Middernachtzon rondom de poolcirkel fly & drive

Rondreis door het noorden van Zweden en Finland

middernachtzon-rondom-poolcirkel-header

Middernachtzon rondom de poolcirkel

Noord-Scandinavië staat bekend om de middernachtzon. Het is tijdens deze periode 24 uur per dag licht en de zon gaat niet onder de horizon. Een unieke belevenis die u niet mag missen. Naast de middernachtzon staat deze regio bekend om de rendieren, de poolcirkel, bossen en meren, allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. 

Uw 8-daagse Middernachtzon reis in het kort
U vliegt vanaf Rotterdam-The Hague Airport met een rechtstreekse vlucht naar Skellefteå in Zweden. Op de luchthaven staat uw auto voor u klaar en begint direct het avontuur. Via de zilverweg gaat u op pad naar Arvisjaur, waar u uw eerste overnachting heeft. U verblijft in het kleine hotel Lapland Lodge waar u zich direct thuis voelt. Na één nacht reist u via de bekende samiplaats Jokkmokk door richting Lappeasuando, een kleine accommodatie gelegen naast het meer. Deze accommodatie heeft een eigen huskyfarm. Geniet de volgende dag van het ontbijt voordat u verder gaat naar Finland. De aankomende twee nachten verblijft u net over de grens. Uw hotel ligt in Finland, maar de overkant van de naastgelegen rivier is Zweden. Deze locatie is perfect om actief te zijn. Kies voor een rafttocht of maak een kanotocht over het meer Torassieppi. Na twee heerlijke dagen genieten staat de bestemming Luosto op de planning. Bezoek de bekende amethistmijn en wandel door de Iso Kuru kloof. Vanuit Luosto reist u terug naar Zweden. Maak onderweg een stop bij de kerstman in Rovaniemi, voordat u langs de kust van de Botnische golf rijdt naar Skellefteå voor uw laatste overnachting. 

Verzorging
U verblijft:

 • 1 nacht in een hotel in Arvidsjaur op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Lappeasuando op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Harriniva op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een bungalow in Luosto op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Skellefteå op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Bezoek aan de huskyfarm bij Harriniva

Highlights

 • Nationaal park Pyhä-Luosto
 • Zilverweg
 • Amethistmijn
 • Botnische Golf
 • Pallas-Yllästunturi National Park
 • Bossen en meren
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Bezoek huskyfarm
eline-d-noordeuropa

Eline van Dam

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Middernachtzon rondom de poolcirkel fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-Zweden!

In de ochtend vliegt u rechtstreeks van Rotterdam – The Hague Airport naar Skellefteå, g...

In de ochtend vliegt u rechtstreeks van Rotterdam – The Hague Airport naar Skellefteå, gelegen aan de Botnische golf in Zweden. Uw huurauto staat al voor u klaar, zodat u direct op pad kan. Vandaag gaat u op weg naar de plaats Arvidsjaur. Kies de binnendoor weg via Svansele Wilderness Centre, waar u de indrukwekkende wildernis tentoonstelling kunt bewonderen. U ziet hier onder andere de 5 grootste roofdieren van Zweden. Uw eerste overnachting in Zweden is in Lapland Lodge, Arvidsjaur. Een kleinschalig verblijf waar u zich direct thuis voelt. Als u vandaag nog tijd overheeft, bezoek dan Lappstaden, een oud kerkdorp van houten huizen dat vroegen door de Samen werd gebruikt. 
Rijafstand luchthaven Skellefteå – Arvidsjaur: ca. 130 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar Zweeds-Lapland

Na het ontbijt verlaat u Arvidsjaur en rijdt u richting het noorden, naar Lapland. Het is aan te rad...

Na het ontbijt verlaat u Arvidsjaur en rijdt u richting het noorden, naar Lapland. Het is aan te raden om onderweg een stop te maken in het Sami dorp Jokkmokk. Bezoek het museum Ajtte (het Sami woord voor voorraadschuur), waar u alles leert over de Sami cultuur en het berglandschap van Laponia. In de middag komt u aan in Lappeasuando, een kleinschalige lodge. De lodge is gelegen aan een groot meer. Houdt u van vissen? Vraag dan naar de mogelijkheden bij de receptie van Lappeasuando.
Rijafstand Arvidsjaur – Lappeasuando: ca. 300 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Via het IJshotel naar Finland

De dag start met een goed ontbijt. Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om direct naar uw volgende ac...

De dag start met een goed ontbijt. Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om direct naar uw volgende accommodatie te rijden, maar u kunt via een kleine omweg ook een bezoek brengen aan het beroemde IJshotel in Jukkasjärvi. Dit ijshotel is heel het jaar door geopend en prachtig gedecoreerd met ijssculturen, een echt aanrader voor een bezoek. U overnacht in het hotel Harriniva. Dit hotel is gelegen in Finland, aan een rivier. De overkant van de rivier is nog Zweden, u kunt dus wel stellen dat u zo goed als op de grens overnacht.
Rijafstand Lappeasuando – Harriniva, Muonio: ca. 200 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek huskyfarm

Vandaag kunt u de huskyfarm van Harriniva bezoeken. Dit is de grootste huskyfarm van de wereld! Al d...

Vandaag kunt u de huskyfarm van Harriniva bezoeken. Dit is de grootste huskyfarm van de wereld! Al direct bij aankomst hoort u de honden enthousiast blaffen. De gids ter plaatste vertelt u alles over de huskyfarm en de verzorging van de honden en hoe ze de honden trainen. Bent u in de middag toe aan wat extra actie, kies dan voor een raftexcursie over de Muonio rivier. De tour start direct vanaf het hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Rendieren spotten op weg naar Luosto

Na het ontbijt verlaat u Harriniva en reist u naar de volgende bestemming in Finland. De volgende tw...

Na het ontbijt verlaat u Harriniva en reist u naar de volgende bestemming in Finland. De volgende twee nachten verblijft u in de kleine plaats Luosto in uw eigen bungalow met sauna. Achter uw accommodatie ligt een klein meer, ideaal voor een ontspannen wandeling na aankomst in Luosto. Geniet vanavond van uw eigen sauna en drink een drankje op uw terras bij de middernachtzon.
Rijafstand Harriniva – Luosto: ca. 210 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op pad naar de amethistmijn

Na een heerlijke rustige nacht heeft u de dag vrij te besteden. Bezoek tijdens deze dag de amethistm...

Na een heerlijke rustige nacht heeft u de dag vrij te besteden. Bezoek tijdens deze dag de amethistmijn. Na een wandeling van circa 5 kilometer komt u aan bij het Lampivaare café. Drink hier een kop koffie en geniet van een gebakje voordat u met een gids doorloopt naar de amethistmijn. Onder begeleiding kunt u uw eigen amethiststeen opgraven. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Via de Botnische golf naar Zweden

Uw verblijf in Fins Lapland zit er alweer op, maar u heeft nog een mooie overnachting in Skellefte&a...

Uw verblijf in Fins Lapland zit er alweer op, maar u heeft nog een mooie overnachting in Skellefteå op de planning staan. U route gaat vandaag via Rovaniemi naar de Botnische Golf. Bezoek in Rovaniemi de Kerstman en verstuur alvast uw kerstkaarten. De Kerstman kunt u het gehele jaar bezoeken. Wilt u liever naar een museum, breng dan een bezoek aan het Arktikum. Vanaf Rovaniemi rijdt u zuidwaarts richting de Zweedse grens. Vanaf hier gaat de route langs de Botnische golf via Luleå naar Skellefteå. Uw laatste overnachting is in een klein hotel gelegen net buiten het centrum van de stad. Huur ter plaatste een fiets, ga naar het centrum om daar te dineren. Wilt u liever niet meer op pad, het restaurant bij Stiftsgården, is ook een aanrader.
Rijafstand Luosto – Skellefteå: ca. 490 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt zit uw prachtige rondreis erop. U rijdt naar de luchthaven, waar u uw huurauto inleve...

Na het ontbijt zit uw prachtige rondreis erop. U rijdt naar de luchthaven, waar u uw huurauto inlevert. Vol belevenissen en met een fototoestel vol met foto’s reist u terug naar Rotterdam-The Hague Airport.
Rijafstand Skellefteå – luchthaven Skellefteå: ca. 20 km | ca. 30 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-Zweden!
Dag 2 Naar Zweeds-Lapland
Dag 3 Via het IJshotel naar Finland
Dag 4 Bezoek huskyfarm
Dag 5 Rendieren spotten op weg naar Luosto
Dag 6 Op pad naar de amethistmijn
Dag 7 Via de Botnische golf naar Zweden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Lodge

Verblijf in Lappeasuando Lodge

Verblijf in Hotel Harriniva

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Hotel Stiftsgården

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-wandelen-rendieren(1)

Wandelen met rendieren

Onder begeleiding van een gids maak je op de rendierboerderij van Torassieppi kennis met de rendieren en maak je een kleine wandeling door de bossen. Onderweg stop je voor een lekker kopje koffie.

 • Prijs: € 70 per persoon
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen
muonio-rivier-raften

Rivier raften

Een raft avontuur van ca. 6 km voor de hele familie langs de grensrivier Muonio. Je komt onderweg in totaal vier stroomversnellingen tegen in zowel Finland als Zweden! Na het raften geniet je van kop koffie/thee bij het kampvuur. Deze excursie wordt aangeboden vanuit Harriniva.

 • Prijs: € 45 per persoon | € 25 per kind
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen. Vertrek om 11:00 en 15:00 uur
muonio-kanotocht-torassieppi

Kanotocht in Torassieppi

Met een Canadese kano ga je vanuit Torassieppi samen met een gids op pad om de Finse meren te ontdekken. Geniet van de stilte en de meeste frisse lucht ter wereld! Onderweg maak je een stop voor een koffiepauze.

 • Prijs: € 50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 14:00

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Scandinavië Compleet fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Machtig mooie natuur
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorse fjorden en hoogvlaktes fly & drive

  noorse-fjorden-en-hoogvlaktes-fly-drive-thu
 • Unieke ervaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Onontdekt Zweden fly & drive

  onontdekt-zweden-fly-drive-header-thumb
 • Bestseller
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Het beste van Lapland fly & drive

  beste-scandinavie-fly-drive-thumb
 • Gezinsvakantie
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.099 p.p.

  Familiereis Finland fly & drive

  familiereis-finland-flydrive-thumb
 • Zweeds Lapland
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.595 p.p.

  Parels van Zweden fly & drive

  thumb-parels-van-zweden-fly-drive-header
 • Speciaal voor foodlovers
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.445 p.p.

  De smaak van Lapland fly & drive

  smaak-van-lapland-fly-drive-header-thumb
 • Noorderlicht spotten
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 990 p.p.

  Noorderlicht break fly & drive

  noorderlicht-break-fly-drive-header-thumb
 • Bucketlist reis
  12 dagen, fly & drive, v.a. € 2.195 p.p.

  Het beste van Fjord Noorwegen fly & drive

  het-beste-van-fjord-noorwegen-fly-drive-thumb
 • Hoogtepunten reis
  7 dagen, fly & drive, v.a. € 1.285 p.p.

  Noorse fjorden break fly & drive

  thumb-noorse-fjorden-break-header
 • Short break
  4 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Romantische citytrip Bergen fly & drive

  romantische-citytrip-bergen-fly-drive-thumb
 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Alle hoogtepunten
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.795 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzonreis Lapland fly & drive

  middernachtzonreis-lapland-thumb
 • Vakantiewoningen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Romantische bungalows
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 845 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-fly-drive-thumb
 • Korte road trip
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal een Skoda Fabia
huurauto-skoda-fabia