Noordkaap, Lofoten en Lapland Special

De ultieme eigen auto rondreis langs de Noordkaap, Lofoten en Lapland

noordkaap-lofoten-lapland-special-eigen-auto-header

Noordkaap, Lofoten en Lapland Special

Op zoek naar de ultieme Scandinavië rondreis met eigen auto? Dan is deze reis echt iets voor u! Via de ruige wildernis van Fins Lapland rijdt u op uw gemak naar de schilderachtige dorpjes in de Noorse fjorden. De verscheidenheid aan landschappen zorgt ervoor dat u iedere keer weer wordt verrast. Tijdens deze special verblijft u net wat langer op het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. U slaapt in een romantisch en authentiek vissershuisje op de Lofoten en beleeft onvergetelijke avonturen in het noorden van Finland.

Uw Noordkaap, Lofoten en Lapland rondreis in het kort
Uw Scandinavië vakantie begint in Noord-Duitsland, vanwaar u een cruise over de Oostzee naar Helsinki maakt. Daar rijdt u meteen de autoslaaptrein op die u linea recta naar de poolcirkel brengt. Zo bent u zonder veel kilometers zelf te rijden in een mum van tijd in het uiterste noorden van Europa. In Fins Lapland krijgt u een goede indruk van de Sami cultuur. Sta in Salla oog in oog met tientallen rendieren. Daarna gaat uw route naar één van de hoogtepunten van uw reis: de Noordkaap! Gedurende deze special slaapt u daar twee nachten, zodat u dit moment optimaal kunt beleven. Via de Noorse fjorden reist u daarna door naar Tromsø, liefkozend het Parijs van het Noorden genoemd. Slenter door de gezellige straten en neem een kop koffie in de haven. Na Tromsø staan de Lofoten eilanden op het programma. Nog zo’n highlight! U slaapt hier maar liefst drie nachten in één van de typische rode vissershuisjes, een rorbu genoemd. Drie dagen lang genieten van de prachtige parelwitte stranden, de fjorden en de gezellige dorpjes. De rondreis in Noord-Scandinavië sluit u af in Zweeds Lapland, waarna u terugkeert naar Rovaniemi om met de autoslaaptrein terug naar Helsinki te gaan, de hoofdstad van Finland.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord (heenreis) op basis van logies
 • 2 nachten in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 2 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 2 nachten in een wilderness cabin in Kiilopää op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Skaidi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse nabij Alta op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een vissershuis in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht aan boord (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stop-over-hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt

Highlights

 • Noordkaap bezoeken
 • Magische Noorse fjordenkust
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • De Lofoten eilanden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
 • Bezoek Sami familie met rendierfarm en lokale Bidos soepdiner
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Mei - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noordkaap, Lofoten en Lapland Special

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar de haven

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland om in te schepen voor de Oostzeepassage ...

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland om in te schepen voor de Oostzeepassage naar Helsinki. Als u op tijd vertrekt vanuit Nederland dan heeft u in de namiddag nog voldoende tijd om de mooie Hanzestad Lübeck te bezoeken. U hoeft toch pas 's avonds laat aan boord en deze prachtige stad ligt slechts op een half uur rijden van de haven. Een leuk begin van uw vakantie. Er zijn genoeg restaurants en cafés waar u nog een hapje kunt eten. Na inscheping drinkt u misschien nog wat in de bar en dan gaat u lekker uitrusten. Terwijl u ligt te slapen verlaat het schip de haven, op weg naar het Pure Noorden! U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. U overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland éc...

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland écht begint. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad aan het water want u gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Hier komen de culturen van oost en west tot een prachtig geheel: bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma. In de zomer geniet iedereen van de lange dagen en het flaneren langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater! Vol nieuwe indrukken stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar uw bungalow aan de Russische grens

Halverwege de ochtend komt u met de trein aan in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland, op d...

Halverwege de ochtend komt u met de trein aan in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland, op de poolcirkel. In alle gemak rijdt u de auto van de wagon en kiest uw route naar Sallatunturi. Het kleine plaatsje, helemaal in het oosten van Lapland. U verblijft hier 3 nachten in een bungalow met privé sauna! Doe in Salla alvast de boodschappen, want in uw bungalow kunt u zelf de maaltijden bereiden. Of geniet u van het heerlijke eland stoofpotje van Mika in restaurant Kiela? Overnachting in Sallatunturi.
Rijafstand treinstation Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 165 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De rendieren van Salla

In restaurant Kiela staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Goed eten, want een volle dag in de wilder...

In restaurant Kiela staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Goed eten, want een volle dag in de wildernis maakt hongerig. Deze ochtend staat in het teken van de rendieren. Een wildernisgids van Rendierpark Salla neemt u vandaag mee naar een speciale plek in het bos, waar met een lokroep de rendieren bijeen gehaald worden. Maakt u zich geen zorgen, de rendieren zijn bijzonder vriendelijk naar mensen. De gids maakt vuur en maakt de beroemde Finse 'black-pot' koffie voor u klaar. In de middag heeft u vrije tijd om zelf een wandeling te maken, een fiets te huren of een activiteit te boeken via het rendierpark of B.Art Collection. Overnachting in Sallatunturi. Overnachting in Sallatunturi.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Het bijzondere Kiilopää

Lapland is diverser dan u wellicht denkt! Vandaag verruilt u na het ontbijt in Restaurant Kiela het ...

Lapland is diverser dan u wellicht denkt! Vandaag verruilt u na het ontbijt in Restaurant Kiela het mooie Salla met de taiga bossen voor de Fell Centre Kiilopää nabij Saariselkä. Saariselkä ligt nog niet in de toendra, maar doordat Fell Centre Kiilopää wat hoger gelegen is, doet het landschap zeker denken aan de toendra. Tijdens de rit naar Kiilopää heeft u de mogelijkheid om op twee locaties naar een gelukssteen te zoeken! Maak zeker een tussenstop bij de amethist mijn bij Luosto, waar u op de top van de Lampivaara heuvel naar de amethist steen kunt zoeken. En vergeet ook niet het goudzoekers dorpje Tankavaara, waar u zelfs op zoek kunt naar een goudklompje! In Kiilopää is een privé bungalow gereserveerd, wederom met privé sauna. Of maakt u vanavond direct al gebruik van de traditionele rooksauna, die u gratis mag gebruiken? Heerlijk afkoelen in het beekje, via een trapje en touw langzaam het koude water in. Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Salla - Kiilopää: ca. 305 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Urho Kekkonen Nationaal Park

Kiilopää is dé plek voor natuurliefhebbers! Schep daarom goed op bij het inbegrepen...

Kiilopää is dé plek voor natuurliefhebbers! Schep daarom goed op bij het inbegrepen ontbijtbuffet in het hoofdgebouw en vraag de gastdame of gastheer naar de wandelroutes. Genoeg mogelijkheden om een volle dag te genieten in deze pure natuur. Ook organiseert Fell Centre diverse excursies, allemaal in het teken van de rijke flora en fauna die dit gebied kenmerkt! 's Avonds heeft u vanuit uw bungalow uitzicht op het noorden, daar waar de zon maar niet onder de horizon zakt. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Naar de top van Europa!

Langzaam wordt de spanning opgebouwd; vandaag is de dag dat u naar de Noordkaap reist! Geniet nog ev...

Langzaam wordt de spanning opgebouwd; vandaag is de dag dat u naar de Noordkaap reist! Geniet nog even van het ontbijt in Fell Centre Kiilopää. Deze relatief lange, maar mooie veelzijdige dagtocht, is zowel landschappelijk als cultureel interessant. U passeert de twee belangrijkste plaatsen in de Noorse (Karasjok) en Finse (Inari) Sami Cultuur. Hopelijk kunt u wat tijd inruimen om bijvoorbeeld het Siida museum in Inari te bezoeken? Ook de zilversmid tegenover het Siida museum is zeker een bezoekje waard. Daarnaast ziet u het taiga landschap veranderen in de boomloze toendra. Een desolate schoonheid die zijn weerga niet kent. Voor het eerst in deze reis ontmoet u de zee. Langs de oneindige Barentszzee en door ingenieuze tunnels kronkelt de weg naar Honningsvåg; de uitvalsbasis voor de Noordkaap reiziger. Honningsvåg ligt op ca. 30 minuten rijden van de daadwerkelijke Noordkaap en is een smeltkroes van Hurtigruten passagiers, vissers en reizigers die uit alle windstreken met de auto naar dit magische oord zijn gereisd. Nabij Honningsvåg is in een hotel een kamer gereserveerd. Morgen heeft u nog een volle dag in dit gebied, maar misschien nodigt het weer uit om direct door te rijden naar de Noordkaap? Bel sowieso even naar de Nordkapphallen, dan zetten ze speciaal voor u als Voigt Traveller een flesje bubbels voor u klaar. Proosten op het bereiken van deze mooie plek! U overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 (nogmaals) Noordkaap en Gjesvær?

Ook vandaag kunt u de Noordkaap bezoeken. Maar in dit gebied is meer te beleven dan u misschien zou ...

Ook vandaag kunt u de Noordkaap bezoeken. Maar in dit gebied is meer te beleven dan u misschien zou verwachten! Breng zeker een bezoek aan het vissersdorpje Gjesvær. U rijdt 20 kilometer door een spectaculair maanlandschap, voordat u beneden aan de zee het idyllische Gjesvær ziet liggen. Welkom aan het einde van de wereld! Hier wonen mensen met een indrukwekkend verhaal, die leven met en van de natuur. In de zomermaanden broeden hier duizenden Jan van Genten, aalscholvers en een grote kolonie papegaaiduikers. Een vogelsafari is daarom een absolute aanrader. Aan het einde van de middag daalt u weer af naar het zuiden voor een overnachting in het mooi gelegen hotel Skaidi. U overnacht in Skaidi.
Rijafstand Noordkaap - Skaidi: ca. 150 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Naar de immense Altafjord

In hotel Skaidi staat weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Een heerlijke rustige dag, in ...

In hotel Skaidi staat weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Een heerlijke rustige dag, in dit schitterende berg- en toendralandschap van de provincie Finnmark. Heeft u het boek Nooit meer slapen van W.F. Hermans gelezen? Uw eindbestemming vandaag is de stad Alta, de meest noordelijke studentenstad van Noorwegen, gelegen aan het immense Altafjord. De eerste Noorderlicht Observatorium ter wereld is te bezoeken (Halddetoppen) en de beroemde rotstekeningen van Alta behoren zelfs tot het UNESCO Werelderfgoed. Wanneer u vanuit Alta door rijdt naar het plaatsje Gargia, kunt u van hieruit een wandeling maken naar de Sautso canyon. Hier wordt fanatiek op zalm gevist en is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers. U overnacht in Alta.
Rijafstand Skaidi - Alta: ca. 85 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Door de fjorden naar het Parijs van het Noorden

Een lange, maar indrukwekkende reis langs de diepe fjorden van Noord-Noorwegen; de reis van Alta naa...

Een lange, maar indrukwekkende reis langs de diepe fjorden van Noord-Noorwegen; de reis van Alta naar Tromsø kunt u zien als een dagbelevenis! De Lyngen Alpen nodigen u uit om de auto even aan de kant te zetten en een broodje te smeren, met uitzicht op de zee en de spitse bergen. U kunt bij Olderdalen de pont nemen over de Lyngenfjord naar Lyngseidet en vervolgens van Svensby naar Breivikeidet. In de middle of nowhere ziet u plots een hele trendy stad opdoemen: Tromsø, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. De grootste Europese stad boven de poolcirkel! Midden in het centrum is een kamer voor u gereserveerd. U overnacht in Tromsø.
Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 310 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Bruisend Tromsø en op bezoek bij Sami familie

Een heerlijke dag in Tromsø met volle terrasjes, musea, goede restaurants en als afsluiter ee...

Een heerlijke dag in Tromsø met volle terrasjes, musea, goede restaurants en als afsluiter een exclusief bezoek aan een rendierfarm. Bezoekt u ook de Ishaven kathedraal? Misschien zelfs het Middernachtconcert? Ook kunt u de auto pakken en de fotogenieke Sommarøy eilanden bezoeken, met de voor Sommarøy kenmerkende parelwitte zandstranden. Aan het begin van de avond bent u uitgenodigd door een Sami familie met een rendierfarm, even buiten Tromsø. Een gids leidt door het kamp en vertelt u alles over de historie van de Sami. In een traditionele Sami tent krijgt u koffie en wordt de Bidos soep (een traditionele Sami soep) met brood en cake geserveerd. Geniet ook van de prachtige joik liederen! Dit bezoek is bij uw reis inbegrepen. Schijnt de Middernachtzon? Dan zou u aansluitend aan dit bezoek er voor kunnen kiezen om met de Fjellheisen kabelbaan naar de top van de 420 meter hoge rots te gaan, met uitzicht over de stad en de fjorden! Gegarandeerd een foto in uw fotoalbum. U overnacht in Tromsø.
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Uw rorbu op de Lofoten

Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in Tromsø. Vandaag reist u naar een compleet ander l...

Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in Tromsø. Vandaag reist u naar een compleet ander landschap: de fotogenieke Lofoten! Wederom een relatief lange reisdag, maar de contrasten in landschap geven u zeker een ander gevoel. Langzaam ziet u de steile bergen opdoemen, die opreizen uit de Atlantische Oceaan. Langs kleine dorpjes en via kronkelige maar goed onderhouden wegen, komt u aan in de grootste plaats van de Lofoten: Svolvær. De komende 3 nachten is een rorbu voor u gereserveerd; een authentiek vissershuisje waar de Lofoten onder andere wereldberoemd om is. Midden in Svolvær slaapt u in de historische Anker Brygge, op palen aan het water! Langzaam dommelt u in slaap bij het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de palen. U overnacht in Svolvær.
Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Ontdek de Lofoten

Ook Anker Brygge biedt u een heerlijk ontbijtbuffet aan, vol Noorse delicatessen. Uw rorbu nodigt ui...

Ook Anker Brygge biedt u een heerlijk ontbijtbuffet aan, vol Noorse delicatessen. Uw rorbu nodigt uit om lekker in een luie stoel een boek uit lezen. Maar de Lofoten zijn ook ideaal om de auto te pakken en op ontdekkingstocht te gaan. Er ligt nog een heel paradijs op u te wachten, wanneer u richting het westen rijdt. Volg de weg totdat het ophoudt in A. Schiet foto's in Reine en breng een bezoek aan de vissersplaatsjes Njusfjord en Henningsvær. De Lofoten is een magneet geweest voor vele schrijvers en schilders. Overal ziet u wel een galerie met prachtige kunst. Ook een bezoek aan het Lofotr Vikingmuseum is een aanrader! U overnacht in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Zeearendensafari?

Na het heerlijke Noorse ontbijtbuffet is het een aanrader om een excursie te boeken, bijvoorbeeld me...

Na het heerlijke Noorse ontbijtbuffet is het een aanrader om een excursie te boeken, bijvoorbeeld met een speciale RIB-boot naar de Trollfjord. Deze smalle zijarm van de Raftsund wordt omsloten door bergen die tot meer dan 1000 meter steil uit zee oprijzen. Hier zijn veel zeearenden, soms zo dichtbij dat u ze kunt voeren! Overnachting in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Via de Scandinavische bergketen naar Lapland

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u oostwaarts, terug naar Lapland. Wederom een reis vol la...

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u oostwaarts, terug naar Lapland. Wederom een reis vol landschappelijke contrasten! Via het smalste stukje Noorwegen volgt u de weg langs Riksgrensen, de Zweedse grens over. U bent hier dusdanig hoog in de bergen dat u misschien langs de kant van de weg nog sneeuw ziet liggen. Stop u even bij het Abisko Nationaal Park om te picknicken? De Lapporten (de poort naar Lapland), een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko, heet u welkom in Lapland, Lapporten “de poort naar Lapland”. Ook het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië, is een blikvanger. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze sfeervolle cabin. Overnachting in Kiruna.
Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine om...

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine omweg naar Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een bezoek brengen aan het wereldbereomde ijshotel. Bij het plaatsje Ylitornio of Pello gaat u de grens naar Finland weer over. Let even goed op uw horloge: het is weer een uur later! Bezoekt u in Rovaniemi nog even de Kerstmand, in zijn dorpje midden op de poolcirkel? Misschien voor sommige reizigers iets te commercieel, maar sowieso leuk om vanaf deze plek alvast uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd, mét het officiële poststempel! Veruit het interessantste musuem is het Arktikum, gebouwd door Alvar Aalto. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Lees hier meer tips voor Rovaniemi. In de avond stapt u weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. U overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 340 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Zo'n 1.000 km later bereikt u weer de hoofstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om de...

Zo'n 1.000 km later bereikt u weer de hoofstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak prachtige stadswandelingen en bezoek de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Halverwege de middag gaat u aan boord voor uw Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de Oostzee

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de ...

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van uw rondreis door Lapland naar de Noordkaap. Wat heeft u veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenken aan uw prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar de haven
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Op naar uw bungalow aan de Russische grens
Dag 5 De rendieren van Salla
Dag 6 Het bijzondere Kiilopää
Dag 7 Urho Kekkonen Nationaal Park
Dag 8 Naar de top van Europa!
Dag 9 (nogmaals) Noordkaap en Gjesvær?
Dag 10 Naar de immense Altafjord
Dag 11 Door de fjorden naar het Parijs van het Noorden
Dag 12 Bruisend Tromsø en op bezoek bij Sami familie
Dag 13 Uw rorbu op de Lofoten
Dag 14 Ontdek de Lofoten
Dag 15 Zeearendensafari?
Dag 16 Via de Scandinavische bergketen naar Lapland
Dag 17 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de Oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Fell Centre Kiilopää bungalows

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Scandic Hotel Tromsø

Verblijf in Anker Brygge

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (inbegrepen)

salla-zomer-rondleiding-rendierpark

Rondleiding in Rendierpark Salla (inbegrepen)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volgt u met uw eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar u op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat u de benodigde materialen verstrekt hebt gekregen volgt u uw gidsen voor circa 5 kilometer met uw eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijgt u uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek uw wandelschoenen aan want vanavond beklimt u onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt uw gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet u bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keert u weer terug naar uw bungalow.

 • Prijs: € 27 per persoon | € 13,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multimediashow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij u alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met u wil delen. Daarnaast krijgt u prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook. Uitgevoerd op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld komt u uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drinken we in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en grillen we een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Uitgevoerd op dinsdagen en donderdagen. Overige dagen op aanvraag

 • Prijs: € 35 per persoon | € 17,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met uw eigen auto rijdt u naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart u opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij u tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. U heeft een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kunt u gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 159 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,85 per persoon | € 88,43 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur), mogelijk tot eind augustus
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 90,40 per persoon | € 73,45 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 124,30 per persoon | € 90,40 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Nationale Parken reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.695 p.p.

  Hiking the Arctic

  hiking-arctic-eigen-auto-thumb
 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Sfeervol en kleinschalig
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief

  noordkaap-exclusief-eigen-auto-thumb
 • Merengebied en Lapland
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.390 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb
 • Zuid-Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 895 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-eilanden-helsinki-thumb
 • Het dak van Europa
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Uw personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel