PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Noord-IJsland Midweek

Op jacht naar het noorderlicht in Noord-IJsland, inclusief activiteiten

Dag 1

Dag 1 Boerderij van Vogafjós, modderpoelen en Nature Baths

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyri, in Noord-IJsland. Op de kleine luchthaven ontmoet je reisleider Yoni en de mede noorderlichtjagers. Per transferbus reizen we oostwaarts door de valleien naar het bijzondere Mývatn meer. Op de boerderij van Vogafjós staat een smakelijke lunch voor je klaar, terwijl je uitkijkt op de koeienstal en melkstal. Daarna bezoeken we een aantal highlights in dit unieke landschap. Halverwege de middag bezoek je het geothermische warmwaterbad Mývatn Nature Baths. In heerlijk warm water (36 – 40 graden Celsius) vol mineralen zul je in een prachtige omgeving ontspannen van de eerste uren op IJsland. Aan het einde van de middag begint het te schemeren, zaak dus om snel naar het Sel Hotel te gaan en te genieten van een dinerbuffet. Na het diner volgt een eerste noorderlichtbriefing. Het Sel Hotel is perfect gelegen voor noorderlichtjachten. Er is relatief weinig lichtvervuiling, we begeven ons aan de zuidzijde van het Mývatn meer waardoor we een verre horizon hebben én er bevinden zich hier een aantal pseudokraters welke zorgen voor prachtige composities bij fotografie. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 2

Dag 2 Zonsopkomst in Mývatn, op de sneeuwscooter en de Hverfjell krater

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel Hotel op je te wachten in het restaurant. Trek snel je warme winterkleren aan want we gaan voor een magisch begin van de dag: een zonsopkomst bij Mývatn. We gaan vandaag sneeuwscooteren en een vulkaankrater beklimmen. Na het ontvangen van de thermo-overall en een uitgebreide instructie van de gids ga je op pad voor een magische tocht door dit betoverend mooie landschap. Daarna is het tijd om met een lokale gids te gaan wandelen op de top van de Hverfjell krater. Hverfjell is een kegelvulkaan, ca. 2500 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is 312 meter hoog, met een diameter van 1 kilometer. De vrij intensieve wandeling naar boven en de wandeling rondom de krater is op eigen tempo te doen. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht, met hopelijk een zichtbare zonsopkomst. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar het hotel en geniet je wederom van een dinerbuffet. Afhankelijk van de weer- en noorderlichtsituatie gaan we weer noorderlichtjagen tussen de pseudokraters.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur

Dag 3

Dag 3 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotograferen? Lijkt het je leuk om per cross country ski het meer over te steken? De mogelijkheden zijn er. Of zie je het zitten om de Lofthellír Icecave te bezoeken, een mooie dagtocht naar de Aldeyjarfoss watervallen te maken óf een langere sneeuwscootersafari te maken? Boek dit dan het liefst voor vertrek, zodat je verzekerd bent van een plekje. Dinerbuffet in het Sel Hotel, noorderlichtbriefing en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht.

Dag 4

Dag 4 Walvistocht in Hauganes

Na het ontbijtbuffet verplaatsen we ons naar het plaatsje Hauganes waar we met een traditionele houten boot gaan zoeken naar bultruggen en dolfijnen. Ook kun je nog je geluk beproeven met zeevissen. Vang jij de kabeljauw? Na deze tocht ben je welkom in het Baccalá restaurant voor een smakelijke soeplunch. Aansluitend ga je de kleine visfabriek bekijken. Dankzij de aardwarmte zijn de hottubs aan de waterkant al voor je opgewarmd. Vergeet dus zeker je badspullen niet. In het Baccalá restaurant wordt ook het diner geserveerd. Afhankelijk van de noorderlichtsituatie besluiten we vroeg of laat in de avond naar Akureyri terug te keren. Overnachting in Kjarnalundur Hotel. 
Duur programma: ca. 8 uur (walvistocht ca. 3 uur, onder voorbehoud van weersituatie)

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een transfer van net geen 5 minuten sta je voor de check-in op de luchthaven Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je aan het einde van de ochtend weer terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur