Middernachtzon Noord-Noorwegen en Lapland

Van de Noorse fjorden naar de oneindige Finse natuur

middernachtzon-noord-noorwegen-lapland-header

Middernachtzon Noord-Noorwegen en Lapland

De trendy arctische stad Tromsø, waar even buiten de stad de zeearenden over u heen vliegen. De diepe fjorden met idyllische picknick locaties. De desolate schoonheid van Kilpisjärvi, waar de (pool)vossen voor uw deur langs lopen. Koffie met broodjes rendiervlees bij Sami families in de arm van Finland. Slapen aan de grensrivier Muonio en het knuffelen met husky's. En tot slot een magisch bezoek aan de amethistmijn op de Lampivaara heuvel bij Luosto. En dat alles onder de 24 uur schijnende Middernachtzon!
 

Uw Noord-Noorwegen en Lapland reis in het kort
Vlieg rechtstreeks naar Tromsø, de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel. Door het vroege vertrek heeft u twee dagen om deze bijzondere stad en omgeving te verkennen. De prachtige houten gebouwen verraden de rijke historie van Tromsø. U heeft hier verschillende excursie mogelijkheden. Vanuit Tromsø reist u met uw huurauto naar Kilpisjärvi, op het drielandenpunt. Een wandelwalhalla voor de Finnen en een heilige plek voor de Sami bevolking. Door de zogenaamde 'Arm van Finland' rijdt u naar Harriniva, aan de grensrivier met Zweden. Bezoek hier de huskyfarm en misschien boekt u een optionele raftexcursie? De laatste twee nachten slaapt u in het Pyhä-Luosto National Park. Boven op de Lampivaara heuvel zult u uw amethistedelsteen vinden; een passend afscheid op deze prachtige reis! Op luchthaven Rovaniemi levert u de huurauto weer in en vliegt u terug naar huis.
 

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een appartement in Kilpisjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Harriniva op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Luosto op basis van logies & ontbijt
 

Rechtstreekse Middernachtzon vluchten
Voigt Travel vliegt u in de zomer van 2017 rechtstreeks naar de Middernachtzon in Rovaniemi en Tromsø. Op de zaterdagen tussen 3 juni en 8 juli en de dinsdagen tussen 13 juni en 18 juli bent u binnen 3 uur boven de poolcirkel. Na 18 juli is deze speciale 'one-way' reis niet meer mogelijk.

Highlights

 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • De Saana berg in Kilpisjärvi
 • Bezoek huskyfarm Harriniva
 • Verblijf in Pallas-Yllas Nationaal Park
 • Bezoek amethistmijn
 • Verblijf in Pyhä-Luosto Nationaal Park
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - juli
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
renee-r-noord-europa

Renee Rikhof

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Middernachtzon Noord-Noorwegen en Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in de Noorse fjorden

Aan het einde van de ochtend landt u in de bijzondere stad Tromsø. U bevindt zich op meer dan...

Aan het einde van de ochtend landt u in de bijzondere stad Tromsø. U bevindt zich op meer dan 300 km boven de poolcirkel, het land waar de zeearenden rondvliegen, de rendieren zonder haast de wegen oversteken en de zon 24 uur schijnt. De komende twee nachten slaapt u in het kleine centrum van Tromsø. U wordt omringd door trendy barretjes, sfeervolle restaurants en diverse interessante musea. Vanavond direct de Middernachtzon beleven? Pak dan de kabelbaan Fjellheisen en laat u naar meer dan 400 m hoogte brengen, voor een spectaculair uitzicht op het Tromsøya eiland waar Tromsø grotendeels op gevestigd is. U overnacht in Tromsø.
Rijafstand luchthaven Tromsø - hotel Tromsø: ca. 5 km | ca. 15 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 2 De bergen en fjorden rond Tromsø

Pak na het uitgebreide ontbijtbuffet uw huurauto en verken de spectaculaire omgeving. Zo nodigen de ...

Pak na het uitgebreide ontbijtbuffet uw huurauto en verken de spectaculaire omgeving. Zo nodigen de Sommarøy eilanden u uit om heerlijke wandelingen te maken over Caribisch ogende witte stranden met turqoise water. Of boek een excursie met een RIB boot naar een onbewoond eilandje. Ook zou u optioneel in de avond een bezoek kunnen brengen aan een Sami familie en hen helpen bij het voederen van de rendieren. U overnacht in Tromsø. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar het magische Kilpisjärvi

Na het ontbijt reist u naar het drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen. Hier ligt de kleine ned...

Na het ontbijt reist u naar het drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen. Hier ligt de kleine nederzetting Kilpisjärvi, een plek die u nooit meer zult vergeten! De Zweedse en Noorse bergen ontmoeten hier het uitgestrekte toendralandschap van dit meest Noordwestelijke puntje van Finland. De 1029 meter hoge berg Saana waakt over deze fragiele natuur. Waar de vossen rond uw appartement wandelen en de Finnen hun hart ophalen op de vele wandelroutes. U bent te gast bij de zeer gastvrije broeders Vanhapiha. U overnacht in Kilpisjärvi.
Rijafstand Tromsø - Kilpisjärvi: ca. 170 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Door de lange arm van Finland

Na het heerlijke ontbijtbuffet in het hoofdgebouw van Tundrea apartments heeft u nog de rest van de ...

Na het heerlijke ontbijtbuffet in het hoofdgebouw van Tundrea apartments heeft u nog de rest van de ochtend om bijvoorbeeld een lange wandeling langs het Kilpisjärvi meer te maken. Of boek, indien het ijs uit het meer verdwenen is, een boottocht met de M/S Malla naar de andere kant van het meer. Vanaf hier kunt u een wandeling van 3 km (enkele reis) maken naar het drielandenpunt. Na de wandeltocht wordt u weer teruggebracht naar het startpunt.

Vervolg in de middag uw reis en volg de grensrivier tot Muonio. Onderweg passeert u kleine nederzettingen en ontmoet u Sami families waar u een heerlijk kop koffie, muffin of broodje rendiervlees kunt eten. Ook ziet u langzaam aan dat de struiken plaats gaan maken voor bomen. Even buiten Muonio ligt het wildernishotel Harriniva. Het hotel ligt aan de oevers van de Muonio grensrivier. Aan de overkant ziet u dus Zweden! U slaapt twee nachten in Muonio.
Rijafstand Kilpisjärvi - Muonio: ca. 195 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Husky's en raften?

Na een stevige ontbijt in Hotel Harriniva kunt u een bezoek brengen aan 's werelds grootste husk...

Na een stevige ontbijt in Hotel Harriniva kunt u een bezoek brengen aan 's werelds grootste huskyfarm. Wees niet ongerust, u kunt de dieren gewoon aanhalen. Zoekt u nog een klein beetje sensatie? Dan is een raftingtocht op de Muoniorivier een echte aanrader. De gids past de zwaarte van de tocht aan op u. Grote delen van de tocht kunt u lekker met de boot meedrijven op het snel stromende water. U overnacht in Muonio. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar Pyhä-Luosto National Park

Een korte reis naar het prachtige Luosto, gelegen in centraal Lapland. Dit nationale park nodigt u u...

Een korte reis naar het prachtige Luosto, gelegen in centraal Lapland. Dit nationale park nodigt u uit voor heerlijke wandelingen! In Hotel Luostotunturi is een kamer voor u gereserveerd. Drinkt u rond Middernacht een drankje in de Middernachtzon? U overnacht in Luosto.
Rijafstand Muonio - Luosto: ca. 210 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek de amethistmijn op de Lampivaara

Na een heerlijk ontbijt in het hotel is het tijd om met uw huurauto naar de Lampivaara heuvel te rij...

Na een heerlijk ontbijt in het hotel is het tijd om met uw huurauto naar de Lampivaara heuvel te rijden. Boven op de Lampivaara bevindt zich de amethismijn, waarschijnlijk de enige edelsteenmijn die bezoekers ontvangt. De duurzame Amethyst Mine behoudt het rijkdom op de Lampivaara voor de volgende generaties. Op de top van de heuvel luistert u naar eeuwenoude saga's en heeft u de mogelijkheid om naar uw eigen geluksteen te zoeken, die al meer dan 2000 miljoen jaar op u ligt te wachten! In de middag heeft u alle tijd om de mooiste wandelroutes te volgen, zoals naar de spectaculaire Isokuru canyon.
Duur programma: ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas zit er aan deze reis weer een eind. U neemt afscheid van de vriendelijke Finnen in Luosto en ...

Helaas zit er aan deze reis weer een eind. U neemt afscheid van de vriendelijke Finnen in Luosto en rijdt naar luchthaven Rovaniemi, waar u de huurauto weer inlevert. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u weer terug naar Amsterdam.
Rijafstand Luosto - Luchthaven Rovaniemi: ca. 120 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in de Noorse fjorden
Dag 2 De bergen en fjorden rond Tromsø
Dag 3 Naar het magische Kilpisjärvi
Dag 4 Door de lange arm van Finland
Dag 5 Husky's en raften?
Dag 6 Naar Pyhä-Luosto National Park
Dag 7 Bezoek de amethistmijn op de Lampivaara
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Tromsø

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Hotel Harriniva

Verblijf in Lapland Hotel Luostotunturi

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. U kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 480 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. U heeft uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 960 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Het beste van Scandinavië Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb
 • Stoer en comfortabel Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Korte road trip Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Sami & Noordkaap avontuur fly & drive

  sami-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  18 dagen, fly & drive, v.a. € 2.585 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.085 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland Special fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-special-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.385 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Voor vrijbuiters
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.265 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 945 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Sami belevenis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.345 p.p.

  Fjord & Noordkaap Avontuur fly & drive

  fjord-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Vakantiewoning
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.385 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Rovaniemi of Tromsø
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo