In april naar IJsland op vakantie
IJsland in april

In april naar IJsland op vakantie

April, de lente, maar ook in IJsland? Ja, ook in IJsland is het goed te merken dat april een overgangsmaand van de winter richting de zomer is. Het wordt weer langer licht en de landschappen verkleuren langzaam terug naar de groene vlaktes.
 


 

Meer daglicht

In april wordt het lichter in IJsland, we gaan richting de zomer en dat zorgt ervoor dat de dagen lengen. Begin april komt de zon op rond 07:00 uur en gaat rond 20:00 uur onder, maar ben je eind april in IJsland dan is er nog meer daglicht. De zon komt op rond 05:00 uur en gaat onder rond 22:00 uur.

april lapland 

Noorderlicht in april

April is de laatste maand dat je het noorderlicht kunt spotten in IJsland. Tot half april is de kans hiervoor het groots. Ben je later dan wordt de kans steeds kleiner omdat de dagen dan steeds langer worden. Wil je het noorderlicht zien, dan kun je het beste in september, februari of maart naar IJsland gaan.

 

Het weer in april

Het weer valt vaak niet te voorspellen en dat is al helemaal zo in de maand april. In deze maand kan je namelijk alle weertypes voorbij zien komen. Van regen tot sneeuw en van harde wind tot een lekker zonnetje. Wil je de echte winter ervaren in IJsland? Ga dan in februari of maart op reis. Wil je genieten van een IJslandse zomer? Reis tussen juni en september naar dit land van vuur en ijs.
lapland in april

IJsland reis boeken

April is een tussenmaand en daarom niet de meest optimale maand om IJsland te ervaren. Ben je flexibel en wil je graag naar IJsland? Kies daarom voor een andere maand. Zoek je zomerreis of winterreis op onze website of neem contact met ons op via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel