Minicamper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

Ontdek het Pure Noorden van Europa in uw eigen minicamper

minicamper-avontuur-noord-noorwegen-lapland-header

Minicamper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

Een minicamper is de ideale manier om op een avontuurlijke manier het Pure Noorden te ontdekken. U heeft alle vrijheid om uw eigen route te maken en u kunt overal kamperen met het allemansrecht dat geldt in heel Scandinavië. Uw huurauto is omgebouwd tot minicamper, hierdoor heeft u de flexibiliteit van een auto, maar de gemakken van een camper.

Uw 15-daagse Noord-Scandinavië reis in het kort
Op woensdagochtend vliegt u van Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel. Uw minicamper staat hier al voor u klaar en u kunt direct op pad. Twee weken heeft u de tijd om het Pure Noorden te ontdekken. Ga beren spotten in de buurt van de Russische grens, papegaaiduikers bekijken bij de Noordkaap of walvissen spotten bij Vesterålen. Uw huurauto is voorzien van het camperpakket inclusief tweepersoons koudschuimmatras, uitneembare koelkast en keukentje met wasbak en tweepits kookstel.

Verzorging
U verblijft:
14 nachten in een minicamper op basis van logies


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als u een camperreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Vrijheid door overal vrij te kamperen
 • Diverse nationaal parken
 • Bossen, meren, bergen en fjorden
 • Flexibel met een minicamper
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 15 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
kimberley-j-ware-zuiden

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Minicamper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

U heeft volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens uw campervakantie. Om u bij het oriënteren te helpen hebben we een 8-daagse route voor u uitgestippeld waarbij u een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijgt u van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

In de ochtend vliegt u van Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi, Finland. Bij aankomst staat u...

In de ochtend vliegt u van Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi, Finland. Bij aankomst staat uw minicamper voor u klaar en kunt u direct op pad. Met uw minicamper kunt u uw eigen route bepalen. Kies voor de eerste dag voor een niet al te lange route. Een mooie start is richting de Russische grens rondom Ruka. Een aanrader is om te overnachten op de camping van Iisakki Village. Vanuit hier kunt u diverse activiteiten bijboeken. 
Rijafstand Rovaniemi – Ruka: ca. 200 km | ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Beren spotten

Heerlijk wakker worden in de natuur. Bij deze camping kunt u gratis gebruik maken van kano’s e...

Heerlijk wakker worden in de natuur. Bij deze camping kunt u gratis gebruik maken van kano’s en SUP boards, een mooie activiteit om in de ochtend te ondernemen. Boek voor het eind van de middag de excursies beren spotten. Samen met een gids gaat u naar een schuilhut, zodat de dieren u niet kunnen zien en ruiken. Vanuit hier kunt u de indrukwekkende beren bewonderen. In de avond komt u weer terug bij de camping. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Oulanka National Park

Vandaag verlaat u de regio van Ruka en rijdt u noordwaarts richting Salla. Maak een stop bij het nat...

Vandaag verlaat u de regio van Ruka en rijdt u noordwaarts richting Salla. Maak een stop bij het nationaal park Oulanka. Dit park staat bekend om de berenroute. De totale route is 90 kilometer, maar in het park kunt u een deel van de route lopen. De kleine berenroute is 12 kilometer lang en brengt u langs de mooiste punten van het park. In deze regio kunt u kamperen of verder doorrijden naar Salla.
Rijafstand Ruka – Salla: ca. 95 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan het rendierpark

Onderweg heeft u vast al een rendier gespot, maar een bezoek aan het rendierpark is zeker de moeite ...

Onderweg heeft u vast al een rendier gespot, maar een bezoek aan het rendierpark is zeker de moeite waard. Eerst vertelt een gids alles over het leven van de rendieren, voordat u met de gids het park in gaat. Het park is 200 hectare groot. Samen met de gids zult u de rendieren gaan voeren. Met een lokroep komen alle rendieren uit de omgeving aangerend, een indrukwekkende belevenis. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Goudzoekersmuseum Tankavaara

Verlaat de mooie bosrijke omgeving van Salla en ga verder naar het noorden richting Inari. Onderweg ...

Verlaat de mooie bosrijke omgeving van Salla en ga verder naar het noorden richting Inari. Onderweg kunt u een stop maken bij het goudzoekersmuseum Tankavaara en ga opzoek naar uw eigen goud. Na het bezoek rijdt u verder naar de regio van Inari. 
Rijafstand Salla – Inari: ca. 365 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Boottocht over het Inari meer

Een mooie dag om Lapland vanaf het water te verkennen. Kies voor een boottocht over het Inari meer. ...

Een mooie dag om Lapland vanaf het water te verkennen. Kies voor een boottocht over het Inari meer. Het meer behoord tot de grootste meren van Finland en heeft meer dan 3300 eilanden. Tijdens deze tocht zal de boot ook aanmeren bij een van de eilanden waar u een klein stuk omhoog kunt lopen en kunt genieten van een prachtig eiland. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar het noordelijkste puntje van Finland

Breng deze ochtend nog een bezoek aan het Sami Siida museum. U kunt hier alles zien over het leven v...

Breng deze ochtend nog een bezoek aan het Sami Siida museum. U kunt hier alles zien over het leven van de Sami, rendierhouders. Vanuit Inari is het circa 2,5 uur rijden naar Nuorgam. U ziet het landschap om u heen veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Bij Nuorgam heeft u de mogelijkheid om fietsen te huren en de omgeving te verkennen. 
Rijafstand Inari – Nuorgam: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Rivierboottocht

Maak vandaag een boottocht over de rivier Tenojoki. Deze rivier staat bekend om de zalm en wordt dan...

Maak vandaag een boottocht over de rivier Tenojoki. Deze rivier staat bekend om de zalm en wordt dan ook vaak gebruikt om verse zalm te vangen. Na de boottocht staat een warm drankje en een snack voor u klaar. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar de Noordkaap

U laat Finland vandaag achter u en reist door naar Noorwegen. Een mooie route is de route langs de k...

U laat Finland vandaag achter u en reist door naar Noorwegen. Een mooie route is de route langs de kust van Noorwegen. Onderweg komt u kleine vissersdorpjes tegen. Aan het einde van de dag komt u aan in de regio van de Noordkaap. Heeft u mooi weer, rij dan direct door naar de Noordkaap om van het spectaculaire uitzicht te genieten.
Rijafstand Nuorgam – Noordkaap: ca. 425 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Op zoek naar de papegaaiduikers

Naast de Noordkaap staat deze regio ook bekend om de papegaaiduikers. Maak een boottocht vanuit de p...

Naast de Noordkaap staat deze regio ook bekend om de papegaaiduikers. Maak een boottocht vanuit de plaats Gjesvaer naar de grootste vogelbroedplaats van Noorwegen. Naast papegaaiduikers heeft u ook de kans om zeearenden, jan van genten en aalscholvers te zien. Na deze indrukwekkende tocht kun u doorreizen naar Alta.
Rijafstand  Noordkaap – Alta: ca. 235 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Sautso Canyon

De regio staat bekend om de prachtige wandelmogelijkheden. Rij met uw minicamper richting de kleine ...

De regio staat bekend om de prachtige wandelmogelijkheden. Rij met uw minicamper richting de kleine plaats Gargia. Vanuit daar kunt u doorrijden naar het hoogteplateau en een wandeling maken in de Sautso Canyon. Een mooie, maar zware wandeling van ongeveer 8 kilometer. Verkent u liever de omgeving vanaf het water, kies dan voor een kanotocht waarbij u een deel van de Alta rivier afvaart. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Het drielandenpunt

Via twee verschillende wegen kunt u naar het drielandenpunt in Kilpisjärvi reizen. Een aanrader...

Via twee verschillende wegen kunt u naar het drielandenpunt in Kilpisjärvi reizen. Een aanrader is om de Noorse route te rijden. Deze route loopt langs de kust met uitzicht op de indrukwekkende fjorden. Bij de plaats Skibotn draait u het binnenland binnen en gaat u de grens over naar Finland. Maak eind van de dag nog een wandeling over het Saana natuurpad, circa 5 kilometer. Waar onderweg alles wordt uitgelegd over de flora en fauna.
Rijafstand Alta – Kilpisjärvi: ca. 340 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Verken de omgeving

Vanuit het bezoekerscentrum van Kilpisjärvi kunt u een boottocht maken naar de overkant van het...

Vanuit het bezoekerscentrum van Kilpisjärvi kunt u een boottocht maken naar de overkant van het meer Kilpisjärvi. Waar de boot aanlegt kunt u een wandeling maken van ongeveer 3 kilometer naar het drielandenpunt. Vanaf dit punt kijkt u Noorwegen, Zweden en Finland in. Op de terugreis kunt u kiezen voor de bootreis of helemaal tot aan Kilpisjärvi teruglopen. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Op bezoek bij de Kerstman

U laat de prachtige hoogvlaktes van Kilpisjärvi achter en rijdt via de arm van Finland richting...

U laat de prachtige hoogvlaktes van Kilpisjärvi achter en rijdt via de arm van Finland richting Rovaniemi. De woonplaats van de Kerstman. De Kerstman kunt u het gehele jaar bezoeken. Vergeet uw adressenboekje niet, want u heeft ook de mogelijkheid om uw kerstkaarten te versturen. Slaap vannacht in de buurt van Rovaniemi.
Rijafstand Kilpisjärvi – Rovaniemi: ca. 420 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Terug naar huis

Helaas komt er aan alle mooie reizen een einde. In de ochtend levert u uw minicamper in en vliegt u ...

Helaas komt er aan alle mooie reizen een einde. In de ochtend levert u uw minicamper in en vliegt u met een rechtstreekse vlucht terug naar Rotterdam The Hague airport. Een reis om nooit meer te vergeten. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het Pure Noorden
Dag 2 Beren spotten
Dag 3 Oulanka National Park
Dag 4 Bezoek aan het rendierpark
Dag 5 Goudzoekersmuseum Tankavaara
Dag 6 Boottocht over het Inari meer
Dag 7 Naar het noordelijkste puntje van Finland
Dag 8 Rivierboottocht
Dag 9 Naar de Noordkaap
Dag 10 Op zoek naar de papegaaiduikers
Dag 11 Sautso Canyon
Dag 12 Het drielandenpunt
Dag 13 Verken de omgeving
Dag 14 Op bezoek bij de Kerstman
Dag 15 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in minicamper

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat u de benodigde materialen verstrekt hebt gekregen volgt u uw gidsen voor circa 5 kilometer met uw eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijgt u uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek uw wandelschoenen aan want vanavond beklimt u onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt uw gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet u bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keert u weer terug naar uw bungalow.

 • Prijs: € 27 per persoon | € 13,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multimediashow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij u alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met u wil delen. Daarnaast krijgt u prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook. Uitgevoerd op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld komt u uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drinken we in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en grillen we een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Uitgevoerd op dinsdagen en donderdagen. Overige dagen op aanvraag

 • Prijs: € 35 per persoon | € 17,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met uw eigen auto rijdt u naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart u opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij u tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. U heeft een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kunt u gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 159 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
ruka-zomer-excursies

Excursies Ruka

ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Berenspotten bij de Russische grens

Het programma start met een transfer van 1 uur naar de Russische grens. Samen met uw gids zoekt u schuilhut op, zodat de dieren u niet zullen zien of ruiken. Naast beren kunt u in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden. De gids heeft heerlijke picknick snacks meegenomen. Voor middernacht keert u met de gids terug naar de auto en reist u onder de Middernachtzon terug naar Ruka. De kans dat u een beer heeft gezien is 99%!

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf begin juni. Uitgevoerd door Ruka Safaris (17:00 uur)
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijft u langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet u van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 42 per persoon | € 22 per kind 5 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (10:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Schiet door de meest uitdagende stroomversnellingen in de Kitka canyon en zie de machtige Jyrävä waterval vanaf de oever. Vanaf de Jyrävä waterval volgt u een route van ca. 1,5 km terug naar de auto. U moet minimaal 18 jaar oud zijn en over een goede fysieke conditie beschikken.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen (Russische grens)

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä, aan de Russische grens. In dit 7 uur durende programma geniet u ook van koffie en een Finse makkara (worst).

 • Prijs: € 82 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-offroad-rzr-rally

RZR Buggy safari

Daag u zelf uit met dit spannende avontuur per RZR Buggy. De gids zal de groep begeleiden over de routes door het bos naar mooie uitzichtpunten. Dé manier om de wildernis van Finland te ontdekken. Let op: de bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs.

 • Prijs: € 69 per persoon (2 personen per buggy) | € 40 euro per kind 5 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag € 25. ​Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-10km

Kanotrip in Oulanka National Park (10 km)

Een onvergetelijke safari in een Indian kano, midden in het prachtige landschap vanaf de rivier Oulanka. De route is goed te doen voor beginners, doordat er geen stroomversnellingen zijn. Op het einde van de kortere safari geniet u van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 119 per persoon | € 71 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-24km

Kanotrip in Oulanka National Park (24 km)

De langere versie van de kanotocht door Oulanka National Park. Tijdens deze excursie krijgt u sandwiches aangeboden. Op het einde van de safari geniet u van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 139 per persoon | € 83 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP fitness

Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van de SUP (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op de board. Na een uur paddling gaat u naar de sauna voor een 30 minuten durende stretching oefening: saunayoga!

 • Prijs: € 25 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (16:30 uur). Minimum leeftijd 12 jaar
ruka-zomer-ontdekkingstocht-finse-bos

Op ontdekkingstocht door de Finse bossen

Tijdens deze excursie leert u de traditionele Finse lifestyle beter kennen. Finnen zijn gewend om uit de natuur te eten en deze kennis delen ze graag met u. Afhankelijk van het seizoen gaat u met de gids vissen of bessen plukken in het bos (bessenseizoen is van juli tot en met augustus). Uiteraard kunt u uw vangst bereiden boven een kampvuur en proeven hoe het smaakt. Verser kan bijna niet!

 • Prijs: € 49 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (15:00 uur)
kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. U kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 480 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. U heeft uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 960 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,85 per persoon | € 88,43 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur), mogelijk tot eind augustus
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 90,40 per persoon | € 73,45 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 124,30 per persoon | € 90,40 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis
  15 dagen, camperreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-avontuur-noorwegen-lapland-thumb
 • Korte camperreis
  8 dagen, camperreis, v.a. € 1.295 p.p.

  Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-express-noorwegen-lapland-thumb
 • Lange camperreis
  22 dagen, camperreis, v.a. € 2.195 p.p.

  Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-compleet-noorwegen-lapland-thumb
 • Kamperen
  8 dagen, camperreis, v.a. € 925 p.p.

  Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

  minicamper-express-noorwegen-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief camperhuur Volledig uitgerust en onbeperkt aantal km's
camperhuur-scandinavie