Midweek Noordkaap fly & drive

5-daagse road trip naar het einde van de wereld in Noorwegen

midweek-noordkaap-fly-drive-header

Midweek Noordkaap

Altijd al gedroomd van een echte road trip door Scandinavië, langs de Noordkaap? Deze 5-daagse Noordkaap fly & drive rondreis brengt u langs de mooiste adressen in Finland en Noord-Noorwegen, met als letterlijke hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap. U slaapt in een authentieke Finse bungalow met sauna, in een hotel vlakbij de Noordkaap en bij trotse en gastvrije Noren in de bergen bij Alta. Elke dag ervaart u de zon die 24 uur schijnt, ontmoet u honderden rendieren en geniet u van deze laatste wildernis in Europa. 

Uw rondreis in Noord-Scandinavië in het kort
Deze reis is georganiseerd voor de reiziger die in 5 dagen tijd het maximale uit het Pure Noorden wil halen. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in 3 uur naar de poolcirkel, waarna u met de huurauto langs mooie kleinschalige verblijfadressen reist. In Finland verblijft u in het natuurpark van Fell Centre Kiilopää, in een authentieke Finse bungalow met privé sauna. Bij de Noordkaap slaapt u in een groter hotel dat dé uitvalsbasis is voor de Noordkaap reiziger. Daarna overnacht u bij Sølvi en Arnt, in hun prachtige lodge in het berglandschap bij Alta. De laatste nacht slaapt u bij de rendierfarm van Torassieppi, een laatste nacht in de oorverdovende stilte. 

Verzorging
U verblijft:

 • 1 nacht in een bungalow in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel bij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt

Highlights

 • De Noordkaap
 • Nationaal Park Urho Kekkonnen
 • Nationaal Pallas-Yllästunturi
 • Verblijf in een Finse bungalow
 • Verblijf in Gargia Fjellstue
 • Middernachtzon
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 5 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni -juli
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
wietse-d-noord-europa

Wietse Dijkstra

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Midweek Noordkaap fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon

Na een comfortabele vlucht vanaf Schiphol landt u in Rovaniemi, de 'hoofdstad van Lapland'. ...

Na een comfortabele vlucht vanaf Schiphol landt u in Rovaniemi, de 'hoofdstad van Lapland'. Daar staat uw huurauto al voor u klaar. U rijdt meteen naar uw bungalow in Fell Centre Kiilopää, midden in het hart van Lapland. Beleef hier de prachtige wildernis en indrukwekkende stilte. De ideale plek om uw eerste wandelingen boven de poolcirkel te maken. U heeft vast geluk en ziet op uw eerste dag boven de poolcirkel al rendieren. Geniet op uw eerste avond hier boven de poolcirkel van de zon die niet onder de horizon zakt! Overnachting in Kiilopää.
Rijafstand Rovaniemi - Kiilopää: ca. 250 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar de Noordkaap!

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolgt u de road trip naar de...

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolgt u de road trip naar de Noordkaap! Deze dag passeert u de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kunt u een indrukwekkende expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland – de Sami – bezoeken. Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum kunt u kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. De rit naar de Noorse grens leidt u over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Via de Noordkaaptunnel komt u op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - u zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Bent u al klaar vannacht? Vanavond bezoekt u de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heeft een oranjerode middernachtzon. Wij zorgen voor de bubbels! U overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag reis u naar Gargia Fjellstue, vlakbij het Noorse stadje Alta. Een route naast prachtige verg...

Vandaag reis u naar Gargia Fjellstue, vlakbij het Noorse stadje Alta. Een route naast prachtige vergezichten ook met vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Maar breng voordat u vertrekt zeker ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het dorpje Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Boek een vogelsafari en ga met een klein gezelschap op een bootje op zoek naar de vogels. Of wie weet besluit u om nogmaals de Noordkaap te bezoeken? Voigt Travel heeft geregeld dat u 24 uur toegang heeft. U reist deze dag verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is de Gargia Fjellstue van Sølvi, gelegen in de bergen op ca. 30 minuten rijden van Alta. Sølvi praat u graag bij over haar huskykennel, waar één van de beste ‘racehonden’ van Noorwegen zitten. Sølvi doet jaarlijks mee met de beroemde Finnmarkslopet, een huskyrace van vele honderden kilometers. Ook krijgt u informatie over de mooie wandelroutes die u kunt volgen. Overnachting in Gargia.
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Door Finnmark terug naar Finland

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een erg diverse reisdag op het programma. U...

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een erg diverse reisdag op het programma. U reist door de schitterende canyons nabij Alta, met spannende rotsen en stroomversnellingen, totdat u de outback van Lapland bereikt. Ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Geniet van een lunch in Kautokeino en bezoek het bijzondere Juhls. Slapen doet u vanavond in Torassieppi, in een kamer in de natuur nabij de rendierfarm. Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Gargia - Torassieppi: ca. 310 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Voldaan terug naar huis!

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. Vroeg in de ochtend rijdt u terug...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. Vroeg in de ochtend rijdt u terug naar Rovaniemi om de huurauto weer in te leveren op luchthaven Rovaniemi. Een heeft het gevoel langer dan een week op reis te zijn geweest, met elke dag onvergetelijke belevenissen. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u weer terug naar Amsterdam.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 220 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon
Dag 2 Naar de Noordkaap!
Dag 3 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 4 Door Finnmark terug naar Finland
Dag 5 Voldaan terug naar huis!
Sluit dag tot dag

Verblijf in Fell Centre Kiilopää bungalows

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Torassieppi Lodge

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 130,35 per persoon | € 65,18 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 55 per persoon | € 30,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (10:00, 12:30, 15:00 of 17:30 uur)

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.385 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Stoer en comfortabel
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.745 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Sami & Noordkaap avontuur fly & drive

  sami-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  18 dagen, fly & drive, v.a. € 2.585 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.085 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland Special fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-special-fly-drive-thumb
 • Het beste van Scandinavië
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.945 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.045 p.p.

  Middernachtzon Noord-Noorwegen en Lapland

  middernachtzon-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Voor vrijbuiters
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.265 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 945 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Sami belevenis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.345 p.p.

  Fjord & Noordkaap Avontuur fly & drive

  fjord-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Vakantiewoning
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.385 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Bungalows
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Vakantiehuis Lapland

  vakantiehuis-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Vlieg rechtstreeks met Transavia naar Rovaniemi of Tromsø
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal energiezuinige Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo