PRINT PAGINA

Puur & Compleet IJsland

Ontdek het veelzijdige landschap van IJsland in de uitbundige natuur van juli

Dag 1

Dag 1 Welkom op IJsland

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Akureyri en kan het avontuur gaan beginnen. Samen met de groep en de reisleider reis je met een bus door het gebied rondom Skagafjördur, hèt fokgebied van het beroemde IJslandse paard. We lunchen met elkaar in Glaumbaer waar we typische turf huisjes bezoeken en rijden dan door voor diner en overnachting naar het Fosshotel gelegen in het charmante vissersdorp Stykkishólmur. Inclusief lunch in Glaumbaer en bezoek aan typische turfhuisjes.
Rijafstand luchthaven Akureyri - Glaumbaer: ca. 105 km | ca. 1 uur en 20 minuten
Rijafstand Glaumbaer - Stykkishólmur: ca. 270 km | ca. 3,5 uur

Dag 2

Dag 2 The Golden Circle

De drie bekendste hoogtepunten van IJsland, Þingvellir National Park, Gullfoss en Geysir, vormen samen de Golden Circle. Het blijft een must see voor iedereen die naar IJsland gaat. De reisleider laat je alle hoogtepunten zien waaronder kraters, watervallen, de Geysir en Strokkur. Þingvellir National Park was de eerste plek waar de Vikingen in ca. 930 hun parlement hielden. De vallei waar de historische gebeurtenis plaatsvond, voelt door de indrukwekkende natuur magisch aan en bevindt zich precies op de rand van de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Laat je meeslepen door de magie van dit landschap. Diner en overnachting in Hotel Selfoss in het plaatsje Selfoss.
Volledig dagprogramma
Totale rijafstand: ca. 325 km

Dag 3

Dag 3 Hoogtepunten van de zuidkust

Vandaag staat de prachtige zuidkust op het programma waarbij we een stop maken bij de Seljafoss en de Skogafoss. Watervallen behoren door hun verscheidenheid en schoonheid tot de natuurwonderen van IJsland. We sluiten de dag af bij de Icelandic Lava Show in Vík waar je een vulkaan eruptie van dichtbij meemaakt. Diner en overnachting in Hotel Kria in Vík.
Duur Icelandic Lava Show: ca. 50 minuten
Rijafstand Hotel Selfjoss – Hotel Kria: ca. 130 km | ca. 1,5 uur (exclusief stop bij Seljafoss en Skogafoss)

 

Dag 4

Dag 4 Gletsjers en ijsbergen

De laatste dag in het zuiden voordat je de reis vervolgt richting het ongerepte noorden van IJsland. We bezoeken het nationaal park Skaftafell waar we een wandeling met prachtig uitzicht op de gletsjer maken mits het weer dit toelaat. Een absoluut hoogtepunt is de spectaculaire boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón waarbij we tussen prachtige ijsbergen varen: één van de meest gefotografeerde en bewonderde plaatsen van IJsland. Diner en overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
Volledig dagprogramma
Duur boottocht: ca. 40 minuten
Rijafstand Vík - Jökulsárlón: ca. 195 km | ca 2,5 uur
Rijafstand Jökulsárlón - Fosshotel Glacier Lagoon: ca. 30 km | ca. 30 minuten

Dag 5

Dag 5 Het Oosten van IJsland

Vandaag vervolgen we de route richting het oosten van het eiland. Na een koffiestop in het lieflijke dorp Djupivogur met een lange handels- en visserijgeschiedenis, vervolgen we onze rit door het desolate maar prachtige landschap. Via Egilsstadir, waar tijd is om te lunchen, rijden we naar Borgarfjördur waar een lokale gids ons te voet meeneemt naar de plaatselijke visfabriek, het kerkje en vertelt over het dagelijks leven hier. Diner en overnachting in hotel Aflheimar.
Duur dorpswandeling: ca. 2 uur
Rijafstand Fosshotel Glacier Lagoon – Alfheimar Country Hotel: ca. 420 km | ca. 5,5 uur (exclusief koffiestop in Djupivogur en lunch in Egilsstadir)

Dag 6

Dag 6 Mývatn en omgeving

We bereiken het ongerepte noorden van IJsland en verblijven de laatste twee nachten in Mývatn. Onderweg bezoeken we de Dettifoss waterval: één van de krachtigste waterval van Europa. In de middag bezoeken we de hoogtepunten van dit zeer actieve vulkanische natuurgebied Mývatn bestaande uit kratermeren, gestolde magmavelden, actieve ondergrondse vulkanen, zwavelpoelen en warmwaterbronnen. De dag sluit je relaxt af in de Nature Baths van Mývatn. Diner en overnachting in midden in de natuur gelegen Laxa hotel.
Duur bezoek Dettifoss waterval: ca. 1,5 uur.
Duur bezoek Mývatn Nature Baths: ca. 2 uur (entree om 16:00)
Rijafstand Alfheimar Country Hotel – Dettifoss waterval: ca. 200 km | ca. 2 uur en 45 minuten (exclusief koffiestop)
Rijafstand Dettifoss waterval – Laxa Hotel: ca. 85 km | ca. 1 uur en 20 minuten

Dag 7

Dag 7 Walvissen spotten

De laatste dag is alweer aangebroken. De havenstad Húsavik is één van de beste plaatsen om walvissen te spotten. Met een traditionele boot ga je op zoek naar de walvissen. In de zomermaanden, tussen juni en augustus, kun je hier zowel de kleine bultrugwalvis als de blauwe vinvis (het grootste dier ter wereld) spotten. De boottocht duurt ongeveer 2,5 uur, afhankelijk van de weerscondities. Rond lunchtijd kun je op eigen gelegenheid genieten van een typische seafood lunch en loop rond in de haven van Húsavík. Daarna breng je een bezoek aan het walvismuseum voordat we teruggaan naar Mývatn. Diner en overnachting in Laxa Hotel.
Duur walvisexcursie: ca. 2,5 uur
Duur bezoek walvismuseum: ca. 1,5 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is het einde van de reis alweer in zicht. Geniet nog eenmaal van een heerlijk ontbijtbuffet voordat je terug wordt gebracht naar de luchthaven van Akureyri. Vol met mooie herinneren en wie weet met nieuwe vrienden stap je het vliegtuig weer in voor de directe vlucht naar huis.
Rijafstand Laxa hotel – luchthaven Akureyri: ca. 70 km | ca. 1 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: