Welkom in de winter van Noord-IJsland

waarom ijsland winter

Waarom naar IJsland in de winter en waarom naar het noorden?

IJsland is het hele jaar door het land van de extremen. Vulkanisch landschap wisselt af met warmwaterbronnen en watervallen liggen verscholen tussen uit de grond oprijzende bergketens. In de winter is IJsland net zo magisch als in de zomer, misschien zelfs nóg meer door het witte laagje sneeuw dat het landschap bedekt.

Paardrijden in IJsland tijdens de winter 

Wilt u dit alles met zo weinig mogelijk andere reizigers ontdekken? En wilt u het IJsland beleven waar u de échte IJslander ontmoet, het traditionele IJslandse eten proeft en de ongerepte natuur ervaart? Ga naar het noorden. Met Voigt Travel vliegen reizigers vanaf halverwege februari zonder overstap naar Noord-IJsland. Wees erop voorbereid dat u de meren, grotten, watervallen en wegen in dit ruige landschap voor uzelf heeft, want nog weinig mensen hebben ontdekt hoe mooi het hier in de winter is.

roadtrip ijsland winter 

Doe uw warmste jas aan, neem uw camera mee en kies voor een accommodatie die perfect bij u past. Zodra dit geregeld is, bent u klaar voor uw reis naar de winterse sprookjes van Noord-IJsland.


 

Wat reizigers in Noord-IJsland tijdens de winter doen

Benieuwd wat u als reiziger op de bestemming kunt doen? Hieronder vindt u een aantal van de mooiste ervaringen op een rij:

Noorderlicht jagen

IJsland ligt dichtbij de poolcirkel dus dat betekent dat je hier het noorderlicht kunt zien. In de wintermaanden is de kans om het noorderlicht te spotten enorm. Er is weinig lichtvervuiling, er zijn veel open plekken en het is lang genoeg donker. Vooral rondom het meer van Mývatn. Je kunt op verschillende manieren het noorderlicht spotten: ga onder begeleiding van een gids een noorderlichttocht doen, rijd of hike zelf naar een donkere open plek of staar naar het bijzondere licht vanuit een warmwaterbron of hottub!

Noorderlicht spotten in IJsland 

Bevroren watervallen

IJsland heeft één van de grootste watervaldichtheden ter wereld. ’s Winters bewondert u watervallen vol immens hoge ijspegels. Vooral de Dettifoss, Godafoss en Aldeyjarfoss in Noord-IJsland lijken wel kunstwerken. Trek de sneeuwschoenen maar alvast aan off stap in de Super Jeep en rijd met volle energie naar de watervallen toe.

Bevroren meer in IJsland winter 

Walvissen spotten

Om de grootste zoogdieren ter wereld te spotten zit je in het Noord-IJslandse Akureyri goed. Met een gids stapt u warm aangekleed op een traditioneel houten boot, op zoek naar bultruggen. En als u ze dan hun stoom ziet uitblazen en met hun staart ziet dansen, kan uw dag niet meer stuk. Wat indrukwekkend!

walvissen spotten in IJsland tijdens de winter 

Warmwaterbronnen, hot tubs en infinity pools

In Noord-IJsland warmt u tijdens de winter zo op. In het noorden vindt u diverse geothermische warmwaterbronnen, zoals de bekende Mývatn Nature Baths. Maar ook de infinity pool van GeoSea in Húsavik leent zich perfect voor een opwarm- en relaxsessie. Maak uw verblijf in IJsland extra bijzonder (én gezellig) met een bezoek aan de Beer Spa. Dat wordt genieten!

opwarmen in thermische baden ijsland winter 

Benieuwd naar al onze winterreizen naar IJsland?

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel