Noorderlichtreis Noord-IJsland Midweek

Een exclusieve 5-daagse noorderlichtreis in Noord-IJsland. Samen met onze noorderlichtgids en gelijkgestemde noorderlichtjagers verblijf je eind februari in het mystieke landschap van Mývatn, met fotogenieke lavaformaties, borrelende modderpoelen, lavavelden, caldera’s, pseudokraters en het deels bevroren Mývatn meer. Met een aantal bijzondere ervaringen, zoals een etentje bij een koeienstal, drijven in de Nature Baths, rijden op een sneeuwscooter en wandelen op de gigantische Hverfjell vulkaankrater. Aan de noordkust ga je per boot op zoek naar walvissen en staat er een bezoek aan de Visfabriek op het programma. Reisleider Yoni zorgt voor de begeleiding en houd je dagelijks op de hoogte van de kansen op noorderlicht. 

De 5-daagse noorderlichtreis IJsland in het kort
Vertrek op 24 februari 2020 naar het prachtige en relatief onontdekte Noord-IJsland. Je vliegt maandag rechtstreeks van Amsterdam naar luchthaven Akureyri. Hier ontmoet je Noorderlichtgids Yoni en de medereizigers. We rijden direct door de valleien naar het winterwonderland van Mývatn, waar op de boerderij van Vogafjos een verrukkelijke lunch op je staat te wachten. Daarna neemt een lokale gids je mee naar verschillende plekken rondom Mývatn, zoals de lavaformaties en modderpoelen. De middag sluiten we af in het beroemde Nature Bath. Slapen doen we de eerste 3 nachten in het Sel Hotel Mývatn. Perfect gelegen voor noorderlichtjachten op en tussen de nabijgelegen pseudokraters met uitzicht op het meer. De volgende dag gaan we hopelijk kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de gigantische Hverfjell vulkaankrater en maak je een sneeuwscootertocht door de besneeuwde heuvels of over het bevroren meer. Na hopelijk wederom een succesvolle noorderlichtjacht bij de pseudokraters nabij het hotel heb je op de woensdag een vrije dag, waarop je een optionele excursie kan boeken of lekker kunt ontspannen. Op dag 4 verlaten we Mývatn en maken een prachtige tocht naar het noordelijk gelegen vissersdorpje Hauganes, waar een dagprogramma op je wacht, inclusief walvistocht, lunch, bezoek aan de visfabriek, ontspanning in de hottubs, diner en hopelijk ook nog eens het noorderlicht als toetje. De laatste nacht slaap je in een hotel nabij Akureyri, op 5 minuten van de luchthaven. Vrijdagochtend vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Reisleider Yoni Proost zal jou begeleiden in de dagelijkse zoektocht naar het noorderlicht. Yoni is natuurfotograaf en noorderlichtfanaat. 
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Yoni, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in Sel Hotel Mývatn op basis van volpension
 • 1 nacht in Hotel Kjarnalundur op basis van logies & ontbijt


Transfers:

 • Luchthaven Akureyri – Mývatn: ca. 1 uur
 • Mývatn – Hauganes: ca. 2 uur
 • Hauganes – Akureyri: ca. 30 min


NB: dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Vraag Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlicht- en fotografiebegeleiding door Yoni
 • Mývatn parels (ca. 2 uur)
 • Mývatn Nature Baths (ca. 2 uur)
 • Wandeling Hverfjell vulkaankrater (ca. 2 uur)
 • Sneeuwscootertocht (ca. 1 uur, 2 personen/scooter)
 • Walvistocht (ca. 3 uur)
 • Lunch, factory tour, hottub, diner Hauganes (ca. 6-7 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 5 dagen
 • Volpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
yoni-proost-winter

Yoni Proost

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sel Hotel Mývatn

Verblijf in Hotel Kjarnalundur

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Noord-IJsland Midweek

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Boerderij van Vogafjós, modderpoelen en Nature Baths

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyri, in Noord-IJsland. Op...

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyri, in Noord-IJsland. Op de kleine luchthaven ontmoet je reisleider Yoni en de mede noorderlichtjagers. Per transferbus reizen we oostwaarts door de valleien naar het bijzondere Mývatn meer. Op de boerderij van Vogafjós staat een smakelijke lunch voor je klaar, terwijl je uitkijkt op de koeienstal en melkstal. Daarna bezoeken we een aantal highlights in dit unieke landschap. Halverwege de middag bezoek je het geothermische warmwaterbad Mývatn Nature Baths. In heerlijk warm water (36 – 40 graden Celsius) vol mineralen zul je in een prachtige omgeving ontspannen van de eerste uren op IJsland. Aan het einde van de middag begint het te schemeren, zaak dus om snel naar het Sel Hotel te gaan en te genieten van een dinerbuffet. Na het diner volgt een eerste noorderlichtbriefing. Het Sel Hotel is perfect gelegen voor noorderlichtjachten. Er is relatief weinig lichtvervuiling, we begeven ons aan de zuidzijde van het Mývatn meer waardoor we een verre horizon hebben én er bevinden zich hier een aantal pseudokraters welke zorgen voor prachtige composities bij fotografie. 
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Zonsopkomst in Mývatn, op de sneeuwscooter en de Hverfjell krater

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel...

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel Hotel op je te wachten in het restaurant. Trek snel je warme winterkleren aan want we gaan voor een magisch begin van de dag: een zonsopkomst bij Mývatn. We gaan vandaag sneeuwscooteren en een vulkaankrater beklimmen. Na het ontvangen van de thermo-overall en een uitgebreide instructie van de gids ga je op pad voor een magische tocht door dit betoverend mooie landschap. Daarna is het tijd om met een lokale gids te gaan wandelen op de top van de Hverfjell krater. Hverfjell is een kegelvulkaan, ca. 2500 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is 312 meter hoog, met een diameter van 1 kilometer. De vrij intensieve wandeling naar boven en de wandeling rondom de krater is op eigen tempo te doen. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht, met hopelijk een zichtbare zonsopkomst. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar het hotel en geniet je wederom van een dinerbuffet. Afhankelijk van de weer- en noorderlichtsituatie gaan we weer noorderlichtjagen tussen de pseudokraters.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotog...

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotograferen? Lijkt het je leuk om per cross country ski het meer over te steken? De mogelijkheden zijn er. Of zie je het zitten om de Lofthellír Icecave te bezoeken, een mooie dagtocht naar de Aldeyjarfoss watervallen te maken óf een langere sneeuwscootersafari te maken? Boek dit dan het liefst voor vertrek, zodat je verzekerd bent van een plekje. Dinerbuffet in het Sel Hotel, noorderlichtbriefing en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Walvistocht in Hauganes

Na het ontbijtbuffet verplaatsen we ons naar het plaatsje Hauganes waar we met een traditionele hout...

Na het ontbijtbuffet verplaatsen we ons naar het plaatsje Hauganes waar we met een traditionele houten boot gaan zoeken naar bultruggen en dolfijnen. Ook kun je nog je geluk beproeven met zeevissen. Vang jij de kabeljauw? Na deze tocht ben je welkom in het Baccalá restaurant voor een smakelijke soeplunch. Aansluitend ga je de kleine visfabriek bekijken. Dankzij de aardwarmte zijn de hottubs aan de waterkant al voor je opgewarmd. Vergeet dus zeker je badspullen niet. In het Baccalá restaurant wordt ook het diner geserveerd. Afhankelijk van de noorderlichtsituatie besluiten we vroeg of laat in de avond naar Akureyri terug te keren. Overnachting in Kjarnalundur Hotel. 
Duur programma: ca. 8 uur (walvistocht ca. 3 uur, onder voorbehoud van weersituatie)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een tr...

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een transfer van net geen 5 minuten sta je voor de check-in op de luchthaven Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je aan het einde van de ochtend weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Boerderij van Vogafjós, modderpoelen en Nature Baths
Dag 2 Zonsopkomst in Mývatn, op de sneeuwscooter en de Hverfjell krater
Dag 3 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht
Dag 4 Walvistocht in Hauganes
Dag 5 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De volgende excursies zijn optioneel te boeken voor de vrije dag 3. We adviseren dit vooraf te doen, zodat er garantie is op plaatsen.

myvatn-winter-excursies

Mývatn excursies

ijsland-superjeep-tour-dettifoss-waterval

Superjeep tour Dettifoss waterval

Bezoek de krachtigste waterval van Europa met de gidsen van Mývatn. De Dettifosss, en de twee andere watervallen in de buurt, zijn alleen te bereiken met een stoere Super Jeep. De Dettifoss is 44 meter breed en 100 meter hoog. Het water dat hier naar beneden stort, is afkomstig van de kleinere Selfoss waterval. Hier valt het water netjes langs de zuilvormige basaltwand naar beneden. De derde waterval vormt zich aan de rand van de Jökulsá canyon: de 120 meter hoge Hafragilsfoss waterval. Hier begeef je je in een compleet andere wereld. Tijdens de één uur durende rit in de Super Jeep door uitgestrekt sneeuwlandschap, vertellen de gidsen je alles over de lokale cultuur en tradities in het indrukwekkende noorden.

 • Prijs: € 199 per persoon | € 144,20 per kind 7 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1,5 km lopen in de sneeuw | Exclusief lunch | Minimum leeftijd 7
ijsland-lofthellir-ijsgrot

Lofthellir ijsgrot vanuit Mývatn

Een unieke belevenis die je maar op twee plekken op de wereld kunt ontdekken. De Lofthellir is een ijsgrot in een lava tunnel met ongelooflijke ijsformaties. De toer start in Mývatn waar je al snel de hoofdweg verruild voor ruige besneeuwde gravel wegen. Je passeert de enorme Hverfjall krater en kijkt je ogen uit naar de prachtige natuur die je passeert. De laatste 800 meter leg je te voet af door het lava veld richting de entree van de grot. Je krijgt een helm, laarzen met studs en een hoofdlamp ter plaatse. Dan is het tijd om de grot te betreden. De entree van de grot is het smalste stuk waar je doorheen moet kruipen. Hoe verder je komt hoe groter de grot wordt. Een verloren wereld van ijs en magie wacht, bevroren in de tijd. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 239,50 per persoon | € 191,60 per kind 9 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: niet geschikt bij claustrofobie | Minimum leeftijd 9
ijsland-paardrijden-bevroren-meer-myvatn

Paardrijden over het bevroren meer Mývatn

De enige tour in IJsland waar je kunt paardrijden op ijs. Het IJslandse paard was een van de belangrijkste aspecten van het voortbestaan van de IJslanders. Ga mee op de meest unieke paardrijd tocht en rijd over het bevroren meer Mývatn. Tijdens de excursie bezoek je ook de Álftagerði boerderij waar je meer leert over de geschiedenis en tradities van deze prachtige dieren. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 79 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur (ca. 1 uur paardrijden)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 7
ijsland-myvatn-sneeuwscootertocht-wildernis

Mývatn sneeuwscootersafari door de wildernis

Rijd buiten de gebaande paden de wildernis in met een ervaren gids. Tijdens de safari passeer je alle highlights van Mývatn, zoals de pseudokraters en de explosiekraters. Er zullen fotostops gemaakt worden om de mooiste plekken vast te leggen. En er is natuurlijk ook tijd om op te warmen met een drankje en een lokale snack. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 262 per persoon
 • Duur: ca. 4-5 uur (2-3 uur op de sneeuwscooter)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 15 | 1-persoonstoeslag sneeuwscooter €112,50

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Unieke groepsreis met Nederlandse reisleiding Kleine groep
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.175 p.p.

  Parels van de IJslandse kust

  parels-van-de-kust-groepsreis-ijsland-header-thumb
 • Unieke groepsreis met Nederlandse reisleiding Kleine groep
  9 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Magische winter rond de IJslandse kust

  magische%20winter%20rond%20ijslandse%20kust_thumb
 • Veel excursies inclusief
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlichtreis Noord-IJsland

  noorderlichtreis-noord-ijsland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Noord-IJsland
vliegen-transavia-scandinavie
Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider