Noordkaap, Lofoten en Lapland Special fly & drive

De ultieme reis langs de Noordkaap, Lofoten en Lapland

noordkaap-lofoten-lapland-special-fly-drive-header

Noordkaap, Lofoten en Lapland Special

Beleef een romantische reis door de ruige wildernis van Lapland en droom weg in de schilderachtige Noorse dorpjes. Tijdens deze reis blijft u net wat langer in de buurt van de Noordkaap, slaapt u in een authentiek vissershuisje op de Lofoten en beleeft u uiteraard de onvergetelijke avonturen in Lapland. De Noordkaap, Lofoten Lapland in de ultieme versie!
 

Uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland in het kort
Met een rechtstreekse vlucht* reist u naar het noorden van Fins Lapland. Hier krijgt u een goede indruk van de Sami cultuur. Uw route gaat naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Om de Noordkaap maximaal te beleven overnacht u 2 nachten in de buurt van de Noordkaap. Langs de fjorden met mooie uitzichten en gezellige plaatsjes reist u via Tromsø naar de Lofoten. Tijdens de rondreis heerlijk genieten van de prachtige natuur, overnachten in rode vissershuisjes, luieren op de parelwitte stranden of mooie wandeltochten maken. Vervolgens gaat u via Zweeds Lapland terug naar Rovaniemi.
 

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 2 nachten in een wilderness cabin in Kiilopää op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Skaidi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een vissershuis in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Rovaniemi op basis van logies & ontbijt
 

Rechtstreekse Middernachtzon vluchten*
Voigt Travel vliegt u in de zomer van 2017 rechtstreeks naar de Middernachtzon. Op de zaterdagen tussen 3 juni en 15 juli en de dinsdagen op 13 juni en 25 juli bent u binnen 3 uur boven de poolcirkel. Na 25 juli vliegt u met Finnair naar Rovaniemi, met een tussenstop in Helsinki.

Highlights

 • Middernachtzon
 • Rondleiding rendierpark Salla
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Noorse fjorden
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • De Lofoten eilanden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
 • De Kerstman bezoeken in Rovaniemi
 • Bezoek Sami familie met rendierfarm en lokale Bidos soepdiner
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & Drive
 • 15 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
lisette-k-ware-zuiden

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noordkaap, Lofoten en Lapland Special fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Vlieg rechtstreeks in ca. 3 uur naar de hoofdstad van Fins Lapland: Rovaniemi*. De huurauto staat al...

Vlieg rechtstreeks in ca. 3 uur naar de hoofdstad van Fins Lapland: Rovaniemi*. De huurauto staat al voor u klaar, de vakantie in Scandinavië kan beginnen! Het eerste adres is Sallatunturi, verscholen in de wildernis nabij de Russische grens. De komende 2 nachten slaapt u hier in een privé bungalow met eigen sauna! De bungalow heeft alle faciliteiten om een eigen diner te bereiden, dus vergeet niet in Salla al even heerlijk Fins eten en drinken in te kopen. Kijkt u er al naar uit om na de sauna op uw veranda af te koelen met een Fins biertje of wijntje? De eerste avond lekker uit eten? Dan raden wij restaurant Kiela van harte aan! Overnachting in Sallatunturi.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi – Sallatunturi: ca. 160 km | ca. 2 uur

* Rechtstreekse Middernachtzon vluchten
Voigt Travel vliegt u in de zomer van 2017 rechtstreeks naar de Middernachtzon. Op de zaterdagen tussen 3 juni en 15 juli en de dinsdagen op 13 juni en 25 juli bent u binnen 3 uur boven de poolcirkel. Na 25 juli vliegt u met Finnair naar Rovaniemi, met een tussenstop in Helsinki.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 De rendieren van Salla

In restaurant Kiela staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Goed eten, want een volle dag in de wilder...

In restaurant Kiela staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Goed eten, want een volle dag in de wildernis maakt hongerig. Deze ochtend staat in het teken van de rendieren. Een wildernisgids van Rendierpark Salla neemt u vandaag mee naar een speciale plek in het bos, waar met een lokroep de rendieren bijeen gehaald worden. Maakt u zich geen zorgen, de rendieren zijn bijzonder vriendelijk naar mensen. De gids maakt vuur en maakt de beroemde Finse 'black-pot' koffie voor u klaar. In de middag heeft u vrije tijd om zelf een wandeling te maken, een fiets te huren of een activiteit te boeken via het rendierpark of B.Art Collection. Overnachting in Sallatunturi. Overnachting in Sallatunturi.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Het bijzondere Kiilopää

Lapland is diverser dan u wellicht denkt! Vandaag verruilt u na het ontbijt in Restaurant Kiela het ...

Lapland is diverser dan u wellicht denkt! Vandaag verruilt u na het ontbijt in Restaurant Kiela het mooie Salla met de taiga bossen voor de Fell Centre Kiilopää nabij Saariselkä. Saariselkä ligt nog niet in de toendra, maar doordat Fell Centre Kiilopää wat hoger gelegen is, doet het landschap zeker denken aan de toendra. Tijdens de rit naar Kiilopää heeft u de mogelijkheid om op twee locaties naar een gelukssteen te zoeken! Maak zeker een tussenstop bij de amethist mijn bij Luosto, waar u op de top van de Lampivaara heuvel naar de amethist steen kunt zoeken. En vergeet ook niet het goudzoekers dorpje Tankavaara, waar u zelfs op zoek kunt naar een goudklompje! In Kiilopää is een privé bungalow gereserveerd, wederom met privé sauna. Of maakt u vanavond direct al gebruik van de traditionele rooksauna, die u gratis mag gebruiken? Heerlijk afkoelen in het beekje, via een trapje en touw langzaam het koude water in. Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Salla - Kiilopää: ca. 305 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Urho Kekkonen Nationaal Park

Kiilopää is dé plek voor natuurliefhebbers! Schep daarom goed op bij het inbegrepen...

Kiilopää is dé plek voor natuurliefhebbers! Schep daarom goed op bij het inbegrepen ontbijtbuffet in het hoofdgebouw en vraag de gastdame of gastheer naar de wandelroutes. Genoeg mogelijkheden om een volle dag te genieten in deze pure natuur. Ook organiseert Fell Centre diverse excursies, allemaal in het teken van de rijke flora en fauna die dit gebied kenmerkt! 's Avonds heeft u vanuit uw bungalow uitzicht op het noorden, daar waar de zon maar niet onder de horizon zakt. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar de top van Europa!

Langzaam wordt de spanning opgebouwd; vandaag is de dag dat u naar de Noordkaap reist! Geniet nog ev...

Langzaam wordt de spanning opgebouwd; vandaag is de dag dat u naar de Noordkaap reist! Geniet nog even van het ontbijt in Fell Centre Kiilopää. Deze relatief lange, maar mooie veelzijdige dagtocht, is zowel landschappelijk als cultureel interessant. U passeert de twee belangrijkste plaatsen in de Noorse (Karasjok) en Finse (Inari) Sami Cultuur. Hopelijk kunt u wat tijd inruimen om bijvoorbeeld het Siida museum in Inari te bezoeken? Ook de zilversmid tegenover het Siida museum is zeker een bezoekje waard. Daarnaast ziet u het taiga landschap veranderen in de boomloze toendra. Een desolate schoonheid die zijn weerga niet kent. Voor het eerst in deze reis ontmoet u de zee. Langs de oneindige Barentszzee en door ingenieuze tunnels kronkelt de weg naar Honningsvåg; de uitvalsbasis voor de Noordkaap reiziger. Honningsvåg ligt op ca. 30 minuten rijden van de daadwerkelijke Noordkaap en is een smeltkroes van Hurtigruten passagiers, vissers en reizigers die uit alle windstreken met de auto naar dit magische oord zijn gereisd. Nabij Honningsvåg is in een hotel een kamer gereserveerd. Morgen heeft u nog een volle dag in dit gebied, maar misschien nodigt het weer uit om direct door te rijden naar de Noordkaap? Bel sowieso even naar de Nordkapphallen, dan zetten ze speciaal voor u als Voigt Traveller een flesje bubbels voor u klaar. Proosten op het bereiken van deze mooie plek! U overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 (nogmaals) Noordkaap en Gjesvær?

Ook vandaag kunt u de Noordkaap bezoeken. Maar in dit gebied is meer te beleven dan u misschien zou ...

Ook vandaag kunt u de Noordkaap bezoeken. Maar in dit gebied is meer te beleven dan u misschien zou verwachten! Breng zeker een bezoek aan het vissersdorpje Gjesvær. U rijdt 20 kilometer door een spectaculair maanlandschap, voordat u beneden aan de zee het idyllische Gjesvær ziet liggen. Welkom aan het einde van de wereld! Hier wonen mensen met een indrukwekkend verhaal, die leven met en van de natuur. In de zomermaanden broeden hier duizenden Jan van Genten, aalscholvers en een grote kolonie papegaaiduikers. Een vogelsafari is daarom een absolute aanrader. Aan het einde van de middag daalt u weer af naar het zuiden voor een overnachting in het mooi gelegen hotel Skaidi. U overnacht in Skaidi.
Rijafstand Noordkaap - Skaidi: ca. 150 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar de immense Altafjord

In hotel Skaidi staat weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Een heerlijke rustige dag, in ...

In hotel Skaidi staat weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Een heerlijke rustige dag, in dit schitterende berg- en toendralandschap van de provincie Finnmark. Heeft u het boek Nooit meer slapen van W.F. Hermans gelezen? Uw eindbestemming vandaag is de stad Alta, de meest noordelijke studentenstad van Noorwegen, gelegen aan het immense Altafjord. De eerste Noorderlicht Observatorium ter wereld is te bezoeken (Halddetoppen) en de beroemde rotstekeningen van Alta behoren zelfs tot het UNESCO Werelderfgoed. Wanneer u vanuit Alta door rijdt naar het plaatsje Gargia, kunt u van hieruit een wandeling maken naar de Sautso canyon. Hier wordt fanatiek op zalm gevist en is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers. U overnacht in Alta.
Rijafstand Skaidi - Alta: ca. 85 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Door de fjorden naar het Parijs van het Noorden

Een lange, maar indrukwekkende reis langs de diepe fjorden van Noord-Noorwegen; de reis van Alta naa...

Een lange, maar indrukwekkende reis langs de diepe fjorden van Noord-Noorwegen; de reis van Alta naar Tromsø kunt u zien als een dagbelevenis! De Lyngen Alpen nodigen u uit om de auto even aan de kant te zetten en een broodje te smeren, met uitzicht op de zee en de spitse bergen. U kunt bij Olderdalen de pont nemen over de Lyngenfjord naar Lyngseidet en vervolgens van Svensby naar Breivikeidet. In de middle of nowhere ziet u plots een hele trendy stad opdoemen: Tromsø, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. De grootste Europese stad boven de poolcirkel! Midden in het centrum is een kamer voor u gereserveerd. U overnacht in Tromsø.
Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 310 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Bruisend Tromsø en op bezoek bij Sami familie

Een heerlijke dag in Tromsø met volle terrasjes, musea, goede restaurants en als afsluiter ee...

Een heerlijke dag in Tromsø met volle terrasjes, musea, goede restaurants en als afsluiter een exclusief bezoek aan een rendierfarm. Bezoekt u ook de Ishaven kathedraal? Misschien zelfs het Middernachtconcert? Ook kunt u de auto pakken en de fotogenieke Sommarøy eilanden bezoeken, met de voor Sommarøy kenmerkende parelwitte zandstranden. Aan het begin van de avond bent u uitgenodigd door een Sami familie met een rendierfarm, even buiten Tromsø. Een gids leidt door het kamp en vertelt u alles over de historie van de Sami. In een traditionele Sami tent krijgt u koffie en wordt de Bidos soep (een traditionele Sami soep) met brood en cake geserveerd. Geniet ook van de prachtige joik liederen! Dit bezoek is bij uw reis inbegrepen. Schijnt de Middernachtzon? Dan zou u aansluitend aan dit bezoek er voor kunnen kiezen om met de Fjellheisen kabelbaan naar de top van de 420 meter hoge rots te gaan, met uitzicht over de stad en de fjorden! Gegarandeerd een foto in uw fotoalbum. U overnacht in Tromsø.
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Uw rorbu op de Lofoten

Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in Tromsø. Vandaag reist u naar een compleet ander l...

Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in Tromsø. Vandaag reist u naar een compleet ander landschap: de fotogenieke Lofoten! Wederom een relatief lange reisdag, maar de contrasten in landschap geven u zeker een ander gevoel. Langzaam ziet u de steile bergen opdoemen, die opreizen uit de Atlantische Oceaan. Langs kleine dorpjes en via kronkelige maar goed onderhouden wegen, komt u aan in de grootste plaats van de Lofoten: Svolvær. De komende 3 nachten is een rorbu voor u gereserveerd; een authentiek vissershuisje waar de Lofoten onder andere wereldberoemd om is. Midden in Svolvær slaapt u in de historische Anker Brygge, op palen aan het water! Langzaam dommelt u in slaap bij het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de palen. U overnacht in Svolvær.
Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Ontdek de Lofoten

Ook Anker Brygge biedt u een heerlijk ontbijtbuffet aan, vol Noorse delicatessen. Uw rorbu nodigt ui...

Ook Anker Brygge biedt u een heerlijk ontbijtbuffet aan, vol Noorse delicatessen. Uw rorbu nodigt uit om lekker in een luie stoel een boek uit lezen. Maar de Lofoten zijn ook ideaal om de auto te pakken en op ontdekkingstocht te gaan. Er ligt nog een heel paradijs op u te wachten, wanneer u richting het westen rijdt. Volg de weg totdat het ophoudt in A. Schiet foto's in Reine en breng een bezoek aan de vissersplaatsjes Njusfjord en Henningsvær. De Lofoten is een magneet geweest voor vele schrijvers en schilders. Overal ziet u wel een galerie met prachtige kunst. Ook een bezoek aan het Lofotr Vikingmuseum is een aanrader! U overnacht in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Zeearendensafari?

Na het heerlijke Noorse ontbijtbuffet is het een aanrader om een excursie te boeken, bijvoorbeeld me...

Na het heerlijke Noorse ontbijtbuffet is het een aanrader om een excursie te boeken, bijvoorbeeld met een speciale RIB-boot naar de Trollfjord. Deze smalle zijarm van de Raftsund wordt omsloten door bergen die tot meer dan 1000 meter steil uit zee oprijzen. Hier zijn veel zeearenden, soms zo dichtbij dat u ze kunt voeren! Overnachting in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 13 Via de Scandinavische bergketen naar Lapland

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u oostwaarts, terug naar Lapland. Wederom een reis vol la...

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u oostwaarts, terug naar Lapland. Wederom een reis vol landschappelijke contrasten! Via het smalste stukje Noorwegen volgt u de weg langs Riksgrensen, de Zweedse grens over. U bent hier dusdanig hoog in de bergen dat u misschien langs de kant van de weg nog sneeuw ziet liggen. Stop u even bij het Abisko Nationaal Park om te picknicken? De Lapporten (de poort naar Lapland), een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko, heet u welkom in Lapland, Lapporten “de poort naar Lapland”. Ook het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië, is een blikvanger. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze sfeervolle cabin. Overnachting in Kiruna.
Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Kiruna en Rovaniemi

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Ruimt u nog wa...

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Ruimt u nog wat tijd in om Jukkasjärvi te bezoeken? Hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een kijkje nemen op de plek waar in de winter het wereldberoemde ijshotel wordt gebouwd. Door het hart van Zweeds Lapland reist u verder de grens met Finland. Via de grensovergang bij Pello bereikt u weer de plaats waar uw reis begon: Rovaniemi. Misschien heeft u nog tijd om het prachtige Arktikum museum te bekijken of de Kerstman een hand te schudden? Er is een kamer gereserveerd in een hotel in het centrum van Rovaniemi.
Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Terug naar huis

Aan het einde van de levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt u rechtstreeks* terug n...

Aan het einde van de levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt u rechtstreeks* terug naar Amsterdam. Met een koffer vol bijzondere ervaringen en mooie herinneringen.
Rijafstand hotel Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 10 km | ca. 10 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 De rendieren van Salla
Dag 3 Het bijzondere Kiilopää
Dag 4 Urho Kekkonen Nationaal Park
Dag 5 Naar de top van Europa!
Dag 6 (nogmaals) Noordkaap en Gjesvær?
Dag 7 Naar de immense Altafjord
Dag 8 Door de fjorden naar het Parijs van het Noorden
Dag 9 Bruisend Tromsø en op bezoek bij Sami familie
Dag 10 Uw rorbu op de Lofoten
Dag 11 Ontdek de Lofoten
Dag 12 Zeearendensafari?
Dag 13 Via de Scandinavische bergketen naar Lapland
Dag 14 Kiruna en Rovaniemi
Dag 15 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Fell Centre Kiilopää bungalows

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Skaidi Hotell

Verblijf in Alta

Verblijf in Tromsø

Verblijf in Anker Brygge

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Scandic Hotel Rovaniemi

Reisuitbreiding

huskysafari

Vesterålen (Langøya)

Dé wildlife bestemming in Noord-Noorwegen

Verleng uw reis op een prachtige bestemming op de eilandengroep Vesterålen. U verblijft in Huset på Yttersiden, op het eiland Langøya, en bent te gast bij Ian en Ann Karina. Deze typische Noorse accommodatie ligt aan het water in het plaatsje Ringstad, een plek waar de meeste toeristen niet komen. De Vesterålen is de ideale locatie voor het spotten van vogels en wildlife zoals walvissen en orka’s. Zorg er dus voor dat u altijd uw camera bij de hand heeft!

 

Uw reisuitbreiding in het kort

U verblijft 3 of 4 nachten in een appartement in het guesthouse. Bij deze accommodatie zult u zich geen moment vervelen, want er is genoeg te beleven. Wat denkt u van een vogel- en wildlifesafari onder begeleiding van gids en natuurfotograaf Ian Robins? Of wandelt u liever naar 600 meter hoogte voor een prachtig uitzicht. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Inga Sami Siida rendierfarm. Hier komt u alles te weten over de Sami cultuur. Probeert u na een actieve dag de menukaart van Ann Karina met heerlijke lokale gerechten.

 

Hoogtepunten

- Logeren aan het water
- Vogels en wildlife
- Uitgebreid aanbod activiteiten
- Lokale maaltijden
 

Verblijf

U verblijft:
- 3 of 4 nachten in Huset på Yttersiden op basis van logies & ontbijt (geef dit aan in stap 4 van de boeking)
 

Sfeer
De gastvrijheid van Ian en Ann Karina is overweldigend. Zij zullen er persoonlijk voor zorgen dat u voor altijd heimwee houdt naar deze plek op de Vesterålen eilanden! Ian is een ervaren berggids en een hele goede natuurfotograaf: hij staat elke dag voor u klaar om samen op pad te gaan. Op zoek naar bijzondere dieren en de mooiste uitzichten. Zeker weten dat u met de mooiste foto's thuis komt!
 

Ligging
Huset på Yttersiden is een authentieke roodhouten guesthouse, prachtig gelegen aan een inham van de fjord, compleet met haventje en een fenomenaal uitzicht op de zee en de omringende bergen.
 

Faciliteiten
De appartementen in dit guesthouse zijn eenvoudig maar wel knus ingericht met veel blank hout. In de woonkamer is een zitgedeelte met tv. De open keuken heeft een eethoek en u beschikt over een koelkast, minimaal twee kookpitten en een waterkoker en koffiezetapparaat. Er is een badkamer met douche en toilet en er zijn twee slaapkamers, een kamer met een stapelbed en een kamer met een breed benedenbed en een smaller bovenbed. Huset på Yttersiden beschikt over een knus visrestaurant met uitzicht op de Noorse Zee en de omringende bergen.

 

Inbegrepen

- 3 of 4 overnachtingen in Huset på Yttersiden in een appartement met twee slaapkamers, open woon- en eetkamer en badkamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt
- Verlengen autohuur voor 3 of 4 dagen op basis van autotype EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 

Tarieven

3 nachten: € 295 p.p. op basis van 2 personen
4 nachten: € 395 p.p. op basis van 2 personen

Houd u er rekening mee dat de prijs afhankelijk is van het type huurauto dat u bij de reis boekt.
 

 • vesteralen-kayakken
 • vesteralen-walvissen
 • vesteralen-zeearend
 • huset-pa-yttersiden-zomer-boot
 • huset-pa-yttersiden-appartement
 • huset-pa-yttersiden-slaapkamer
huskysafari

Vesterålen (Hinnøya)

Prachtige route langs fjorden en over bruggen

Een verlenging in het zuidelijkste puntje van de eilandengroep Vesterålen, op het grootste eiland Hinnøya. Via een prachtige route langs de fjorden en diverse bruggen komt u terecht bij deze afgelegen plek. Hier kunt u genieten van de rust en de geluiden van de vogels en de zee en het uitzicht op alle kleine eilandjes die de omgeving rijk is.

 

Uw reisuitbreiding in het kort

U verblijft 3 of 4 nachten in uw eigen cabin. U heeft alle vrijheid om zelf te koken, maar proef ook zeker een avond in het restaurant van Offersøy. Overdag is er genoeg te doen in de omgeving. Ga eropuit met de fiets om de omgeving te ontdekken. Houdt u meer van wandelen, ga dan een dag naar het nationale park Møysalen. In dit nationale park ligt de hoogste piek van Hinnøya, 1262 meter hoog. Offersøy is gelegen aan het water, u kunt hier goed kanoën of maak een zeearend safari met een boot.

 

Hoogtepunten

- Zeearenden
- Prachtige route naar de accommodatie
- Geen massa toerisme
 

Verblijf

U verblijft:
- 3 of 4 nachten in Offersøy Feriesenter in een cabin op basis van logies & ontbijt (geef dit aan in stap 4 van de boeking)
 

Sfeer
De gastvrijheid van Gunnar en zijn familie is hartverwarmend. Zij zullen er persoonlijk voor zorgen dat u niets tekort komt! Tijdens uw verblijf krijgt u in het hoofdgebouw uw ontbijt en diner geserveerd.
 

Ligging
Offersøy is een bijzonder, klein vissersdorpje, gelegen op de meest zuidelijke punt van het eiland Hinnøya. U waant zich hier letterlijk aan het einde van de wereld en ontwaakt iedere ochtend met een prachtig uitzicht. Zo heeft u vanuit Offersøy zicht op de puntige nationale Noorse berg, de Stetind.
 

Faciliteiten
Uw cabin van ca. 45m2 is comfortabel en gezellig ingericht en biedt ruimte voor maximaal 5 personen. Naast de twee slaapkamers, een woonkamer, keuken en badkamer, heeft de cabin de beschikking over een open haard. Uiteraard beschikt u hier over WiFi.

 

Inbegrepen

- 3 of 4 overnachtingen in Offersøy Feriesenter in een cabin met twee slaapkamers, woonkamer, keuken en badkamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt
- Verlengen autohuur voor 3 of 4 dagen op basis van autotype EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 

Tarieven

3 nachten: € 360 p.p. op basis van 2 personen
4 nachten: € 445 p.p. op basis van 2 personen

Houd u er rekening mee dat de prijs afhankelijk is van het type huurauto dat u bij de reis boekt.
 

 • offersoy-feriesenter-buiten-zomer
 • offersoy-feriesenter-bootverhuur
 • offersoy-zee-zomer
 • offersoy-feriesenter-vissen
 • offersoy-zee-vissen
 • offersoy-feriesenter-woonkamer

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (extra bij uw reis)

salla-zomer-rondleiding-rendierpark

Rondleiding in het Rendierpark in Salla (extra)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volgt u met uw eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar u op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Gratis
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat u de benodigde materialen verstrekt hebt gekregen volgt u uw gidsen voor circa 5 kilometer met uw eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijgt u uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek uw wandelschoenen aan want vanavond beklimt u onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt uw gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet u bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keert u weer terug naar uw bungalow.

 • Prijs: € 25 per persoon | € 12,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multimediashow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij u alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met u wil delen. Daarnaast krijgt u prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook. Uitgevoerd op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld komt u uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drinken we in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en grillen we een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Uitgevoerd op zondagen en woensdagen.

 • Prijs: € 25 per persoon | € 15 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met uw eigen auto rijdt u naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart u opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij u tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. U heeft een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kunt u gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 159 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,85 per persoon | € 88,43 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur)
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 90,40 per persoon | € 73,45 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 124,30 per persoon | € 90,40 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Het beste van Scandinavië Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb
 • Stoer en comfortabel Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Korte road trip Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Sami & Noordkaap avontuur fly & drive

  sami-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  18 dagen, fly & drive, v.a. € 2.585 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.385 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.045 p.p.

  Middernachtzon Noord-Noorwegen en Lapland

  middernachtzon-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Voor vrijbuiters
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.265 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 945 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Sami belevenis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.345 p.p.

  Fjord & Noordkaap Avontuur fly & drive

  fjord-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Vakantiewoning
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.385 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Rovaniemi of Tromsø
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo