Middernachtzonreis Noord- en Oost-IJsland

De Avonturenweek Noord- en Oost-IJsland is een reis met ontelbaar veel uitdagingen voor de fotografen onder ons, en simpelweg voor eenieder die op een avontuurlijke manier wil genieten van de wonderbaarlijke natuur in Noord- en Oost-IJsland. Wij kijken er naar uit om juist tijdens deze intense periode naar Noord-IJsland af te reizen. Het is begin juni. De natuur ontwaakt. De sneeuw trekt zich terug naar de toppen van de bergen en de meren zijn ijsvrij. Duizenden vogels komen naar het noorden van IJsland om te broeden en foerageren. Het ondiepe en voedselrijke meer van Mývatn is daar wereldberoemd om. 22 uur per dag is de zon je reisgenoot; alleen tussen 12 en 2 pakt de zon haar rust. Je beleeft prachtige activiteiten op verschillende locaties, exclusief voor ons georganiseerd. En het enthousiasme en de deskundigheid van “Arcticans Guide” Ruben Weytjens zorgt er voor dat je het maximale uit het prachtige Noord-IJsland gaat halen. Alles is voor je geregeld, van rechtstreekse vluchten, transfers, begeleiding, accommodaties en activiteiten. 

Jouw 8-daagse IJsland reis in het kort
Je vliegt 5 juni 2023 vroeg in de ochtend rechtstreeks van Rotterdam naar de kleine luchthaven Akureyri in Noord-IJsland. De eerste nacht slaap je in het prachtige Siglufjörður, het kleine vissersdorpje in het uiterste noorden. De volgende dag beleef je een walvistocht, de Godafoss waterval en ontspan je in het Nature Bath. Je slaapt 2 nachten in het Sél hotel in Mývatn, nabij de pseudokraters met uitzicht op het meer. Een perfecte plek dus om op wandelafstand de vogelsoorten vast te leggen en reflecties in het water. Vanuit Mývatn bekijken we alle geologische parels, zoals Dimmuborgir, Hofði en de Hverír modderpoelen. Ook maken we een exclusief georganiseerde avondtour met superjeeps naar de Aldeyjarfoss. We verplaatsen ons vervolgens via Dettifoss waterval naar de Oostkust en verblijven 2 nachten in Borgarfjörður, tussen de vele duizenden papegaaiduikers. De laatste 2 nachten verblijven we in Möðrudalur in het ‘binnenland’. Vanuit deze bijzondere locatie maken we op de laatste volle dag een lange dagtocht met superjeeps naar het binnenland. Afhankelijk van de sneeuwcondities hopen we de Askja vulkaan in het hart van IJsland te bereiken. Met een rechtstreekse vlucht vliegen we weer terug naar Rotterdam.

In principe wordt deze reis begeleidt door Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in een 2-persoonskamer in Siglufjörður op basis van halfpension
 • 2 nachten in een 2-persoonskamer in Sél Hotel Mývatn op basis van volpension
 • 2 nachten in een 2-persoonskamer in Borgarfjörður Eystri op basis van volpension
 • 2 nachten in een 2-persoonskamer in Möðrudalur op basis van volpension
 • Gedurende de week zijn er 6 lunches inbegrepen, variërend van picknick lunches tot een uitgebreidere lunch.

Highlights

 • Arctic Coast Way
 • Walvissen spotten vanuit Hauganes (ca. 2-3 uur)
 • Nature Bath Mývatn
 • Duizenden broedvogels in Mývatn
 • Bezoek Dimmuborgir rotsformaties, Hverír modderpoelen en andere geologische wonderen bij Mývatn.
 • Superjeep avondexcursie naar Aldeyjarfoss waterval (ca. 5 uur)
 • Dettifoss en Goðafoss waterval
 • Wandelingen naar papegaaiduikerkolonies vanuit Borgarfjörður
 • “Town walk en nature hike” vanuit Borgarfjörður
 • Superjeep dagexcursie door de outback en lavavelden (ca. 12-13 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension en 6 lunches
 • Juni
 • Incl. activiteiten
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-noord-europa

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids

Op de kaart

Verblijf in Siglo Hotel

Verblijf in Sel Hotel Mývatn

Verblijf in Álfheimar Country Hotel

Verblijf in Fjalladýrð Bókanir

Een ervaring om nooit te vergeten

Middernachtzonreis Noord- en Oost-IJsland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Rechtstreeks naar Noord-IJsland

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí,...

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí, in Noord-IJsland. Je wordt verwelkomd door Arcticans gids Ruben Weytjens. Per transferbus reizen we via de fotogenieke Arctic Coast Way naar het uiterste noorden. Halverwege de middag bereiken we Siglufjörður. Het dorpje met ca. 1200 inwoners was tot de jaren zeventig bekend als de haringhoofdstad, toen dagelijks honderden boten binnenvoeren. Je verblijft de aankomende nacht in het Sigló Hotel. Een prachtig hotel met een goede keuken. We zullen genieten van een dinerbuffet in het hotel restaurant.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur 
Je overnacht in het Sigló Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Via de walvissen naar Mývatn

Na het uitgebreide ontbijtbuffet reis je naar het vissersplaatsje Hauganes. Hier ligt een schip, exc...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet reis je naar het vissersplaatsje Hauganes. Hier ligt een schip, exclusief voor onze groep gereserveerd! We gaan op pad met de oudste organisatie in IJsland gespecialiseerd in walvissen spotten. Hopelijk zie je een grote bultrug en vaak zien we dolfijnen, dwergvinvissen, de kleine bruinvissen en soms zelfs de majestueuze blauwe vinvis. Na de walvisvaart staat het lunchtbuffet voor ons te dampen in het Baccalá restaurant in Hauganes. In de namiddag reizen we verder - via de Goðafoss waterval - naar Mývatn. Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland, met rondom vulkanen, modderpoelen, geothermische warmtebronnen, pseudokraters, lavavelden en fotogenieke lavarotsformaties. De komende 2 nachten zul je overnachten in het Sél Hotel, bij onze bevriende locals Reggi en Ásdís. Na het dinerbuffet zoeken we de Nature Bath op. 

Je overnacht in het Sél Hotel.
Rijafstand Siglufjordur - Myvatn: ca. 150 km | ca. 2,5 uur rijden. 
Duur walvisprogramma: ca. 2,5 - 3 uur.
Duur Nature Bath: ca. 2 uur. 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Mývatn en Aldeyjarfoss

Na het ontbijt wacht een prachtige dag in deze fascinerende omgeving. We wandelen door de pseudokrat...

Na het ontbijt wacht een prachtige dag in deze fascinerende omgeving. We wandelen door de pseudokraters en fotograferen de vogels. We brengen een bezoek aan de Dimmuborgír lavaformaties en beklimmen de Hverfall kegelkrater voor een spectaculair uitzicht. Lunchen doen we in het Vogafjós Farm Restaurant, en dineren doen we in Sél Hotel. Na het diner wacht een exclusieve excursie speciaal voor deze reis georganiseerd. We gaan met superjeeps naar de Aldeyjarfoss waterval, om deze prachtige waterval te kunnen vastleggen in het avondlicht.

Je overnacht in het Sél Hotel.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur. 
Duur Aldeyjarfoss superjeep programma: ca. 4 uur. 


 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar de papegaaiduikers aan de oostkust

We verlaten onze vrienden in Myvatn en verplaatsen ons vandaag naar de Oostkust. Onderweg nemen we u...

We verlaten onze vrienden in Myvatn en verplaatsen ons vandaag naar de Oostkust. Onderweg nemen we uiteraard onze tijd om te fotogaferen, bijvoorbeeld bij de Dettifoss waterval. In Borgarfjörður verblijven we de aankomende 2 nachten. Na het diner in Álfheimar neemt de lokale gids ons mee naar een papegaaiduikers kolonie, op rijafstand van Borgarfjörður. De “puffins” zijn niet het gehele jaar te zien. Ze bevinden zich op de oceaan en komen alleen aan land om hun eieren te leggen, uit te broeden en hun kuikens groot te brengen totdat ze uitvliegen. Dit gebeurt de hele zomer; daarom duurt het seizoen om papegaaiduikers te spotten in IJsland van juni tot augustus. We benaderen de dieren op een verantwoorde manier.
Rijafstand luchthaven Mývatn – Borgarfjörður Eystri: ca. 220 km | ca. 4-6 uur incl. stops onderweg
Je overnacht in het Álfheimar Country Hotel
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Dag in en nabij Borgarfjörður

We maken ons op voor een prachtige dag in de natuur aan de Oostkust. De lokale gids neemt ons mee na...

We maken ons op voor een prachtige dag in de natuur aan de Oostkust. De lokale gids neemt ons mee naar de kust voor een lichte hike met veel tijd en ruimte voor fotografie. Lunchen doen we tijdens de town-walk in het dorpje. We dineren in Álfheimar.
Je overnachting in het Álfheimar Country Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar het hoogland van Möðrudalur

Aan het einde van de ochtend verlaten we het oosten en verplaatsen ons naar het hoogland van Mö...

Aan het einde van de ochtend verlaten we het oosten en verplaatsen ons naar het hoogland van Möðrudalur. De laatste twee nachten overnacht je in het hoogstgelegen permanent bewoonde plek op IJsland. Dineren doen we op ons overnachtingsadres.
Rijafstand luchthaven Borgarfjörður Eystri - Modrudalur: ca. 149 km | ca. 3-4 uur incl. stop onderweg.
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Superjeep tour naar de Outback

Halverwege de ochtend worden we door onze vrienden van Geotravel met superjeeps opgehaald voor ...

Halverwege de ochtend worden we door onze vrienden van Geotravel met superjeeps opgehaald voor een spectaculaire dagtocht de wildernis in. Alles valt of staat met de sneeuwcondities of we de Askja vulkaan kunnen bereiken of dat we een andere bestemming bepalen. Met de jeeps doorwaden we rivieren, racen we over lavazand en manoeuvreren we ons over de vlijmscherpe lavagesteente. Het lijkt alsof je je op een ander planeet bevindt. Op verschillende plekken wordt er gewandeld en gefotografeerd. Als het even meezit gaan we onze tocht zelfs voortzetten naar het Holuhraun-lavaveld, op de uiterwaarden tussen de Vatnajökull-gletsjer en het Askja-calderagebergte. Het veranderlijke IJslandse weer én de onnavolgbare landschappen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Duur superjeeptocht naar Askja: ca. 12-13 uur. Let op dat dat deze dagexcursie als inspannend ervaren kan worden
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Vroeg in de ochtend rijden we naar Akureyri airport voor de rechtstreekse vlucht terug naar Nederlan...

Vroeg in de ochtend rijden we naar Akureyri airport voor de rechtstreekse vlucht terug naar Nederland. 
Rijafstand Möðrudalur – Luchthaven Akureyri: ca. 154 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Rechtstreeks naar Noord-IJsland
Dag 2 Via de walvissen naar Mývatn
Dag 3 Mývatn en Aldeyjarfoss
Dag 4 Naar de papegaaiduikers aan de oostkust
Dag 5 Dag in en nabij Borgarfjörður
Dag 6 Naar het hoogland van Möðrudalur
Dag 7 Superjeep tour naar de Outback
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,8
2572 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Groepsreis Nieuw in ons aanbod!
  8 dagen, halfpension, v.a. € 3.395 p.p.

  Zomerweek Sóti Lodge

  skagafj%c3%b6r%c3%b0ur%20(2)