PRINT PAGINA

Magische winter rond de IJslandse kust

Reis van de hoogtepunten in het onontdekte noorden naar de populaire highlights van Zuid-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in magisch winters IJsland

Welkom in magisch winters IJsland

Vandaag is het dan eindelijk zover. Op Schiphol ontmoet je de groep waarmee je deze onvergetelijke reis gaat maken. Na ongeveer drie uur vliegen zie je het ruige landschap van IJsland onder je verschijnen. Nu kun je echt niet meer wachten! Binnen no-time zit je in de bus op weg naar Mývatn. Je maakt een eerste indrukwekkende tussenstop bij Godafoss waterval. Dit is nóg mooier dan je had verwacht! In de middag zal de gids het programma voor de gehele week doornemen. Eind van de middag maak je gelijk kennis met de warmwaterbronnen van Myvatn. Een heerlijk ontspannen start van de vakantie. 
Diner en overnachting Fosshotel Mývatn.

Dag 2

Dag 2 Vrije dag in Mývatn

Vrije dag in Mývatn

Na een lange dag word je heerlijk uitgerust wakker in het comfortabele bed van het hotel. Vandaag kun je rustig acclimatiseren en de dag helemaal naar wens invullen. Kies bijvoorbeeld om de magische Dettifoss Super Jeep tour bij te boeken. Met een stoere hoge auto rijd je door een sneeuwlandschap naar de meest krachtigste waterval van Europa. Of kies ervoor walvissen te spotten in hét walviswalhalla van het noorden: Húsavik. Alleen al de weg ernaar toe is adembenemend. En nu je eindelijk in IJsland bent ga je vanavond uiteraard op noorderlichtjacht! Diner en overnachting Fosshotel Mývatn.

Dag 3

Dag 3 Hoogtepunten van Mývatn

Hoogtepunten van Mývatn

Deze ochtend word je door een lokale gids meegenomen naar de hoogtepunten van Mývatn. Vol passie en met trots vertelt hij over zijn regio Mývatn en laat hij zien waarom iedereen verliefd wordt op deze plek. Je bezoekt onder andere de indrukwekkende Grótagjá grot, bekend van de serie ‘Games of Thrones’, je bekijkt de Víti krater en wandelt door met sneeuw bedekte lavavelden. Tussendoor staat er een lunch voor je klaar bij het iconische restaurant Vogafjos. Nu begrijp je precies waarom Mývatn zo geliefd is. ’s Middags vervolgt de reis zicht naar het ruige oosten van het land! Diner en overnachting Herad - Berjaya Iceland Hotels.

Dag 4

Dag 4 Het verlaten oosten

Het verlaten oosten

Het desolate landschap in het oosten geeft je de ultieme kans om even op adem te komen en te genieten van de rust. Onderweg naar het zuiden van IJsland maak je een lunchstop in het lieflijke dorp Djupivogur. Dit dorp heeft een lange handelsgeschiedenis en is gelegen midden in de prachtige natuur. Tegenwoordig is visserij de grootste industrie maar wordt het toerisme steeds belangrijker. De lunch wordt geserveerd in Hótel Framtíd. Morgen staat het adembenemende meer Jökulsárlón op de planning. Wat een mooie reis! Diner en overnachting Fosshotel Glacier Lagoon.

Dag 5

Dag 5 Jökulsarlon meer

Jökulsarlon meer

Na een heerlijk ontbijt stap je enthousiast de bus in naar het zuiden van IJsland dat een stuk minder ruig is dan het oosten. Een absoluut hoogtepunt van vandaag is de stop bij het gletsjermeer van Jökulsarlon: één van de meest gefotografeerde en bewonderde plaatsen van IJsland. Wanneer de zon op het helderblauwe water schijnt sta je met open mond te kijken naar de ijsschotsen die voorbijdrijven. Ook jij zal hier één van je mooiste foto’s maken! Ook bezoek je het nationaal park Skaftafell waar je een korte wandeling maakt met waanzinnig uitzicht op de gletsjer. Mits het weer dit toelaat. Diner en overnachting Hótel Kría.

Dag 6

Dag 6 Hoogtepunten van de zuidkust

Hoogtepunten van de zuidkust

Vandaag staat de zuidkust op het programma waarbij je een stop maakt in Vik en de bekende watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss bezoekt. Tijdens de tocht bezoek je het volksmuseum van Skogar waar ook een lunch voor je klaar staat. Het interessante museum bestaat uit twee gebouwen, het volksmuseum en het transportmuseum. Daarnaast is er een dorpje samengesteld waar typisch IJslandse woningen uit de geschiedenis te bezichtigen zijn. Vanavond verblijf je op een prachtige noorderlichtlocatie. Spot jij het lichtfenomeen aan de donkere hemel? Diner en overnachting Hotel Flúðir.
 

Dag 7

Dag 7 De gouden cirkel

De gouden cirkel

Wie kent hem niet? De bekendste route van IJsland: de gouden cirkel. De drie bekendste hoogtepunten van IJsland, Pingvellir, Gullfoss en Geysir, vormen samen de gouden cirkel. Het blijft een must see voor iedereen die naar IJsland gaat en vandaag is het jouw beurt. De reisleidster laat je alle hoogtepunten zien waaronder de geiser en bevroren waterval. Laat je meeslepen door de IJslandse schoonheid van het zuiden. Aan het einde van de dag reis je alweer door naar de laatste bestemming van deze prachtige reis: Reykjavik.

Dag 8

Dag 8 Reykjavik

Reykjavik

De laatste volle dag in magisch winters IJsland. Samen met de groep maak je een rondwandeling door de hoofdstad Reykjavik. De kerk zal je zeker opvallen tijdens deze wandeling. In de middag kun je op eigen gelegenheid nog één van de musea bezoeken. Nog eenmaal diner je samen met de je reisgenoten die ondertussen een hechte groep is geworden. Samen proosten jullie in één van de gezellige cafés op deze onvergetelijke reis! Diner en overnachting Fosshotel Reykjavik.

Dag 9

Dag 9 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

Na een korte nacht is het tijd om naar de luchthaven te gaan voor de terugreis. Een reis die al jouw verwachtingen heeft overtroffen. In ruim drie uur vlieg je van Reykjavik naar Amsterdam en neem je afscheid van de groep. Plannen jullie in Nederland nog een reünie in zodat jullie IJsland verhalen weer tot leven komen?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: