Wat gebeurt er bij code oranje of rood?
Alles over kleurcodes en reisadviezen

Wat gebeurt er bij code oranje of rood?

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten wat er gebeurt met jouw reis wanneer je vakantiebestemming de kleurcode oranje of rood krijgt. Daarom geven we de maatregelen en acties die genomen worden bij het veranderen van kleurcodes hieronder weer. De kleurcodes zijn adviezen.

We raden je aan de reisadviezen die gegeven worden vanuit de overheid in de gaten te houden. Op deze pagina houden wij die adviezen bij. Je kunt natuurlijk ook kijken op de website van de overheid. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de meest up to date informatie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je, naast het bewijs dat je gevacineerd bent, ook een negatieve testuitslag moet tonen bij aankomst op de luchthaven.

Vragen over reizen en corona? Bekijk onze FAQ met meestgestelde vragen.
 

Kleurcode verandert voor de reis

Verandert de code van het reisadvies terwijl je nog thuis bent en de reis nog moet plaatsvinden? Dan kun je dit verwachten:
 

Kleur verandert in code oranje of rood
  • Bij code oranje hoef je je nog geen zorgen te maken. De reis kan in de meeste gevallen gewoon doorgaan. Kwaliteit en veiligheid staat echter bij Voigt Travel voorop. Als wij de kwaliteit van de reis niet meer kunnen waarborgen, dan besluiten we de reis te annuleren.
  • Als de reis niet door kan gaan, neemt Voigt Travel vier weken voor vertrek contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je recht hebt op een restitutie zodra Voigt Travel de reizen niet kan uitvoeren. Daarnaast kijken we altijd mee naar andere mogelijkheden. Denk hieraan bijvoorbeeld aan het omboeken van de reis naar een andere bestemming of vertrekdatum.

Kleurcode verandert tijdens de reis

Verandert de code van het reisadvies van jouw vakantiebestemming terwijl je op vakantie bent? Dan kun je dit verwachten:
 

Kleur verandert in code oranje Kleur verandert in code rood
  • We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk en veilig thuiskomt. Met behulp van de repatriëringsgarantie halen we je kosteloos naar huis.

Wat betekenen de kleurcodes volgens de Rijksoverheid?

De Rijksoverheid geeft met kleurcodes een idee van de veiligheids- en gezondheidsrisico's en de coronamaatregelen. Wil je weten wat de kleurcodes officieel inhouden?

  • Code oranje = alleen noodzakelijke reizen. Dit advies komt tot stand doordat er veel coronabesmettingen zijn. Hierdoor krijg je te maken met strengere maatregelen, zoals een lockdown, een avondklok of minder mogelijkheden om het land in te reizen. Het kan ook zijn dat je als Nederlander het land niet in mag. Als je al in het land bent, kan code oranje ervoor zorgen dat je een vaccinnatie- of testbewijs nodig hebt of in quarantaine moet bij terugkomst in Nederland.
  • Code rood = niet reizen. Dit advies ontstaat doordat je door de coronamaatregelen het land of gebied niet in of uit kunt reizen. Wanneer je vanuit een gebied of land met code rood terugreist naar Nederland, moet je een vaccinnatie- of testbewijs laten zien of in quarantaine.


 

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel