PRINT PAGINA

Middernachtzonreis Noord-IJsland

Groepsreis in Noord-IJsland van hoogtepunt naar hoogtepunt

Dag 1

Dag 1 Rechtstreeks naar Noord-IJsland

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí, in Noord-IJsland. Je wordt verwelkomd door reisleider Ruben Weytjens, die de gehele week met jou en de medereizigers de wonderen van Noord-IJsland gaat ontdekken onder de middernachtzon. Per transferbus reizen we eerst naar de watervallen van Goðafoss, en vervolgens door naar één van de meest bijzondere locaties op IJsland: Mývatn. Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland, omringd door vulkanen, modderpoelen, geothermische warmtebronnen, pseudokraters, lavavelden en fotogenieke lavarotsformaties. De komende 3 nachten zul je hier verblijven. Na de soeplunch gaan we de ontspanning opzoeken in het geothermisch verwarmde Nature Bath. Deze baden zijn te vergelijken met de wereldberoemde Blue Lagoon in het zuiden, maar minder druk bezocht en minstens zo mooi. Geniet in de lagune en het bassin van een watertemperatuur van 36 - 40 °C vol mineralen.
Je overnacht in Sel Hotel Mývatn, één van de eerste hotels in deze regio, gerund door gepassioneerde locals. We zullen genieten van het dinerbuffet in het restaurant. Het hotel is gelegen aan de zuidkant van het meer tussen enkele pseudokraters, en biedt een goede uitvalsbasis om in de avond de vele vogels te observeren. Afhankelijk van het weer zullen we daarom juist in de late avond de pseudokraters opzoeken. Want als de avond dan eindelijk valt, dan is Noord-IJsland op haar mooist. Neem je verrekijker zeker mee. 
Duur bezoek Nature Baths: ca. 2 uur
Rijafstand luchthaven Akureyri – Myvatn: ca. 90 km | ca. 2 uur (incl. bezoek Goðafoss waterval)

Dag 2

Dag 2 Op avontuur in Mývatn

Door de lange dag gisteren zul je wellicht wat hebben uitgeslapen. Aan het einde van de ochtend worden we door een zeer deskundige lokale gids opgehaald om per bus diverse plekken rondom het meer te ontdekken. Zoals de rotsformaties van Dummiborgír, de borrelende modderpoelen, etc. Op de boerderij van Vógafjos geniet je van een heerlijke 2-gangen lunch, met uitzicht op de melk- en koeienstal. Dineren doen we weer in het Sel Hotel, maar halverwege de avond zetten we onze tour voort naar de westkant van het meer, waar we de vogels wat dichter kunnen benaderen. Dit combineren met een bezoek aan het Birdmuseum, speciaal voor ons zo laat op de avond geopend. Rond middernacht zijn we weer terug in het hotel. 
Duur dagprogramma: ca. 10 uur

Dag 3

Dag 3 Askja vulkaan per Super Jeep

Weer lekker laat ontbijten. Je hebt een paar vrije uren. Maak een heerlijke wandeling bij het meer, of misschien durf je het aan om een rondvlucht boven Mývatn te maken? (Ter plaatse te reserveren).  Halverwege de middag starten we met een hele bijzondere belevenis, een speciaal voor ons georganiseerde avond- en nachtexcursie naar de legendarische Askja vulkaan. Met professionele gidsen ga je in spectaculaire Super Jeeps op pad de wildernis in. Met de jeeps doorwaden we rivieren, racen we over lavazand en manoeuvreren we ons over de vlijmscherpe lavagesteente. Het lijkt alsof je je op een ander planeet bevindt. Op verschillende plekken wordt er gewandeld, zoals naar de krater van Víti. Maar we nemen zeker ook onze tijd om de ongelooflijke atmosfeer van de Askja caldera te absorberen. Als het even meezit gaan we onze tocht zelfs voortzetten naar het Holuhraun-lavaveld, op de uiterwaarden tussen de Vatnajökull-gletsjer en het Askja-calderagebergte. Wanneer de klok de nacht aantikt zijn we één van de weinigen in dit gebied. De subtiele kleurschakeringen, het veranderlijke IJslandse weer én de onnavolgbare landschappen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Ook zullen we diverse unieke vogelsoorten zien. Halverwege de nacht – wanneer de zon alweer schijnt - arriveren we weer bij het hotel in Mývatn. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn.

Dag 4

Dag 4 Krafla en Dettifoss

Je hebt misschien je slaap nodig, na de late aankomst afgelopen nacht. Misschien pik je nog net het ontbijt mee, anders ga je gewoon direct over tot het lunchbuffet dat voor jou – na uitchecken – klaarstaat. We hebben nog wat laatste vrije uren in Mývatn en ook het dinerbuffet slaan we niet over. Vroeg in de avond is het dan toch tijd om Mývatn te verlaten. De bus staat klaar en met een lokale gids rijden we naar de lavavelden van Krafla. Wederom een zeer fotogenieke locatie voor een lange wandeling. Daarna zetten we koers richting de meest krachtige waterval van Europa, de Dettifoss. Een prachtige tocht door de outback. De zon is al een stuk lager gaan staan, wat hopelijk voor een prachtige fotogeniek moment gaat zorgen bij de waterval. Dettifoss is 44 meter hoog en 100 meter breed en is onderdeel van een lange gletsjerrivierkloof. Rond middernacht vervolgen we onze reis naar de volgende overnachtingslocatie, Hotel Skúlagarður. Een ‘pasta-to-go’ is inbegrepen tijdens deze lange avondexcursie. 
Duur bezoek Krafla lavavelden: ca. 1,5-2 uur 
Duur bezoek Dettifoss waterval: ca. 1 uur
Rijafstand Mývatn – Skúlagarður: ca. 130 km | ca. 6 uur (incl. excursie Krafla lavavelden en Dettifoss waterval)

Dag 5

Dag 5 Akureyri, Hauganes, walvissen en Siglufjörður

Tot ziens lieve gastheer en -dame van Hotel Skúlagarður, een voormalig schoolgebouw, tot klein hotel omgebouwd. Misschien heb je na het late ontbijtbuffet nog even gekeken bij het nabijgelegen meer. Aan het begin van de middag reizen we per transfer naar Akureyri voor wat vrije tijd in de ‘grootste’ stad van Noord-IJsland (ca. 15.000 inwoners). Rond zessen arriveer je in Hauganes, een klein kustdorpje ten noorden van Akureyri. Elvar verwelkomt ons in zijn Baccalá restaurant met een verrukkelijk diner, en neemt ons aansluitend mee voor een ontspannen en humoristische tour door zijn visfabriek. De hottubs bij de zee zijn door de aardwarmte lekker warm. Aan het einde van de avond start een wederom exclusieve middernachtzonexcursie. Met een privé boot ga je op zoek naar de walvissen en andere zeezoogdieren. Wat zou het geweldig zijn om de staart van de bultrug te kunnen fotograferen tegen het schemerlicht van de de middernachtzon! Aan het begin van de nacht reizen we verder naar Siglufjörður, waar je de komende 2 nachten de beschikking hebt over een  het chique Siglo Hotel 
Duur bezoek Hauganes: ca. 4,5 uur 
Duur walvisexcursie: ca. 3 uur
Rijafstand Skúlagarður – Hauganes: ca. 160 km | ca. 4 uur (incl. 2 uur stadsbezoek Akureyri)

Dag 6

Dag 6 Terug naar het normale dagritme - dagje Siglufjörður

Heerlijk wakker worden in dit levendige vissersdorpje. Vandaag is een dag voor de absolute ontspanning. De invulling is volledig aan jou. We doen alvast een paar suggesties: het walvismuseum, de bierbrouwerij Segull, de gratis hottub bij het hotel of de sauna? Kies je eigen locatie om te lunchen, zoals in het kleurrijke en altijd gezellig Hannes Boy. Geniet in het restaurant van een verrukkelijk 3-gangen diner. Je overnacht in het Siglo Hotel.

Dag 7

Dag 7 Naar de poolcirkel en papegaaiduikers op Grimsey

Na het uitgebreide ontbijtbuffet reis je naar het vissersplaatsje Dalvík. Hier ligt de ferry te wachten om ons rond 09:00 naar het eilandje Grimsey te varen, 30 km ten noorden van IJsland. Rond het middaguur komen we aan op het eilandje dat bekend staat om de vele duizenden papegaaiduiker die hier op de kliffen broeden. Ook is Grimsey de enige plek op IJsland waar je de poolcirkel kunt oversteken. Er wonen ca. 35 mensen op dit bijzondere eilandje. Gids Halla zal ons opwachten in de haven en ons meenemen naar een restaurantje waar een 2-gangen lunch met lokale gerechten ons goed zal doen smaken. Daarna zal Halla  een rondleiding verzorgen over het eiland. Je zult zeker wat vrije tijd hebben om ook zelf rond te slenteren en te proberen om één van s’werelds meest fotogenieke vogels op de foto te zetten. Aan het einde van middag varen we weer terug naar Dalvík. We rijden direct door naar Hauganes, waar Elvar ons wederom opwacht in zijn Baccalá restaurant voor een 3-gangen diner. Een mooie plek en moment om nog eens met elkaar terug te blikken op deze onvergetelijke week. Per transferbus rijden we naar Akureyrí voor een overnachting in het Kjarnalundur hotel. 
Duur Grimsey dagexcursie: ca. 11 uur (incl. 6 uur varen)
Rijafstand Siglufjörður – Dalvik: ca. 35 km | ca. 35 min
Rijafstand Dalvik – Akureyri: ca. 48 km | ca. 50 min

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Geniet van het ontbijtbuffet in uw hotel. Vroeg in de ochtend rij je per transferbus naar luchthaven Akureyri. Met een koffer vol ervaringen vlieg je met een rechtstreekse vlucht weer terug naar Nederland.
Rijafstand Hotel Kjarnalundur – Luchthaven Akureyri: ca. 2 km | ca. 4 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur