PRINT PAGINA

Middernachtzonreis Noord- en Oost-IJsland

Ontdek de parels van Noord- en Oost-IJsland

Dag 1

Dag 1 Rechtstreeks naar Noord-IJsland

Rechtstreeks naar Noord-IJsland

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí, in Noord-IJsland. Je wordt verwelkomd door Arcticans gids Ruben Weytjens. Per transferbus reizen we via de fotogenieke Arctic Coast Way naar het uiterste noorden. Halverwege de middag bereiken we Siglufjörður. Het dorpje met ca. 1200 inwoners was tot de jaren zeventig bekend als de haringhoofdstad, toen dagelijks honderden boten binnenvoeren. Je verblijft de aankomende nacht in het Sigló Hotel. Een prachtig hotel met een goede keuken. We zullen genieten van een dinerbuffet in het hotel restaurant.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur 
Je overnacht in het Sigló Hotel.

Dag 2

Dag 2 Via de walvissen naar Mývatn

Via de walvissen naar Mývatn

Na het uitgebreide ontbijtbuffet reis je naar het vissersplaatsje Hauganes. Hier ligt een schip, exclusief voor onze groep gereserveerd! We gaan op pad met de oudste organisatie in IJsland gespecialiseerd in walvissen spotten. Hopelijk zie je een grote bultrug en vaak zien we dolfijnen, dwergvinvissen, de kleine bruinvissen en soms zelfs de majestueuze blauwe vinvis. Na de walvisvaart staat het lunchtbuffet voor ons te dampen in het Baccalá restaurant in Hauganes. In de namiddag reizen we verder - via de Goðafoss waterval - naar Mývatn. Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland, met rondom vulkanen, modderpoelen, geothermische warmtebronnen, pseudokraters, lavavelden en fotogenieke lavarotsformaties. De komende 2 nachten zul je overnachten in het Sél Hotel, bij onze bevriende locals Reggi en Ásdís. Na het dinerbuffet zoeken we de Nature Bath op. 

Je overnacht in het Sél Hotel.
Rijafstand Siglufjordur - Myvatn: ca. 150 km | ca. 2,5 uur rijden. 
Duur walvisprogramma: ca. 2,5 - 3 uur.
Duur Nature Bath: ca. 2 uur. 

Dag 3

Dag 3 Mývatn en Aldeyjarfoss

Mývatn en Aldeyjarfoss

Na het ontbijt wacht een prachtige dag in deze fascinerende omgeving. We wandelen door de pseudokraters en fotograferen de vogels. We brengen een bezoek aan de Dimmuborgír lavaformaties en beklimmen de Hverfall kegelkrater voor een spectaculair uitzicht. Lunchen doen we in het Vogafjós Farm Restaurant, en dineren doen we in Sél Hotel. Na het diner wacht een exclusieve excursie speciaal voor deze reis georganiseerd. We gaan met superjeeps naar de Aldeyjarfoss waterval, om deze prachtige waterval te kunnen vastleggen in het avondlicht.

Je overnacht in het Sél Hotel.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur. 
Duur Aldeyjarfoss superjeep programma: ca. 4 uur. 


 

Dag 4

Dag 4 Naar de papegaaiduikers aan de oostkust

Naar de papegaaiduikers aan de oostkust

We verlaten onze vrienden in Myvatn en verplaatsen ons vandaag naar de Oostkust. Onderweg nemen we uiteraard onze tijd om te fotogaferen, bijvoorbeeld bij de Dettifoss waterval. In Borgarfjörður verblijven we de aankomende 2 nachten. Na het diner in Álfheimar neemt de lokale gids ons mee naar een papegaaiduikers kolonie, op rijafstand van Borgarfjörður. De “puffins” zijn niet het gehele jaar te zien. Ze bevinden zich op de oceaan en komen alleen aan land om hun eieren te leggen, uit te broeden en hun kuikens groot te brengen totdat ze uitvliegen. Dit gebeurt de hele zomer; daarom duurt het seizoen om papegaaiduikers te spotten in IJsland van juni tot augustus. We benaderen de dieren op een verantwoorde manier.
Rijafstand luchthaven Mývatn – Borgarfjörður Eystri: ca. 220 km | ca. 4-6 uur incl. stops onderweg
Je overnacht in het Álfheimar Country Hotel

Dag 5

Dag 5 Dag in en nabij Borgarfjörður

Dag in en nabij Borgarfjörður

We maken ons op voor een prachtige dag in de natuur aan de Oostkust. De lokale gids neemt ons mee naar de kust voor een lichte hike met veel tijd en ruimte voor fotografie. Lunchen doen we tijdens de town-walk in het dorpje. We dineren in Álfheimar.
Je overnachting in het Álfheimar Country Hotel.

Dag 6

Dag 6 Naar het hoogland van Möðrudalur

Naar het hoogland van Möðrudalur

Aan het einde van de ochtend verlaten we het oosten en verplaatsen ons naar het hoogland van Möðrudalur. De laatste twee nachten overnacht je in het hoogstgelegen permanent bewoonde plek op IJsland. Dineren doen we op ons overnachtingsadres.
Rijafstand luchthaven Borgarfjörður Eystri - Modrudalur: ca. 149 km | ca. 3-4 uur incl. stop onderweg.
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel.

Dag 7

Dag 7 Superjeep tour naar de Outback

Superjeep tour naar de Outback

Halverwege de ochtend worden we door onze vrienden van Geotravel met superjeeps opgehaald voor een spectaculaire dagtocht de wildernis in. Alles valt of staat met de sneeuwcondities of we de Askja vulkaan kunnen bereiken of dat we een andere bestemming bepalen. Met de jeeps doorwaden we rivieren, racen we over lavazand en manoeuvreren we ons over de vlijmscherpe lavagesteente. Het lijkt alsof je je op een ander planeet bevindt. Op verschillende plekken wordt er gewandeld en gefotografeerd. Als het even meezit gaan we onze tocht zelfs voortzetten naar het Holuhraun-lavaveld, op de uiterwaarden tussen de Vatnajökull-gletsjer en het Askja-calderagebergte. Het veranderlijke IJslandse weer én de onnavolgbare landschappen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Duur superjeeptocht naar Askja: ca. 12-13 uur. Let op dat dat deze dagexcursie als inspannend ervaren kan worden
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Vroeg in de ochtend rijden we naar Akureyri airport voor de rechtstreekse vlucht terug naar Nederland. 
Rijafstand Möðrudalur – Luchthaven Akureyri: ca. 154 km | ca. 2 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: