachtzon en besluit direct door te rijden naar de Noordkaap. Belt u even dat u er aankomt? Dan zetten ze alvast de bubbels voor u klaar in het bezoekerscentrum van de Noordkaap. U overnacht in Scandic Nordkap hotel, een perfecte uitvalsbasis voor de Noordkaap reiziger!
Rijafstand Menesjärvi - Honningsvåg: ca. 390 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar de bergen van Gargia

In de ochtend nog een tweede bezoek aan de Noordkaap of bezoekt u het idyllische vissersdorpje Gjesv...

In de ochtend nog een tweede bezoek aan de Noordkaap of bezoekt u het idyllische vissersdorpje Gjesvaer? Ook vandaag verandert het landschap gedurende uw reis constant. U rijdt richting Alta waar u zo'n 25 kilometer buiten het stadje verblijft in een gezellige, typisch Noorse, fjellstue in de nabijheid van de beroemde Sautso canyon. De fjellstue waar u de komende twee nachten verblijft is erg belangrijk geweest voor de Sami. Solvi, de eigenaresse van de fjellstue, kan u daar vol trots alles over vertellen en de kamer waar de Sami vroeger moesten overnachten herinnert nog steeds aan de oude tijden. De fjellstue ligt in een bergachtig gebied op de grens van bossen en de ruige kale rotsen en beschikt over een hottub waar u heerlijk in kunt ontspannen terwijl u over een beek uitkijkt. Daarnaast beschikt de fjellstue over haar eigen kennel enthousiaste husky's. U overnacht in Gargia Fjellstue.
Rijafstand Honningsvåg - Gargia Fjellstue: ca. 235km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De Sautso canyon

Mis in geen geval vandaag de Sautso canyon. Deze canyon, waar fanatiek op zalm wordt gevist, is een ...

Mis in geen geval vandaag de Sautso canyon. Deze canyon, waar fanatiek op zalm wordt gevist, is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers. Het is één van de grootste en diepste canyons van Noord-Europa. De rit naar de startplaats van de wandeling is slechts enkele kilometers verwijderd van Gargia Fjellstue en is al prachtig. De geasfalteerde weg heeft plaatsgemaakt voor een steenslagweg, u waant zich echt in de “outback” van Noorwegen. Logisch, want u bevindt zich op één van de grootste hoogvlaktes van Noorwegen, de Finnmarksvidda. Vanaf het startpunt van de wandeling slingert het pad door de met keien en rotsen bezaaide omgeving in 7 kilometer naar de rand van de canyon waar u wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht. Er is ook een kortere wandelvariant mogelijk. U overnacht in Gargia Fjellstue. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Genieten van de fjorden

Na weer een overheerlijk en uitgebreid ontbijt in de fjellstue, neemt u afscheid van deze bijzondere...

Na weer een overheerlijk en uitgebreid ontbijt in de fjellstue, neemt u afscheid van deze bijzondere plek en reist u langs de Noorse zee naar het zuiden. De fjorden staan vandaag centraal en u rijdt er vaak pal naast. Vanaf Skibotn neemt u afscheid van de fjorden en reist u door de bergen richting Kilpisjärvi. Na een mooie reisdag komt u aan bij Tundrea. Uw appartement ligt aan het grote Kilpisjärvi meer, met uitzicht op de Zweedse en Noorse bergen. Heeft u de energie om de 1.029 meter hoge heilige Saana berg te beklimmen? Het levert een uitzicht op die u nooit meer zult vergeten. Daarna lekker ontspannen in uw privé sauna. Overnachting in Kilpisjärvi. ​
Rijafstand Gargia Fjellstue - Kilpisjärvi : ca. 355 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Wakker worden onder de Saana en naar Tromso!

Een mooie activiteit is de boottocht op de boot M/S Malla over het meer van Kilpisjärvi. De boo...

Een mooie activiteit is de boottocht op de boot M/S Malla over het meer van Kilpisjärvi. De boottocht duurt ongeveer een half uur tot de andere kant van het meer. Vanaf hier kunt u een wandeling van 3 km (enkele reis) maken naar het drielandenpunt. Na de wandeltocht wordt u weer teruggebracht naar het startpunt. Vertrek aan het begin van de middag naar Tromsø. Check-in bij uw hotel in het centrum van deze trendy arctische stad. Aan het begin van de avond wordt u verwacht bij een kleine rendierfarm, even buiten Tromsø. Samen met de Samifamilie voedert u de aanwezige rendieren en geniet u van een traditionele "Bidos" soep met brood en koffie. En pakt u daarna nog de Fjellheisen kabelbaan, voor panoramisch uitzicht op Tromsø onder de Middernachtzon? U overnacht in Tromsø.
Rijafstand Kilpisjärvi - Tromsø : ca. 207 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het uitgebreide ontbijtbuffet levert u de huurauto in op luchthaven Tromsø. Met een rechts...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet levert u de huurauto in op luchthaven Tromsø. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u weer binnen 3 uur terug naar Amsterdam. Wat een bijzondere reis, vol unieke ervaringen in het land van de Sami en de Middernachtzon. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon
Dag 2 Heel even goudkoorts
Dag 3 Naar de top van Europa!
Dag 4 Naar de bergen van Gargia
Dag 5 De Sautso canyon
Dag 6 Genieten van de fjorden
Dag 7 Wakker worden onder de Saana en naar Tromso!
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Hotel Korpikartano

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Tromsø

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

korpikartano-zomer-excursies

Excursies Menesjärvi

menesjarvi-zomer-rijkdommen-bos

De rijkdommen van het bos

Met een gids loopt u de nabij gelegen bossen in. De gids vertelt u alles over de natuur en samen gaat u op zoek naar eetbare bessen en paddenstoelen. Na terugkomst zult u de bessen en paddenstoelen bereiden en eten bij open vuur in een Lapse hut.

 • Prijs: € 95 per persoon | € 47,50 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Hotel Korpikartano (alleen mogelijk van 15 jul t/m 30 sep)
menesjarvi-zomer-siida-museum

Inari dorp, Siida & Inari-meer cruise

Per transfer gaat u naar Inari. Hier bezoekt u het Siida museum. Het museum vertelt u alles over de historie en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Na het museum gaat u naar het Inarimeer waar u een cruise maakt van ca. 2 uur en bezoekt u het eiland Ukonsaari, een heilige plek voor de Sami.

 • Prijs: € 90 per persoon | € 45 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Hotel Korpikartano
menesjarvi-zomer-natuurwandeling

Natuurwandeling rond Menesjärvi

Met een gids trekt u de natuur in. Tijdens deze tocht zal de gids u een hoop vertellen over de natuur en kunt u ook al uw vragen stellen.

 • Prijs: € 75 per persoon
 • Duur: ca. 2-2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Hotel Korpikartano (minimaal 2 personen)
kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. U kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 480 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. U heeft uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 960 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Het beste van Scandinavië Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb
 • Stoer en comfortabel Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Korte road trip Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  18 dagen, fly & drive, v.a. € 2.585 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.085 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland Special fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-special-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.385 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.045 p.p.

  Middernachtzon Noord-Noorwegen en Lapland

  middernachtzon-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Voor vrijbuiters
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.265 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 945 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Sami belevenis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.345 p.p.

  Fjord & Noordkaap Avontuur fly & drive

  fjord-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Vakantiewoning
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.385 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Rovaniemi of Tromsø
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo