Alles over kleurcodes en reisadviezen

coronavirus

Wat gebeurt er bij code oranje of rood?

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten wat er gebeurt met jouw reis wanneer je vakantiebestemming de kleurcode oranje of rood krijgt. Daarom geven we de maatregelen en acties die genomen worden bij het veranderen van kleurcodes hieronder weer. De kleurcodes zijn adviezen.

We raden je aan de reisadviezen die gegeven worden vanuit de overheid in de gaten te houden. Op deze pagina houden wij die adviezen bij. Je kunt natuurlijk ook kijken op de website van de overheid. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de meest up to date informatie. 

Allereerst is het goed om te weten wat de kleurcodes inhouden. Kleurcodes geven een idee van de veiligheids- en gezondheidsrisico's en de coronamaatregelen.

  • Code oranje = alleen noodzakelijke reizen. Dit advies komt tot stand doordat er veel coronabesmettingen zijn. Hierdoor krijg je te maken met strengere maatregelen, zoals een lockdown, een avondklok of minder mogelijkheden om het land in te reizen. Het kan ook zijn dat je als Nederlander het land niet in mag. Als je al in het land bent, kan code oranje ervoor zorgen dat je een vaccinnatie- of testbewijs nodig hebt of in quarantaine moet bij terugkomst in Nederland.
  • Code rood = niet reizen. Dit advies ontstaat doordat je door de coronamaatregelen het land of gebied niet in of uit kunt reizen. Wanneer je vanuit een gebied of land met code rood terugreist naar Nederland, moet je een vaccinnatie- of testbewijs laten zien of in quarantaine.

 

Kleurcode verandert voor de reis

Verandert de code van het reisadvies terwijl je nog thuis bent en de reis nog moet plaatsvinden? Dan kun je dit verwachten:
 

Kleur verandert in code oranje of rood
  • Kwaliteit en veiligheid staat bij Voigt Travel voorop. Als jouw vakantiebestemming code oranje of rood krijgt, en wij kunnen de kwaliteit van de reis niet meer waarborgen, dan besluiten we de reis te annuleren. 
  • Zes weken voor vertrek nemen we contact met jou op om samen te kijken naar een alternatief. Je kunt bijvoorbeeld voor een andere regio of bestemming kiezen maar je kunt ook je reis uitstellen en verplaatsen.

Kleurcode verandert tijdens de reis

Verandert de code van het reisadvies van jouw vakantiebestemming terwijl je op vakantie bent? Dun kan je dit verwachten:
 

Kleur verandert in code oranje Kleur verandert in code rood
  • We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk en veilig thuiskomt. Met behulp van de repatriëringsgarantie halen we u kosteloos naar huis.


 

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel