PRINT PAGINA

Middernachtzonreis Noord-IJsland

Droomreis voor fotografen en natuurliefhebbers

Dag 1

Dag 1 Directe vlucht naar Noord-IJsland

Directe vlucht naar Noord-IJsland

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí, in Noord-IJsland. Je wordt verwelkomd door Arcticans Guide Yoni Proost, die de gehele week met jou en de medereizigers de wonderen van Noord-IJsland gaat ontdekken onder de middernachtzon. Per transferbus reizen we eerst naar de watervallen van Goðafoss, en vervolgens door naar één van de meest bijzondere locaties op IJsland: Mývatn. Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland, omringd door vulkanen, modderpoelen, geothermische warmtebronnen, pseudokraters, lavavelden en fotogenieke lavarotsformaties. De komende 3 nachten zul je hier verblijven. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn, één van de eerste hotels in deze regio, gerund door gepassioneerde locals. We genieten van een smakelijke lunch in het Sél Hotel. Na de lunch bezoeken we het Bird museum. We zullen genieten van het dinerbuffet in het hotel restaurant.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Mývatn: ca. 90 km | ca. 2 uur incl. bezoek Goðafoss waterval
Je overnacht in het Sél Hotel.

Dag 2

Dag 2 De Diamond Circle (en walvissen)

De Diamond Circle (en walvissen)

Vandaag gaan we op avontuur! Met de bus reizen we via Hverír modderpoelen en de Dettifoss waterval richting Húsavík, waar we met een traditionele boot de zee op gaan om walvissen en zeevogels te spotten. Dineren doen we in Gamli Húsavík. Halverwege de avond ontspannen we de spieren en geest in het Nature Bath. Aan het einde van de avond zijn we weer terug in het hotel. Het hotel is gelegen aan de zuidkant van het meer tussen enkele pseudokraters, en biedt een goede uitvalsbasis om ’s avonds en ‘s ochtends de vele vogels te observeren. Het is afhankelijk van het weer een aanrader om juist in de late avond de pseudokraters opzoeken. Want als de avond dan eindelijk valt, dan is Noord-IJsland op haar mooist. Neem je verrekijker zeker mee.
Je overnacht in het Sél Hotel.

Dag 3

Dag 3 Mývatn en Aldeyjarfoss

Mývatn en Aldeyjarfoss

Deze dag starten we langzaam. We wandelen door de pseudokraters en fotograferen de vogels. Ook plannen we nog een bezoek aan de Dimmuborgír lavaformaties en kunnen de fanatiekelingen de Hverfjell kegelkrater beklimmen, voor een spectaculair uitzicht. Lunchen doen we in het Vogafjós Farm Restaurant, en dineren doen we in Sél Hotel. Na het diner gaan we met superjeeps naar de Aldeyjarfoss waterval, om deze prachtige waterval te kunnen vastleggen onder de middernachtzon, op het moment dat het licht op z’n mooist is.
Je overnacht in het Sél Hotel.

Dag 4

Dag 4 Naar de papegaaiduikers aan de oostkust

Naar de papegaaiduikers aan de oostkust

We verlaten Mývatn en reizen via de Krafla lavavelden naar de Oostkust. In Borgarfjörður verblijven we de aankomende 2 nachten. Na het diner in Álfheimar neemt de lokale gids ons mee naar een papegaaiduikers kolonie, op rijafstand van Borgarfjörður. De “puffins” zijn niet het gehele jaar te zien. Ze bevinden zich op de oceaan en komen alleen aan land om hun eieren te leggen, uit te broeden en hun kuikens groot te brengen totdat ze uitvliegen. Dit gebeurt de hele zomer; daarom duurt het seizoen om papegaaiduikers te spotten in IJsland van juni tot augustus. We benaderen de dieren op een verantwoorde manier.
Rijafstand luchthaven Mývatn – Borgarfjörður Eystri: ca. 220 km | ca. 4 uur incl. stop onderweg
Je overnacht in het Álfheimar Country Hotel

Dag 5

Dag 5 Dag in en nabij Borgarfjörður

Dag in en nabij Borgarfjörður

We maken ons op voor een prachtige dag in de natuur aan de Oostkust. De lokale gids neemt ons mee naar de kust voor een lichte hike met veel tijd en ruimte voor fotografie. Lunchen doen we tijdens de town-walk in het dorpje. We dineren in Álfheimar.
Je overnachting in het Álfheimar Country Hotel

Dag 6

Dag 6 Naar het hoogland van Möðrudalur

Naar het hoogland van Möðrudalur

Aan het einde van de ochtend verlaten we het oosten en verplaatsen ons naar het hoogland van Möðrudalur. De laatste twee nachten overnacht je in het hoogstgelegen dorpje van IJsland. Dineren doen we op ons overnachtingsadres.
Rijafstand luchthaven Borgarfjörður Eystri - Modrudalur: ca. 149 km | ca. 3 uur incl. stop onderweg.
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel.

Dag 7

Dag 7 Superjeep tour naar de Askja Highlands

Superjeep tour naar de Askja Highlands

Halverwege de ochtend worden we met superjeeps door onze vrienden van Geotravel opgehaald voor een spectaculaire dagtocht naar de Askja vulkaan. Met professionele gidsen ga je in super jeeps op pad de wildernis in. Met de jeeps doorwaden we rivieren, racen we over lavazand en manoeuvreren we ons over de vlijmscherpe lavagesteente. Het lijkt alsof je je op een ander planeet bevindt. Op verschillende plekken wordt er gewandeld, zoals naar Askja Víti. Maar we nemen zeker ook onze tijd om de ongelooflijke atmosfeer van de Askja caldera te absorberen. Als het even meezit gaan we onze tocht zelfs voortzetten naar het Holuhraun-lavaveld, op de uiterwaarden tussen de Vatnajökull-gletsjer en het Askja-calderagebergte. Het veranderlijke IJslandse weer én de onnavolgbare landschappen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Duur superjeeptocht naar Askja: ca. 12-13 uur. Let op dat dat deze dagexcursie als inspannend ervaren kan worden
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Vroeg in de ochtend rijden we naar Akureyri airport voor de rechtstreekse vlucht terug naar Nederland.
Rijafstand Modrudalur – Luchthaven Akureyri: ca. 154 km | ca. 2 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: